Endless love

Publicerat: 2010-11-23 @ 10:49:10


Inspiration i svart och vitt 3

Publicerat: 2010-11-21 @ 10:10:00


Inspiration i svart och vitt 2

Publicerat: 2010-11-18 @ 11:52:00


Uppdatering av novembers lista

Jag la in ett inlägg med en "Att göra lista - November" tidigare och än så länge kan vi inte bocka av något på listan. Dessutom har jag gått och blivit sjuk. Men vi hoppas på att jag ska tillfriskna så vi kan kika på ringarna nu i veckan, det hade varit kul! Men det är så himla svårt att bestämma sig, har kikat en hel del på internet och olika internetbutiker som har titanringar men jag har än så länge inte hittat någon som jag verkligen vill ha. Jag vet hur jag vill att förlovningsringen ska se ut, men jag vill ju att vigselringen ska fungera ihop med den och det är inte det lättaste då vi dessutom vill att våra ringar ska matcha med varandra. Mycket att ha i åtanke men vi löser det nog tillslut...

Snart är det dags för adventsgudstjänster och då ska vi vara kyrkliga och besöka två kyrkor som vi väljer mellan. Sen måste vi snabba oss och bestämma oss så vi kan boka in datum och snabbt boka in festlokalen också. Jag är lite stressad över att vi inte har bestämt oss ännu, tänk om nån annan hinner före?? :S

Publicerat: 2010-11-16 @ 09:07:00


Frieriet - 15 maj 2010

Peter var den som friade. Det var en lördag, jag hade jobbat i badet på dagen och vi höll på att förbereda för en grillfest tillsammans med några av våra vänner. Det var en solig och fin dag/kväll. Jag hade precis kollat till potatisklyftorna i ugnen och vi pratade. Som vi brukar för det mesta så gav vi varandra några pussar i farten medan vi plockade fram allt vi behövde. Det var inte heller länge kvar innan folk skulle börja komma.

Då gick Peter ner på knä, där framför spisen i vårat fina kök, och frågade om jag ville gifta mig med honom! Helt oförberedd så frågade jag "På riktigt??" innan mitt svar blev "JA". Vi hann till och med prata lite om vad vi ville ha för nån sorts bröllop innan gästerna kom, och sen satt vi och kastade extra många blickar till varandra under hela grillfesten. Plötsligt hade vi en stor och spännande hemlighet.

Det kanske inte var det mest "ultraromantiska" frieriet som hade planerats i flera månader men det var spontant och alldeles rätt!

Idag har vi varit förlovade i hemlighet i sex månader :)

Publicerat: 2010-11-15 @ 12:06:00


Inspiration i svart och vitt

Publicerat: 2010-11-15 @ 11:49:35


Så vill stjärnorna

Publicerat: 2010-11-13 @ 18:31:11


Första inköpet!

Kanske är det en konstig sak att börja med men nu har jag gjort första inköpet. Det blev väska som jag kan ha med mig på bröllopet och under festen, ja alltså inte under själva ceremonin men ni förstår säkert. Den är svart och har spets, kommer passa perfekt i vårat "tema" och färgerna vi valt.

Jag har även varit in hos en guldsmed i stan där vi bor och har äntligen hittat titanringar som liknar de vi kollat på, så vi ska ta oss dit någon dag snart och kika närmare på dom. Förhoppningsvis är det ingen vi känner som kommer på oss med att shoppa ringarna, det är ju fortfarande en hemlis! ;)

Publicerat: 2010-11-12 @ 22:10:21


Du är allt

En vacker och snart klassisk bröllopslåt. Jag fastnar oftast för en viss låt genom vad texten vill förmedla. Och även den här låten har en vacker text med rätt innebörd för ett bröllop, så jag förstår att det är många som väljer att ha med denna i kyrkan!Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Och jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår

När som klockorna har stannat
Och tiden tycks stå still
Och man inte vågar säga
Det man längst i hjärtat vill
Då ska vi ta varandras händer
Då ska vi minnas denna dag
Och förstå vad som än händer
Är det alltid du och jag

För du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
All min längtan vill jag ge

Ja, all min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

Publicerat: 2010-11-11 @ 14:19:00


Det handlar inte om att finna den person man vill gå till sängs med,
det handlar om att finna den man vill vakna upp med.


Det handlar inte om att finna den man vill leva tillsammans med,
det handlar om att finna den man inte kan leva utan.


I världen är du bara någon, men för någon är du hela världen.


