Några "spretiga" brudbuketter

Ju fler "spretiga" brudbuketter jag tittar på desto mer förtjust blir jag i dom. Med spretiga menar jag att det sticker ut längre växter här och där så att buketten inte har en jämn form. Den första, upp till vänster, tycker jag är riktigt fin!

 

 

Publicerat: 2011-04-30 @ 18:51:15


Mina örhängen är fixade

Nu har jag köpt de örhängen jag ska ha på bröllopet. Det blev dom jag visat tidigare från Tribe (klicka här för att se dem). Väldigt enkla och glittriga. Nu ska jag bara hitta några örhängen till mina övriga tre hål i öronen, men jag lutar åt att det blir några mindre örhängen som också glittrar fint. Vi får se. Jag försöker komma på vad jag vill ha för nåt halsband, jag har ett hemma som har oerhört högt sentimentalt värde och som glittrar. Dock är infattningen och kedjan i guld så jag vet inte hur det passar när resten är i silver. Men samtidigt är frågan: hur mycket bryr jag mig om det? Hm... Ska prova när jag får klänningen, då ser jag ju hur det funkar tillsammans :)

Publicerat: 2011-04-30 @ 15:42:11


Ny design

Nu har bloggen gått igenom en liten stilförändring. Jag är inte nöjd men är för trött för att orka fortsätta så det får lov att se ut så här ett tag. Det är dumt att börja pilla med sånt här på kvällen, speciellt när man redan innan man börjar är trött. Men håll ut, det kommer bli finare och finare ;) förhoppningsvis! Hoppas ni har överseende med bloggdesignen och att den kan förändras nu från gång till gång. :)

Sen måste jag bara kommentera hur kul det är att antalet unika besökare har skjutit i höjden på bloggen idag och har gått från det gamla rekordet på 80 besökare/dag till 275 and counting! Jag är lite nyfiken på vad som plötsligt har lockat alla till just min lilla blogg men det är otroligt kul att ni har hittat hit och jag hoppas ni fortsätter tycka att min blogg är intressant, annars får ni kasta in en kommentar så ska jag försöka skärpa mig! ;)

Publicerat: 2011-04-29 @ 22:50:48


Det engelska bröllopet

www.aftonbladet.se

Jag blev väldigt förtjust i Kates klänning och förstår om det kommer bli populärt med spetsklänningar efter detta. Hon var riktigt vacker och jag skulle mycket väl kunna tänka mig att gifta mig i en liknande klänning. Riktigt fint! Personligen tycker jag att Kates klänning var finare än Victorias... om vi nu ska jämföra ;) Jag gillar extra mycket att tiara och smycken inte var alltför pråliga, det var vackert och tidlöst.

Publicerat: 2011-04-29 @ 18:14:02


Tårthumor!

Hittade dessa i bloggen http://giftassugen.blogg.se och tyckte de var så roliga att jag bara måste dela dom med er! :D Kanske är nåt sånt här vi får satsa på om jag inte lyckas gå ner dom kilon jag vill innan bröllopet haha

Publicerat: 2011-04-29 @ 13:25:00


William och Kate

Ni missar väl inte det kungliga bröllopet som äger rum idag? Jag vet inte hur glad Peter kommer bli (mest troligt inte det minsta haha) men jag ska hem på lunchen och programmera boxen på inspelning. Det här tänker jag inte missa även om jag måste jobba hela dagen!

SVT1 Kungligt bröllop i London , 12:00 -14:50 idag

Publicerat: 2011-04-29 @ 08:23:33


These words

Publicerat: 2011-04-28 @ 07:15:00


Full rulle

Just nu är det fullt ös med allt annat förutom just bröllopsplanering. Därför kommer det kanske vara lite fattigt med uppdateringar några dagar framåt. Gården och huset behöver endel uppmärksamhet nu på våren och våra projekt där tar nog aldrig slut, snart börjar altanbygget och gården ska bli en trädgård. Sen skriver jag för fullt på min kandidatuppsats som ska redovisas i slutet på maj. Plus då att jag jobbar på dagarna. Där har ni mina ursäkter, sen får vi väl se bloggen kanske uppdateras flitigt ändå. Det är ju så himla kul med bröllop och planering!

Ser ni programmet "Fyra bröllop" på tv4? Jag följer det den här veckan men är inte imponerad av programmen, dom är ju så korta så man hinner ju knappt se nånting av bröllopet! Vad tycker ni om programmet?

Publicerat: 2011-04-27 @ 10:23:48


Vars är brudparet?

