Vilket efternamn?

Jag läste för ett tag sedan i Aftonbladet att det är allt färre brudar som tar makens efternamn. Trenderna har de senaste åren varit att antingen skapa ett eget efternamn eller välja det efternamn som är mest speciellt.  Hela 69 procent av svenskarna som gifter sig väljer att ta mannens efternamn, bara 8 procent väljer kvinnans och cirka 20 procent byter inte alls enligt Aftonbladet.

Jag kommer att ta Peters efternamn, inget av våra efternamn är särskilt speciella i den bemärkelsen (men inte heller jättevanliga) och dom är väldigt lika så jag kommer knappt behöva ändra min signatur ens. Vi funderade en stund på om vi skulle kolla bakåt i släkten och välja ett helt nytt efternamn men det kändes inte riktigt rätt för oss och vi är inte nog påhittiga för att komma på ett helt eget. Sen kan det ju vara lite omständigt att få igenom den namnändringen.

Tänk om det är så om 20 år att Andersson och Svensson plötsligt är ovanliga efternamn då många väljer bort dessa till förmån för mer unika?

Hur ska ni göra?



Artiklar om namn (den översta länken tillhör bilden ovan)
http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article12841895.ab
http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article12322142.ab

Publicerat: 2011-04-13 @ 10:43:00


2 kommentarer
Postat av: Michelle von Walden

Jag heter von Walden och han heter Rundkvist i efternamn och vi kommer välja mitt efternamn :) Gillar de skarpt, de är min farmors flicknamn så vi har redan bestämt de inga problem att välja här inte :P

2011-04-14 - 11:31:56 | URL: http://fromwellnesstowedding.spotlife.se
Postat av: Elin (blivande bruden)

von Walden var ett läckert efternamn så jag förstår att ni väljer det :)

2011-04-14 - 18:46:29 | URL: http://jagblirsnartfru.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!