Publicerat: 2010-11-10 @ 16:28:14


Vårat första år

Vi träffades för första gången den 9 november 2007 på en fest hos Sara och Anders i Vitsand. Sara hade tjatat om att vi borde träffas, och efter många om och men så gjorde vi det. Festen blev som den blev och slutade plötsligt, två taxibilar tog snabbt alla gäster in mot Piteå. En åkte hem till Peter och en åkte ut på krogen. Jag hamnade i taxin som inte hamnade i stan och när alla andra sedan åkt hem så började vi prata. Vi pratade nog till klockan sju på morgonen tror jag, om allt möjligt. Vi höll handen och myste.  Sedan tog det inte många dagar innan vi började kalla oss ett par och vi räknar det som att vi har årsdag den 10 november, så snabbt gick det faktiskt. Det var en spännande tid, då Peter redan bodde i huset så blev det naturligt att vara här oftare än vad vi var i mitt lilla gårdshus. Det bara blev så. Det tog ungefär en månad innan jag fick en egen nyckel, då hade vi redan rutinen att jag sov över även när han jobbade natt så att han kunde krypa ner brevid mig när han slutat. Det kändes väldigt speciellt, och lite konstigt, att vara hemma hos en nybliven pojkvän när han jobbade och alltså inte var där. Men jag vande mig vid det tillslut, allt för att få sova tillsammans med världens bästa. ;) Efter det så gick allt ganska fort...

Nyckeln till huset fick jag den 8 december, dagen efter att jag fyllt 23 och fått ett fint silverhalsband och en stor röd ros av min älskling. (Han kom till mitt gårdshus och grattade mig bara några minuter efter midnatt på min födelsedag, det var jag inte förberedd på!) I februari flyttade jag in permanent.

Den 12 december träffade jag hans föräldrar första gången. Vi var hemma hos Peter och hans styvpappa Tommy skulle komma förbi och hjälpa honom med något. Jag hade sovit där flera nätter utan att ha tagit med mig något att fixa håret med, så jag minns att jag tänkte att jag såg ut som "hej-kom-och-hjälp-mig". Jag stod i dörröppningen till källartrappen då dom gick in genom den ytterdörren, jag sa hej till Tommy när plötsligt en kvinna stod i dörröppningen. Och helt utan förvarning fick jag träffa min blivande svärmor! Jag minns att vi satt i sofforna och pratade en stund sedan också, och att jag kände mig riktigt nervös. Men samtidigt var det bra att det blev spontant, då hann jag ju inte bygga upp någon nervositet innan! Och jag tyckte om dom redan från första dagen! :)

Den första julen spenderade vi på olika håll, med en hel del sms och telefonsamtal. Nyårsafton däremot firade vi tillsammans i huset, vi hyrde in en badtunna och bjöd in en hel del människor. Sen satt vi i badtunnan på tolvslaget. Jag hade planerat att säga dom tre små orden till älsklingen på nyårsafton, men väntade på tillfället när han plötsligt tittade mig djupt i ögonen och sa "jag älskar dig!". Smidig som jag är blev min reaktion: "MEN det var ju JAG som skulle säga det!" och så sa jag det självklart tillbaka. Det var riktigt romantiskt, och ända sedan dess så ser jag nyårsafton som "våran" högtid som jag alltid vill att vi firar tillsammans!

Peter behövde inte följa med till Boden och träffa min mamma förrän torsdagen den 10 januari (2008).Och då var det planerat så han fick inte samma överraskningsmoment som jag fick. ;)

Sen kom hela den där perioden då man ville lära känna varandra så mycket som möjligt, lära känna varandras familjer och vänner. Under mellandagarna var vi till exempel på middag med Ulla och Tommy på Valdino för att få chansen att träffas under lite mer ordnade former. Tommy tog även den första bilden på oss tillsammans med våra mobiltelefoner, ett av dessa foton är bilden ni ser här nedanför.
I mitten på februari frågade Peter (!) om jag ville åka på Ikea, och sagt och gjort. Den 13 februari bar det iväg och jag var uppe bland molnen, en kille som inte bara var snäll och underbar - han gillar Ikea också! Det tyckte jag var stort, hade ju aldrig ens hört talas om killar som gillade det haha.

Den 26:e januari åkte vi på en liten weekend till Skellefteå, vi bodde på hotell, gick på stan, åt god mat och bara myste! Vi var kanske inte helt nöjda med hotellet, men vi hade det trevligt i alla fall.