Publicerat: 2011-04-26 @ 19:06:00


Planeras just nu

Under påsken har det inte blivit så mycket bröllops-fix som vi hade trott. Jag har varit fullt upptagen med allt som behöver göras här hemma och Peter har jobbat. Vi har fått några tips på sångare/sångerskor till kyrkan så förhoppningsvis kanske vi har det fixat snart då det inte verkar bli av med sångerskan vi först pratat med. Vi måste bara sätta oss ner och engagera oss och skriva ihop ett mail. Sen måste vi bestämma oss för catering, vi har fått in meny- och prisförslag från några olika bolag i stan så vi behöver bara bestämma oss. Vi ska preliminärboka nu och återkomma efter 1 augusti när folk bör ha O.S.A´t med det exakta antalet gäster. Sen grubblar vi på Peters kläder, har dock inte kommit så långt med det ännu så det är tur det inte är bråttom än ;)

Publicerat: 2011-04-25 @ 10:15:54


No One

Publicerat: 2011-04-23 @ 18:59:00


Glad påsk lite i efterskottHoppas ni alla har en skön påsk och att ni får chansen att vara lediga!
Perfekt med lite ledighet så att man kan planera bröllop, eller vad säger ni? ;)

Publicerat: 2011-04-23 @ 17:45:29


Ain´t no other man

Publicerat: 2011-04-22 @ 23:55:00


Den röda tråden

För mig är det viktigt med en röd tråd genom ett evenemang. Nu har jag ju i och för sig till och med gått en högskoleutbildning inriktad mot evenemang och upplevelser så lite extra petig och "arbetsskadad" har jag nog blivit genom det. En röd tråd behöver inte vara så "synlig" att alla gäster kommer upptäcka det, men har man bestämt någonting som man utgår ifrån så kommer hela bröllopet att bli mer sammanhängande. Antingen en färg, en blomma, känsla eller bara en liten detalj. När man väl har bestämt hur man vill att bröllopet ska vara så tror jag att denna detalj kommer att falla sig naturligt, så då gäller det bara att hålla fast vid den hela vägen fram.

Våran "röda tråd" är vårat färgtema och vissa detaljer som kommer att följa med genom allt: inbjudan, valet av kläder, brudbukett, vigselprogram, festprogram, dukning, dekorationer och bröllopstårta. Den som är uppmärksam på vårat bröllop kommer även att märka av små roliga detaljer som vi har tänkt igenom lite extra :)

När vi började våran planering diskuterade vi först vilken sorts bröllop vi ville ha. Vi velade mellan alla olika varianter; utomlands på en sandstrand, som en överraskning, ett klassiskt kyrkbröllop... Tillslut landade vi på en mer klassisk variant, även om vi försöker att göra vissa detaljer väldigt o-klassiska ;) Efter det började vi spåna på färgtema, vi utgick från att det är på hösten vi ska gifta oss och ville ha en fräsch, modern och tuff känsla. Därför fick svart dominera och vara det "tuffa" inslaget och så lade vi till gult som är höstigt och modernt och vitt för det fräscha. Vi googlade många bilder kring vårat färgtema, vissa har till och med hamnat här på bloggen. Snabbt gav dom bilderna oss inspiration på hur vi skulle kunna göra bordsdekorationer med mera och även utformningen av inbjudningskorten växte fram. Så det kan jag rekommendera, vet ni vilka färger eller nån detalj ni vill ha med: googla er less! Ju mer bilder och inspiration man har kikat på desto mer säker blir man på vad man vill ha, så var det åtminstone för oss :) Glöm inte att googla på engelska också!

Efter att vi bestämt färgtema ska jag erkänna att det har gått väldigt enkelt för oss. Program som "Say Yes to the Dress" har gett mycket inspiration till kläder och alla bilder vi har googlat gav oss snabbt en vision av vad vi är ute efter. Så när jag såg klänningen så visste jag faktiskt att det var min klänning, i alla fall efter några ändringar. Och sen har resten bara flutit på, vi har hittat små detaljer som följer genom hela arrangemanget. Från inbjudningskortet ända till middagen. Vi har en ganska tydlig bild över hur vi ska dekorera lokalen och har kunnat börja göra inköp vilket känns jätteskönt. Vi visste att det inte är billigt med bröllop men det var ändå dyrare än vi trott, så det är skönt att kunna dela upp kostnaderna. Så satsa på att ha en röd tråd - jag är övertygad om att det underlättar!

Publicerat: 2011-04-22 @ 09:30:00


Lockiga frisyrer

Frisyrer känns svårt, pratade med hon som ska fixa mitt hår och smink och vi kom fram till att vi ska göra provuppsättning ganska snart vilket jag ser fram emot! Här kommer lite fler inspirationsbilder på fina frisyrer. Det känns som att jag ändå har bestämt hur jag vill ha mitt hår, tror jag skrivit om det tidigare. Lockigt och "romantiskt" är mina ledord. :)

Publicerat: 2011-04-20 @ 16:30:00


Äntligen är Peter också igång!

Peter har länge tyckt att jag varit ute i nog så god tid med att fundera på bröllopskläderna. Och han har ju rätt i att hans kläder inte är lika "komplicerade" att hitta om än det är mycket att fundera på även där kring vad som ska vara vilken färg med mera. Men nu är han äntligen kommit igång med sina kläder då han har hittat ett par fina manschettknappar på tradera. Han fick hem dom igår och han är så nöjd! Så nu är det bara resten kvar. ;)

Manschett (av franska manchette, diminutiv av manche = ärm), garnityr (linning, kant), som avslutar ärmen på en skjorta. www.wikipedia.se

Publicerat: 2011-04-20 @ 09:01:44


Vad tror ni om denna entré?

Publicerat: 2011-04-19 @ 21:02:00


Bordsdekorationer

Några bilder på så kallade "centerpieces", inspiration kan man aldrig få för mycket av! Jag är väldigt förtjust i de högst upp till höger, med smala vaser med vatten och flytljus. Verkar ge en väldigt härlig känsla. Hade vi inte redan fixat alla våra ljusstakar hade det varit ett alternativ :)http://weddingringsreview.net

Publicerat: 2011-04-19 @ 14:07:00


Ring som matchar färgtemat?

Kanske jag skulle gå hela vägen med den "röda tråden" och skaffa en vigselring som matchar färgtemat hehe. Tyckte den till vänster (med runda stenar) var ganska fin, men den matchar inte förlovningsringen särskilt bra. Sen skulle jag nog bli less på gult efter ett tag ;)


http://weddingringsreview.net/wp-content/uploads/2010/03/diamond-wedding-rings-pics4.jpg

Publicerat: 2011-04-19 @ 07:12:00


Korsord om brudparet

Här kommer ett av bidragen i tävlingen vi hade här i bloggen för ett tag sen där man skulle skicka in ett förslag till en sida i ett festhäfte. Bidraget kom från en tjej med ett väldigt fint namn: Elin. :)Ett tips på vad man kan ha i festhäftet är ett korsord om brudparet.

Har blivit tipsat om den här sidan där man kan göra korsord, det ska tydligen vara ganska enkelt att använda sig av denna men jag har inte provat det själv så jag kan inte uttala mig egentligen. Men vill man ha ett korsord så kan det säkerligen underlätta arbetet: http://www.eclipsecrossword.com/

Annars kan man göra den här varianten på korsord vilket kanske kan vara enklare där alla ord sedan bildar ett ord, eller som i detta fall två:

http://www.twum.com/brollop/lekar.asp

Publicerat: 2011-04-18 @ 17:57:00


Tävla om en hel bröllopsoutfit!


Klicka in på: http://www.tlcsverige.se/tavlingJag har tävlat och vill självklart inte att ni ska missa denna chans!

Jag såg även på TLC (gamla Discovery Travel & Living) att de ska ha extra mycket bröllopsfokus i veckan som en "uppvärmning" inför William & Kates bröllop. Missa inte det!

Publicerat: 2011-04-17 @ 22:07:47


Baby Love

Publicerat: 2011-04-16 @ 22:45:00


Höst-inspiration

Jag vet att ni säkert längtar till sommaren, och det gör vi också! Speciellt nu när solen börjar värma våra vintertrötta kinder. Sommaren får gärna vara lång och varm, bara det blir höst sen ;)

Publicerat: 2011-04-16 @ 14:40:00


En kväll i skrattets tecken

Ikväll ska vi unna oss att äta god mat, dricka ett glas vin eller två och se Jeff Dunham. Vi förväntar oss att skratta så tårarna sprutar, hoppas han inte gör oss besvikna! Undrar vad det skulle kosta att få honom som underhållning på bröllopsmiddagen ;)Publicerat: 2011-04-15 @ 12:43:00


Sju stadier av äktenskaplig förkylning

Här kommer ett av bidragen i tävlingen vi hade här i bloggen för ett tag sen där man skulle skicka in ett förslag till en sida i ett festhäfte. Bidraget kom från min mamma ;)

Stadie 1:
Men gosingen då, jag är så orolig för dig, min lilla nuffsing. Den där snuvan låter inte alls bra, det går en massa streptokocker och andra otäcka saker nu. Är det inte bäst att vi åker in till lasarettet och kollar upp dig? Så får du kanske ligga kvar och vila lite? Jag vet att sjukhusmaten är bedrövlig, men jag ska ta med lite specialmat från Stadskällaren varje kväll. Jag ska prata lite med avdelningssköterskan, du måste ju få ett rum med tv.