När vi firade 4 månader hade jag, som jag skrev tidigare, redan flyttat in i huset och vi fick en vattenskada på lilla toaletten, på fredagen efter våran "månadsdag" så började det rinna vatten efter väggen på nedervåningen! Det var röret från toaletten som inte slöt tätt och då utsattes vi för vårat första kaos med samtal till försäkringsbolag, byggare som inte gjorde så mycket men tog plats och en ordentlig räkning på grund av "åldersavdrag". Inte världens roligaste månad eller början på vårat samboliv...

9-12 maj 2008 åkte vi till Stockholm och Peter bjöd mig på kryssning i sexmånaders-present! Vi hade det riktigt mysigt, bodde i en väldigt fin hytt, drack billiga drinkar och åt god mat! På vägen ut genom Stockholms skärgård satt vi längst fram med varsin drink i handen och Peter berättade en massa historier om då han hade bott och jobbat i huvudstaden. :)

När vi kom hem från Stockholm började vi med det STORA projektet: renovering av källaren! Kanske inte så smart att börja med när man bara varit tillsammans i ett halvår och bott ihop i nån månad. Men det behövdes! Att projektet skulle ta omkring ett år innan det blev klart hade vi inte räknat med, och vi lärde oss en hel del om varandra kan jag lova! Så alla ni som säger att det är en prövning för ett par att sätta ihop en Ikea-möbel, prova att göra stambyte och renovera en källare med badrum, tvättstuga och en ny bastu innan ni knappt hunnit lära känna varandra!

Den 12 juni fyllde Peter år, den första födelsedagspresenten han fick av mig var en dyr whiskey. En Port Ellen, han blev så glad att det kom en liten tår, men frågar ni honom så kanske han förnekar det haha. Jag har haft svårt att bräcka den presenten, men en vacker dag kommer jag att lyckas!

Midsommar firade vi ordentligt i Yttersta, fest hela natten och övernattning i husvagnen som vi ställde upp på deras gård. En av som trevligaste midsommar-firanden jag har varit på tror jag minsann! En ordentlig midsommarstång, sill, nubbe, lagomt många lekar och självklart kom även den klassiska regnskuren.

Den 25 juni började vårat nya kök installeras. Det som företaget sa skulle gå fort och smidigt gav oss huvudvärk när dom kom med fel saker, men tillslut blev det klart och vi är fortfarande nöjda! :)

Under sommaren var planen att åka på en ordentlig bilsemester med ett gäng vänner men det blev som det blev, det ställdes in dagen innan vi skulle åka och slutade med att det blev vi två och två av Peters brorsbarn. Vi hade en mysig resa där vi bodde några dagar hos brorsbarnens morföräldrar i Helsingfors och tog båten över till Tallin för att spendera en natt där. Vi besökte en vitlöksrestaurang i Helsingfors och såg bio i en ordentligt stor biosalong. Vi åkte på djurpark och tivoli med pojkarna och hade kul. Vi åkte alltså på bilsemester med barn, äldsta var väl fem år då om jag inte minns fel, innan vi hade varit tillsammans i nio månader!

Under sommaren så spenderade vi även nån helg i Iggejaur, sov över i Boden och slet nere i källaren med renoveringen. I slutet på sommaren började jag jobba på Panaxia och vardagen blev mer stabil, när jag inte längre behövde pendla till Luleå och jobbet som jag avskydde så kändes det som att mycket föll på plats och bara blev bättre och bättre.

Vad vi gjorde på våran första årsdag minns jag faktiskt inte helt och hållet, jag tror att vi var och åt middag på Valdinos. Jag har det inte uppskrivet heller så att jag kan dubbelkolla. Men det är inte första årsdagen jag vill minnas, det är vårat första år. Och IDAG FIRAR VI 3 ÅR! :D Och det känns fantastiskt, dom här åren har gått fort men det är väl som dom säger "tiden går fort när man har roligt"!

 

Publicerat: 2010-11-10 @ 12:16:00


Att göra lista - november

Cirka 10 månader kvar

  • Bestämma datum.
  • Besöka kyrkorna vi funderar på.
  • Boka kyrka och vigselförättare.
  • Boka festlokal (Vi vet till och med vilken lokal vi vill ha, nu handlar det bara om priset...)
  • Kolla på ringar (Och förhoppningsvis hittar vi dom vi vill ha så vi kan köpa dom också)
  • Börja kolla på bröllopskläder. (åååh jag vill kolla NU!)
Publicerat: 2010-11-09 @ 21:07:00


Matchande ringar

Vi försöker hitta matchande ringar, där Peters ring inte bara är slät som jag kanske har skrivit tidigare. Så det jag skrev tidigare om att ha min förlovningsring slät är nog inte aktuellt längre då det vore kul om vi har liknande ringar. Men då är ju problemet att hitta detta. Och om det är spår i ringen så ska dom inte vara så djupa att man kommer samla smuts där, för det känns ju inte fräscht. Det är ju en hel vetenskap detta! Jag har hittat några exempel på vad vi har tittat på. Dom två varianterna längst ner är mina favoriter, och jag hoppas att det är Peters också ;)

 

Förlovningsring i itan 8mm bred.