Stadie 2:
Hör nu min sötnos, jag tycker inte om den där hostan du har fått. Jag ska ringa min husläkare så får han komma förbi och titta till dig. Var nu en duktig älskling och gå och lägg dig, för min skull.

Stadie 3:
Det är nog bäst att du går och lägger dig en stund älskling, det är bra att vila när man känner sig lite kulen. Jag ska göra i ordning lite mat åt dig, finns det något i frysen som jag kan micra?

Stadie 4:
Älskling, var nu lite förnuftig. När du har gjort middag till barnen, diskat undan och torkat golvet så ska du nog gå och lägga dig och vila en stund, för säkerhets skull.

Stadie 5:
Ta några magnecyl är du snäll.

Stadie 6:
Men om du kunde ta och gå och gurgla dig eller något så kanske du slapp sitta där och bröla som en brunstig valross hela kvällen!

Stadie 7:
Men kan du SLUTA hosta på mig?!? Vill du att jag ska få lunginflammation?

Publicerat: 2011-04-14 @ 19:43:00


Bröllop förr

Ordet bröllop kommer från det fornsvenska ordet bruthlöp/brudlopp, den färd som de nygifta gjorde för att visa upp sig i sin prakt inför bygdens invånare. Brudloppet var en viktig del i parets vigsel. Eftersom det förr inte skrevs några dokument var brudloppet ett viktigt bevis att vigseln hade skett.


Nu för tiden gifter vi oss naturligtvis av kärlek. Så har det inte alltid varit. I det gamla bondesamhället var äktenskapet en praktisk angelägenhet som parets fäder gjorde upp om. Speciellt viktigt var det i de högre samhällsklasserna, där en sammanslagning av gårdarna ökade förmögenheten och därmed också makten.


När en lämplig brud hade hittats gällde det för bonden att övertyga hennes far om det lämpliga med ett bröllop. En "böneman" (t.ex. skomakaren i byn) anlitades för att övertyga den tilltänktas far om den unge mannens förträfflighet. Detta var en uppgörelse som skulle gagna två släkten och många gånger var inte ens det blivande brudparet informerat om vad deras fäder hade bestämt.


I vissa delar av vårt land hölls bröllopet i samband med jul och nyårshelgen, då det var gott om mat. På andra ställen kunde det vara vanligare att hålla bröllopet till påsk, eftersom det var förbjudet att genomföra en vigsel i samband med fastan. Vigslar vid pingst och midsommar blev vanligt på 1900-talet.


Under medeltiden kunde vigseln förrättas av brudens far, som därmed överlämnade sin dotter till den blivande brudgummen. Själva vigselceremonin skedde i brudens hem, och bröllopsfesten i brudgummens hem. Färden dit var det som kallades för brudlopp.


År 1734 erkändes den kyrkliga vigseln som den enda lagliga möjligheten att ingå äktenskap. Brudparet vigdes i samband med högmässan på söndagen. Under 1800-talet förrättades dock de flesta vigslar bland de högre stånden på deras egendomar. Men i slutet av detta sekel blev kyrklig vigsel alltmer vanlig även hos dem, men då på lördagar eftersom man inte ville att vem som helst var närvarande. Detta "tilltag" att undanhålla ett bröllop för gemene man, var inte populärt och istället tillkom seden "brudskådning". Den gick ut på att nyfikna gick till bröllopsgården och ropade att de ville se brudparet och de gav sig inte förrän brudparet hade visat sig för dem. Idag har "brudskådning" ersatts med en bröllopsannons i tidningen.

www.brollopssidan.se

Publicerat: 2011-04-14 @ 11:13:00


Blandade bröllopstårtor

Publicerat: 2011-04-14 @ 10:25:00


Bidragen från tävlingen

Vi hade en tävling i bloggen för ett tag sen. Kika här om du missade den. Jag planerar att publicera ett antal av förslagen jag fick i tävlingen då innehållet i festhäftet verkar vara något som många funderar på. Det var även ett antal av er som tävlade som skickade in hela festhäften med layout med mera, dom kommer jag inte publicera då de innehåller bilder mm. och är väldigt personliga. Jag kommer även att skriva i inlägget att tipsen kommer via tävlingen samt förnamnet på dig som tävlade så att ni alla vet. Tack igen för alla bra förslag!

Alla ni läsare som inte tävlade har också möjlighet att vara med och få lite publicitet, kommentera det här inlägget med era tips till festhäftets innehåll och lägg till eran blogg så kanske jag skriver om erat tips framöver. :)

Publicerat: 2011-04-13 @ 18:05:45


Längtar efter klänningen

På fredag är det fem veckor sen jag beställde klänningen så den kanske kommer snart! Det var 6-8 veckors leveranstid. Jag längtar tills jag får prova den och jag hoppas verkligen att de har fått till mina ändringar så som jag vill ha den! :D

Publicerat: 2011-04-13 @ 16:17:00


Vilket efternamn?

Jag läste för ett tag sedan i Aftonbladet att det är allt färre brudar som tar makens efternamn. Trenderna har de senaste åren varit att antingen skapa ett eget efternamn eller välja det efternamn som är mest speciellt.  Hela 69 procent av svenskarna som gifter sig väljer att ta mannens efternamn, bara 8 procent väljer kvinnans och cirka 20 procent byter inte alls enligt Aftonbladet.

Jag kommer att ta Peters efternamn, inget av våra efternamn är särskilt speciella i den bemärkelsen (men inte heller jättevanliga) och dom är väldigt lika så jag kommer knappt behöva ändra min signatur ens. Vi funderade en stund på om vi skulle kolla bakåt i släkten och välja ett helt nytt efternamn men det kändes inte riktigt rätt för oss och vi är inte nog påhittiga för att komma på ett helt eget. Sen kan det ju vara lite omständigt att få igenom den namnändringen.

Tänk om det är så om 20 år att Andersson och Svensson plötsligt är ovanliga efternamn då många väljer bort dessa till förmån för mer unika?

Hur ska ni göra?Artiklar om namn (den översta länken tillhör bilden ovan)
http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article12841895.ab
http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article12322142.ab

Publicerat: 2011-04-13 @ 10:43:00


Något gammalt, något nytt...

Något gammalt, något nytt, något lånat, något blått och ett silvermynt i din sko. För en blivande brud som är skrockfull är det kanske bäst att följa denna tradtion.


Något gammalt

Till minne av brudens föregående liv och hennes familj. Det kan vara ett smycke från mormor eller hennes mors brudklänning.


Något nytt

Någonting som symboliserar framtidshopp. Det är vanligast att välja en ny brudklänning, men även något annat som ingår i brudutstyrseln kan väljas som t.ex. skor eller underkläder.


Något lånat

Det är viktigt att låna någonting från en vän som är lyckligt gift, för då kommer deras lycka att smitta av sig till det blivande brudparet. Ett smycke eller näsduk är vanligt.


Något blått

Blått symboliserar trofasthet, renhet, kärlek och är även hoppets färg. Det vanligaste är att bära ett strumpeband i blått eller med blå dekoration. Det kan också vara en blå blomma istoppad i brudbuketten. Förr var det vanligt att sy in en blå tråd någonstans i klänningen.


Silvermynt

Detta symboliserar rikedom, inte bara ekonomisk utan även av lycka och glädje.www.brollopssidan.se

Publicerat: 2011-04-12 @ 09:04:00


Förslag på "något blått"

Jag har bestämt mig för att gå mot strömmen när det gäller strumpeband för jag vill inte ha nåt. Då det är det vanligaste sättet för bruden att få in "något blått" i sin klädsel så kommer jag nu med nya förslag. Om du inte har nåt bra argument till att ha ett strumpeband så tycker jag inte att det behövs, men det är ju bara min åsikt...


Publicerat: 2011-04-11 @ 15:00:00


Ovanliga bröllopsklänningar


Den här tycker jag ser ut att vara väldigt fin, hittar dock ingen bild på framsidan. Jag hade mycket väl kunnat tänka mig att ha en brudklänning i det tyget!

http://www.weddingdresspicture.net/wp-content/uploads/2011/01/unique-wedding-dresses.jpg


Att ha eld på börllopsklänningen ger åtminstone inte mig några positiva associationer och jag tycker inte att det passar sig i en kyrka då eldsflammor inte är någonting direkt positivt ur kyrkans synvinkel.

http://weddingnuance.com/wp-content/uploads/2011/02/unusual-airbrushed-wedding-dresses.jpg


Jag har sett en video på YouTube där bruden har en klänning med lampor i kjolen som plötsligt tänds i samband med att lokalen släcks ner och dom ska dansa brudvalsen. En ganska läcker idé!

http://www.coated.com/wp-content/uploads/2009/01/unusual-wedding-dresses-modern-fashion.jpg
Publicerat: 2011-04-09 @ 10:06:00


Brudfrisyr med fläta

Ni kanske inte är in och kikar på alla kommentarer jag får. Men Nina S har lämnat en bra kommentar om brudfrisyrer som jag tänkte uppmärksamma lite extra.