Publicerat: 2010-11-09 @ 15:38:00


Kärleksvisan

Kan man undvika att bli berörd av den här texten??

Var inte rädd. Jag går brevid dig.
Kom ta min hand. Jag håller i dig.
Här i min famn. Kan du våga tro.
Sänk dina murar. Jag ger dig ro.
För att jag älskar dig, så som du är
och jag vill ge dig allting jag har.
Och låt mig få bära dig när du är svag.
För du betyder allting för mig.
Va inte rädd. Jag går brevid dig.


Nu är jag din och nu kan jag andas.
Här blir jag kvar. För här vill jag stanna.
Se på oss nu. Livet är vårt.
Ser du den framtid som vi, vi kommer få.


För att jag älskar dig, så som du är
och jag vill ge dig allting jag har.
Och låt mig få bära dig när du är svag.
För du betyder allting för mig.
Va inte rädd. Jag går brevid dig.

Ja, jag ska älska dig så som du är
och jag vill ge dig allting jag har.
Så låt mig få bära dig när hoppet sviker.
Du betyder allt för mig.
Var inte rädd. Jag står brevid dig.
För du betyder allt för mig.
Publicerat: 2010-11-09 @ 12:04:00


I was made for loving you

Jag kommer aldrig att glömma konserten i Stockholm 2010 där vi stod i publiken och sjöng denna tillsammans med KISS, tittade varandra i ögonen och kysstes. Magiskt!

Publicerat: 2010-11-08 @ 10:25:00


The wonder of you

Jag tycker väldigt mycket om den här låten, och Peter är ju en Elvis-fantast så jag skulle gärna vilja få in den här låten i bröllopet. Antingen i kyrkan eller till våran "första" dans. :)

Publicerat: 2010-11-06 @ 11:29:07


Planering 2010-10-06

Så här långt har vi kommit hittils.

- Färgtema och stil är mer eller mindre bestämt. Har lite idéer till inbjudningskort och dekorationer med mera.

- Datum har vi valt ut, dock inte bokat något ännu så vi får se.

- I slutet på november/början på december ska vi besöka kyrkan vi funderar på, det är ju många trevliga gudstjänster under december så då tänkte vi att vi kan få "hela upplevelsen" istället för att bara be dom låsa upp och låta oss kika.

- Vi ska åka och kolla på ringar, och förhoppningsvis köpa dom snart. :)

- Jag vet ungefär hur jag önskar att klänningen ska se ut, jag har dock inte varit och kollat om den finns så det kan bli lite spännande hehe.
Det här grubblar vi på.

-
Hur vi vill att festen ska se ut.

- Festlokal

- Hur många vi ska bjuda = budgeten.

Publicerat: 2010-11-06 @ 10:38:00


Inspiration i gult, svart och vitt

Publicerat: 2010-11-05 @ 19:28:00


Titanringar

Vi har funderat endel på titanringar då de är tåliga och helt enkelt är snygga! Här är några av de jag har fastnat för:www.titanringar.se

Jag börjar luta åt att jag vill ha en slät ring som förlovningsring och en med stenar som vigselring, det får inte bli för mycket bling. Och så vill vi hitta en ring med lite mer personlighet till Peter dvs. inte en som är helt slät. Som ni kanske gissar så har vi inte köpt några förlovningsringar ännu då hela spektaklet ska vara hemligt en stund till. Fördelen med det är att vi verkligen kan välja ut ringar som passar tillsammans, nackdelen är att jag gärna hade gått runt med en ring redan nu...!

Publicerat: 2010-11-05 @ 17:34:00


Välkommen!

Jag och min stora kärlek planerar just nu bröllop. Våra familjer är fortfarande ovetande om vad som är på gång men vi planerar att avslöja det inom en snar framtid. Efter att ha velat till och från så har vi, nästan, bestämt oss för att ha ett relativt klassiskt bröllop. Det är mycket att planera och fundera på för att skapa vårat bröllop!

Bröllopet kommer gå av stapeln i september 2011, och här börjar våran resa!

Publicerat: 2010-11-04 @ 19:26:09RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!