Nina S om Brudfrisyrer:

jag igen... :) är frisör själv så det här med brudfrisyren är ju det Roligaste för mig. Tips för att få en mer intressant uppsättning även om den ska vara klassisk och enkel med slarviga lockar är att lägga in små flätdetaljer till ex. Hur snyggt som helst att locka små flätor också och så får man det lite mer eget än "bara" lockar. För i stort sett Varenda brud har lockar och lite uppsatt... Snyggt men kan kännas tråkigt tycker jag :) Nå annat som är riktigt fint om man gillar pyssel är att knyta Småsmå pärlor på en genomskinlig tråd som man sen kan väva in i uppsättningen. Blir diskret men ändå mycket detalj :)


När jag var på brudvisning såg jag en frisyr jag fastnade för. Det var en "slarvig" knut i nacken med en spännande detalj. I knuten var det en fläta som snirklade sig runt bland lockarna, den stack ut lite extra genom att de sprayat den med ordentligt med glitterspray så den glittrade vackert. Flätan agerade hårsmycke och var en riktigt tuff detalj. Efter Ninas kommentar är jag ännu mer lockat att lägga till en sån detalj i min uppsättning! Jag har lagt till lite snygga frisyrer med flätor som lite extra inspiration, det är riktigt snyggt och jag håller med Nina om att det skulle kunna göra även den vanligaste frisyren lite mer originell. Tänk vad häftigt att spraya någon av flätorna i bilderna med ordentligt med glitterspray, riktigt tufft!

Publicerat: 2011-04-08 @ 10:33:00


Utkast till vigselprogram

Jag ligger ju en bit före i planeringen än vad man egentligen behöver, så självklart har jag hunnit göra ett första utkast till vigselprogram också. Så här kommer nog vårat upplägg se ut, jag har kikat lite på forum och även på vigselprogram jag har kvar från bröllop vi har varit gäster på för att komma fram till ordningen. Vi ska sedan lägga till vilken psalm det är som gäller, låtnamnen vid solosång och in- och utgångsmarschernas namn. Vi planerar även att skriva in psalmtexterna i vigselprogrammet så att våra gäster inte behöver slå i psalmböckerna utan har texten direkt framför sig. Herrens bön kommer också finnas med för dom som känner att dom behöver en fusklapp :) Och så kommer självklart namnen på prästen, solisten och organisten finnas med.Inledningsmusik
(församlingen står upp)

Psalm

Inledningsord

Bibelläsning

Solosång

Vigselakt
(församlingen står upp)

Solosång

Förbön

Herrens bön

Välsignelsen

Vigseltal

Psalm 

Utgångsmarsch

Publicerat: 2011-04-07 @ 22:17:28


Tvättråd för kärleken

När äktenskapet och kärleken är nytt, så är det alltid rent och fint och utan fläckar.
Men även kärleken kan behövas tvättas ibland och följ då denna anvisning.
 • Välj ett skonsamt tvättmedel
 • Försök inte att färga om din kärlek
 • Nyansen som den hade från början kanske förändras med tiden, men formen är alltid den samma.
 • Kärleken i äktenskapet är gjord av ett slitstarkt material men bör inte tvättas för varmt då den kan krympa.
 • Kärleken färgar lätt av sig och kan skapa trender och influenser!
 • Handtvätta gärna i ljummet vatten.
 • Om kärleken är ömtålig, tvätta den skonsamt separat.
 • Centrifugering undanbedes – för äktenskapet blir lätt yr i bollen och blanka detaljer kan repas.
 • Efter tvätt, stryk med varsam hand eller plantorkning i utsträckt läge, gärna i solen.

Om kärleken efter en tid skulle känns gammal, ful och noppig, minns då hur kärleken såg ut som ny och varför det var din favoritkärlek...

Publicerat: 2011-04-05 @ 20:39:00


Berömda bröllopsklänningar del. 12

Eva Longorian och Tony Parker


Publicerat: 2011-04-05 @ 13:09:00


Vad vill ni läsa om?

Jag blir så glad över dom fina kommentarerna jag har fått. Tack!

Nu hoppas jag på extra många kommentarer när jag frågar er: Vad skulle ni vilja läsa mer om? Är det någonting speciellt du grubblar på i din planering som jag kanske kan ge tips på hur man kan göra? Är du på jakt efter en speciellt sorts brudklänning? Hur ser ett vigselprogram ut? m.m.En liten parentes är att jag är utbildad upplevelseproducent med inriktning mot evenemang, så jag har viss erfarenhet av planering etc. Och jag bara älskar att planera och söka roliga idéer, så behöver ni hjälp eller funderar på nåt speciellt skulle det vara roligt att få försöka hjälpa till :)

Publicerat: 2011-04-04 @ 13:00:02


Långa klänningar till tärna eller gäst

By request så kommer här klänningar modell längre som kan passa till tärnan eller till gästen på ett bröllop, känns dock inte riktigt som jag har hittat vad som egentligen var önskat men snygga klänningar har jag åtminstone hittat. Det finns klädkoder som "kräver" långklänning men då är det balklänningar och liknande de syftar på. Jag har försökt hitta långklänningar man kan ha på ett bröllop med mindre strikta klädkoder, men det blev lite blandat. :) Tänk på att även den enklaste klänning går att piffa till med snygga accesoarer.

Länkarna till vars jag har hittat klänningarna finns under bilderna. :)

VILA Sigga Long Dress Major Blue på Bubbleroom.seVILA Sigga Long Dress Iron Grey på Bubbleroom.se

www.bubbleroom.se
Klänningen med orkidén finns även i svart.

www.laredoute.se

Bandeau-maxiklänningSommarklänningKlänningKlänningKlänningAftonklänning
Alla dessa klänningar finns i flera färger.

www.bonprix.se

www.angelinas.se

Publicerat: 2011-04-04 @ 10:40:00


Snart är det sommar

Tänk ändå, snart är det sommar! Idag har vi haft +8 grader ute och det har töat som bara den trots att solen inte har varit så synlig som jag kanske hade velat. Om bara tre månader ska vi ner till Malmö på bröllop och sen kommer det gå fort till vårat eget. Har spenderat några timmar framför datorn ikväll och försökt komma på vad jag ska ha på mig som bröllopsgäst, tur att det är några månader kvar för jag hittade på tok för många alternativ! Vi har massor att göra här hemma i sommar som vi hoppas på att hinna med innan bröllopet. Men det kanske är bra, då har vi annat att fundera på också så tiden kommer gå extra fort. Vi längtar till september!

Vi ligger väldigt bra till i planeringen så vi känner ingen stress. Ska börja leta reda på detaljerna till Peters kläder, själva kostymen har vi nog en aning om var vi ska köpa men det är ju det där andra som vi måste fundera ut. Väst eller inte? Kravatt eller slips? Näsduk i fickan? Och vilka färger? Det är endel att fundera på. Sen längtar jag otroligt tills jag får prova min bröllopsklänning. Jag är extremt nervös ska jag erkänna! Det känns som att det gick så fort i butiken mellan att jag förklarade ändringarna jag ville göra och hon tog mina mått och det var klart. Så jag hoppas verkligen att dom förstod mig ordentligt. Men det är bara att hålla tummarna och vänta tills den kommer. Peter vet hur jag vill att den ska se ut men jag tror faktiskt att han får vänta med att se den på till själva bröllopet. :)

Ska snart börja pyssla ihop framsidorna till festhäftena, mest bara för att jag har alla saker hemma och det skulle kännas skönt att få pysslet bortgjort så snart som möjligt. Sen ska vi försöka planera in en sväng till Haparanda och IKEA också, för inköp av dukar och lite annat smått och gott.

Nä ni, det får räcka som uppdatering för nu ska jag återgå till att planera allt vi ska göra på gården så fort snön försvunnit. Kan ju kanske vara skönt att planera annat än bröllop en stund :)

Publicerat: 2011-04-03 @ 21:02:26


Brudfrisyrer

När det kommer till frisyrer finns det verkligen hur mycket som helst. Jag har väl nästan bestämt vad jag vill ha för frisyr och är inne på den romantiska stilen som är en kombination av slarvigt lockligt och en ordnad uppsättning, uppsatt bakom nacken och eventuellt med några lockar som "letat sig lös". Hoppas på att göra provuppsättning snart, inte för att det är bråttom att testa utan bara för att jag längtar ;)

bridal hairstyle 97323 Bridal Hairstyles Pictures

Publicerat: 2011-04-03 @ 18:13:46


Väskor

Jag planerar att ha med mig en liten väska med det allra viktigaste, då är det lättare för någon annan att hålla reda på mina saker under vigseln och sedan vet jag var jag har mobilen, läppglanset etc. under festen. Jag har redan köpt min väska, det var det första jag köpte till bröllopet haha. Jag hittade den på Gina Tricot för 199 kronor och är väldigt nöjd. Det är en kuvertväska med en tunn längre axelrem i metall som lätt kan gömmas i väskan. Jag är glad att jag redan har köpt den för det finns ju verkligen hur många snygga väskor som helst! Jag tycker man ska kolla förbi dom väskorna som kallas "brudväskor" dels för att dom ofta verkar ha korta band som är svårare att haka över axeln om det behövs och för att dom ofta nästan bara är tygpåsar. Våga vara modernare och visa din stil genom väskan. Var inte rädd för att ta ut svängarna med denna accessoar! :)

Publicerat: 2011-04-02 @ 18:22:00


Pysseltillbehör

Detta använde jag för att sätta ihop våra inbjudningskort. Jag rekommenderar taperunners med permanent lim. De gör inte pappret fuktigt som annat lim kan göra och det sitter väldigt bra. Jag använde limstiftet väldigt lite då pappret kunde bli lite "vågigt" av fukten. Enda som är med taperunners är att det är en begränsad mängd "lim-band" och dom tar slut fortare än man tror, så köp ett helt gäng om ni ska använda er av det! Det finns även varianter där man kan köpa refills. Sedan köpte jag en pappersskärare, det går så mycket smidigare att kapa en hel mängd raka kanter med en sådan och den jag köpte kostade under 200 kr. Men även en vass sax kom till användning, främst till banden. Taperunnern på bildern har jag använt mig av, bland andra, och den var bra. Pappersskäraren är inte exakt likadan, dom verkar inte ha kvar min modell på Panduro. Men det är samma modell där man drar bladet över pappret för att skära och den på bilden nedan kostar 159 kronor. Med facit i hand skulle jag ha köpt en sådan där pappersskärare med "giljotin" då det blev för tjockt med bandet och tre ihoplimmade papper under "linjalen" när jag ville skära till det sista, så jag fick klippa för hand. Så om ni vet att ni ska ha band och flera lager papper kan det vara bra att tänka på det.Publicerat: 2011-04-02 @ 08:37:00


Våra inbjudningskort!

Här kommer dom efterlängtade bilderna på våra inbjudningskort! Det är ju viss censur på dom så det får ni ha överseende med, det är lite svårt att censurera dom snyggt så jag försökte inte ens haha. :) Det var svårt att ta foton som gör färgerna rättvisa, det gula i texten matchar resten bättre i verkligheten och det gula är verkligen soligt klargult och det vita är kritvitt. :)


FRAMSIDA låten "The Wonder of You" med Elvis Presley är citerad på framsidan.

Storleken (höjden) på inbjudningarna är bredden på ett A4-blad, sedan har vi tagit bort någon centimeter på längden av pappret och vikt på tre ställen så att vi därmed har fått en liten ficka till informationsbladet som vi har fäst uppe och nere med "taperunners". Teckensnitt vi använt: Calibri och Edwardian Script ITC.


INSIDA inbjudningskort och infoblad

Detta är innehållet i informationsbladet (lite snyggare censurerat haha) :

INSIDA inbjudningskort och infobladet i sin "ficka"KUVERTEN även de vi postade såg ut så här men då självklart med adressinformation etc.

För att kunna knyta en rosett på framsidan så gjorde jag ett hål i det gula bladet med hålslagen och sedan knöt jag helt enkelt rosetten på samma sätt som på framsidan av inbjudan. Sen klistrade jag på pappret på kuvertet. Vi hoppas att alla rosetterna höll sig snygga hela vägen fram till gästerna :)


Jag har knutit många rosetter ;)

Publicerat: 2011-04-01 @ 19:08:00


Klänningar till tärna eller gäst

Här kommer några söta klänningar från www.bubbelroom.se som kanske kan fungera till tärnan eller bröllopsgästen. Jag som inte ens brukar använda klänningar är faktiskt sugen på att klicka hem några, hittade många fler än det här på deras sida. :)


Sisters Point Kap Dress Blue på Bubbleroom.se
VILA Anemone Dress Cream Tan på Bubbleroom.seMM&I/Luk ap Abito Donna Dress Beige på Bubbleroom.seTraffic People Thornfield Dress klänning Soft Pink (Rosa) på Bubbleroom.seVILA Belleville Dress Moonlight Blue på Bubbleroom.seSisters Point Nuso Dress Pink/Black på Bubbleroom.seBubbleroom / H Klänning Beige/mönstrad på Bubbleroom.seVILA Aline Dress Soft Camel (Guldbeige) på Bubbleroom.seSisters Point Gabi D.Powder (Gammalrosa) på Bubbleroom.seSisters Point Go D.Powder på Bubbleroom.seVILA Valerie Dress Sand Shell på Bubbleroom.seVILA Celint Dress Marble Rose på Bubbleroom.se

Publicerat: 2011-04-01 @ 11:47:33


Att göra lista - april

Cirka 5 månader kvar

 • Bestämma hur Peter ska se ut på bröllopsdagen. Planera sista detaljerna på mina kläder.
 • Förhoppningsvis kommer klänningen så jag får prova den för första gången! Håll tummarna!
 • Förbereda arbetsgivare på att vi vill ha semester i anknytning till bröllopet.
 • Skicka ut inbjudningskorten! Är nästan klart, vi har några enstaka kvar men det fixar vi förhoppningsvis i helgen!
Publicerat: 2011-04-01 @ 10:37:00RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!