Det känsliga ämnet pengar

Det här med pengar är en lite känslig fråga men härmed vill vi ge en liten påminnelse till de gäster som inte betalat in kuvertavgiften ännu att det är dags att göra det nu! :)Publicerat: 2011-08-31 @ 08:01:00


Nästa vecka

Oj, plötsligt slog det mig. Vi gifter oss nästa vecka!

Men för att återgå till veckan vi är i just nu så är listan lång på allt som ska fixas. Jag ska prova klänningen igen tillsammans med alla smycken och försöka bestämma mig för vilket halsband jag vill ha, jag har en klipptid inbokad, ska köpa den sista läsken till baren med mera, tona håret, träffa hon som ska fixa smink och hår igen, fixa kläderna till serveringspersonalen, stryka klart dukarna, häfta ihop festprogrammen och skriva ut vigselprogrammen. Bland annat. Man kan lungt säga att man inte behöver vara sysslolös när man ska gifta sig!

Publicerat: 2011-08-29 @ 10:35:21


Mötet med prästen

Idag har vi träffat prästen och det känns väldigt bra. Vi är glada att vi fick han som präst! Vi pratade litegrann om oss och äktenskap men främst om upplägget på vigseln och vi fick papper på i vilken ordning allt ska komma så att det blir rätt i vigselprogrammet. Sen gick vi till kyrkan och övade, DÅ kan jag lova att nervositeten kändes. Vi blev nästan lite tårögda båda två när vi fick öva på allt vi skulle säga, speciellt när vi kom till delen där det var dags att säga ja. När man sedan stod där framme och tänkte att om två veckor sitter det en massa fina människor och tittar på oss också ja då kom handsvetten haha. Men en sak är säkert, jag måste se till att ha med mig servetter för jag är nu är jag ännu mer övertygad om att jag kommer gråta ;)

Publicerat: 2011-08-27 @ 16:00:31


Två veckor kvar

Idag är det bara två veckor kvar till bröllopet och om någon timme ska vi iväg och träffa prästen. Kan lova att nervositeten börjar komma nu. Igår slog det mig plötsligt att om två veckor ska klänningen på, håret fixas, vi ska fotas, klockorna i kyrkan kommer ljuda för oss och när vi kliver in i kyrkan kommer alla titta på oss. Jisses!


Publicerat: 2011-08-27 @ 09:28:00


Väst fixad!

Idag har Peter äääääntligen hittat en väst, och det utan att lägga ut några pengar till Cinderella som har svårt att vara trevliga och lyssna på sina kunder! Känns lite som en seger faktiskt. Plus att han använde ett presentkort så egentligen kostade den oss inte en krona. Vi passade på att köpa några lotter också för det kändes som att vi hade turen med oss idag och vi vann hela 50 kronor. Jag tänker dock inte skriva nåt om hur många trisslotter vi köpte innan vi vann hehe ;)Kom ihåg: http://jagblirsnartfru.blogg.se/2011/august/tavling-i-samarbete-med-wwwupplevelsecom.html

Publicerat: 2011-08-26 @ 22:01:56


Tävling i samarbete med www.upplevelse.com!Det går även bra att skriva dina svar genom att kommentera detta inlägg, men tänk då på att andra kan se ditt svar och kopiera dem.

Gå gärna in på www.upplevelse.com för att se mer om vilka upplevelser dom erbjuder!

Publicerat: 2011-08-25 @ 19:07:34


En gul brudbukett

Jag har ju redan varit in och beställt min brudbukett men jag blev lite kär i den här, tycker dom gula bollarna var lite roliga. Har lyckats lista ut att dom heter craspedia. Undrar hur många gånger man kan springa hos floristen och prata brudbukett innan dom blir less? haha :)


hittade bilden här

Publicerat: 2011-08-25 @ 17:11:00


Gästerna blir fotografer

I våran bröllopsinbjudan skrev vi att vi kommer tillhandahålla cd-skivor i hopp om att våra gäster sedan kommer vilja bränna ut sina bilder och lämna över dom till oss. Och så hoppas vi att våra gäster ska ta massor med bilder! :) Vi har med en fotograf i kyrkan men det är alltid roligt med fler vinklar och bilder från festen såklart! Så idag har jag suttit och packat in cd-skivor i "pappersfodral" så de inte repas så mycket och så har jag skrivit våran adress på några vadderade kuvert som våra långväga gäster sedan kan använda sig av för att skicka bilderna till oss om de vill. :) Vi var på ett bröllop för några år sedan som hade ett liknande upplägg med skivor att bränna ut bilder på och vi tyckte det var en väldigt bra idé då det faktiskt är många gäster som har med sig kamera och engångskameror är ju ganska begränsade i antalet bilder. Och återigen: vi vill ha massor med bilder! ;)

Publicerat: 2011-08-23 @ 21:00:00


Cake topper beställd

Nu har vi beställt och betalat våran cake topper. Vi hittade den på internetbutiken Festingen, vårat förstahandsval var tyvärr slut och dom hade inget datum när den skulle komma in i lager igen. Men vi hittade ett bra alternativ så nu håller vi tummarna att det funkar bra och inte tar alltför lång tid att få den. Bild får ni tyvärr vänta med att se till efter bröllopet. ;) Men en sak kan jag avslöja, det blev INTE den här:

Publicerat: 2011-08-22 @ 22:44:00


Ett nytt besök i bröllopsbutiken

När jag var på min första klänningsprovning (läs mer om den här) på Cinderella i Piteå kände jag mig väldigt illa bemött. Dels hade kvinnan i butiken bestämt sig för att jag behövde en budgetklänning trots att vi inte pratat pris och så var hon ganska bestämd vad hon tycket jag skulle ha och lyssnade inte på mina önskningar. Det slutade med att jag köpte min klänning i Luleå trots att det innebar 12 mil tur och retur med bil vid varje provning. Idag var vi tillbaka på Cinderella och skulle kolla vad de hade för några västar till Peter då de andra butikerna i stan hade ett väldigt begränsat utbud. Jag hade hoppats att mitt första möte med kvinnan var ett resultat av att hon hade en dålig dag men, så var inte fallet! Vi kikade på västarna hon hade och det fanns inte så många stilrena varianter som passar stilen på vårat bröllop. Därför fastnade vi för en lätt mönstrad svart väst. Då var hon väldigt bestämd att det blir för mörkt med en svart kostym till en svart väst. Jag påpekade att vi hade mycket svart i vårat färgtema så det skulle inte vara något problem, det var den vi gillade bäst! Men nej, det tyckte hon inte var bra utan hon tyckte en vit var bättre. Sen försökte hon skicka oss därifrån och komma tillbaka med kostymen. Jag kan förstå argumentet att man får en bättre helhetsbild om man kan ta på kavajen också och se färgerna och helheten men hon ville inte ens låta Peter prova. Tillslut fick vi säga till på skarpen att Peter ville prova västen vi var intresserad av för att veta om den överhuvudtaget är ett alternativ innan vi släpade dit kostymen. Det värsta var nog att vi fick säga det flera gånger innan han fick prova västen. Jisses! Letar för fullt efter ett annat alternativ, men med bara tre veckor kvar så får vi väl bita i det sura äpplet och fixa västen därifrån...

Publicerat: 2011-08-22 @ 20:37:25


Festprogrammen är utskrivna

Efter många om och men så lyckades vi äntligen få klart och skriva ut alla papper till festprogrammen igårkväll/natt. Klockan var kring två när jag väl somnade så just nu känner jag mig inte så pigg då väckarklockan ringde klockan sex. Men så kan det bli, vi hade bara skrivaren till låns och den var tvungen att vara tillbaka innan måndagmorgon. Får somna tidigare ikväll för att kompensera eller nåt haha. Nu ska papprena bara vikas och fästas ihop på något sätt men det tror jag kommer gå fort.

Publicerat: 2011-08-22 @ 11:12:47


Bröllopsbestyren snurrar i huvudet

Det blev verkligen en intensiv bröllopshelg och i ärlighetens namn är jag ganska less nu. Det har blivit sena nätter med bröllopsprogrammet och planen var att bli klar igår och skriva ut dom idag, men den planen har spruckit så vi får väl se hur vi gör med det.

I helgen har vi äntligen beställt bröllopstårtan! Det blir Miss Cake i Munsund som får det ärofyllda uppdraget ;) Och ringarna är nu inskickade för putsning och gravering, känns väldigt lustigt att plötsligt inte ha någon ring på fingret. Sedan blir min vigselring minskad med en halv storlek så det känns skönt att få det bekräftat att den faktiskt var alldeles för stor, det var ingenting jag bara hade fått för mig. Längtar tills jag får ta på mig ringen igen!

Vi skulle ju även fixa en väst till Peter, men butikerna i stan som hade sådant hade dom i yttepyttestorlekar och bröllopsbutiken har bara öppet måndagar, tisdagar och torsdagar under sommaren. Så det får vi väl kolla upp imorgon om vi hinner.

Har även ringt och pratat med fotografen, vi ska träffas onsdagen innan bröllopet och gå igenom lite detaljer kring fotograferingen. Då ska vi kanske också åka och kolla på platsen vi funderar på och prata igenom sådant.

Tja, mer uppdatering än så har jag inte just nu. Hoppas på att hitta lösningar så att programmet kan bli klart idag. Vore hemskt skönt att ha det utskrivet och klart då bara det är en procedur som kommer ta tid. Sen har jag fortfarande inte löst hur vi ska sätta ihop programmen, hade behövt en lång häftapparat som kommer in i mitten på A4-bladet. Sen har jag läst att man kan sy ihop sidorna med symaskin, någon som provat det?

Publicerat: 2011-08-21 @ 13:26:22


Berömda bröllopskläder del.13

Katherine Heigl och Josh Kelley

Publicerat: 2011-08-21 @ 09:25:00


Tre veckor kvar

Dum-dum-di-dum-dum-dum-di-dum. Tja, det där var mitt försök att skriva ner hur man nynnar en del av bröllopsmarchen haha. Tre veckor kvar nu innan vi står där framme!

Jag vet att det är åtminstone en av er som läser bloggen som ska gifta er samma dag. Hur känns det i eran mage? Har ni mycket kvar att göra? Här har fjärilarna i magen börjat vakna till liv och vi har verkligen fullt upp! :)

Publicerat: 2011-08-20 @ 16:00:00


En intensiv bröllopshelg

Vi har varit duktiga hela veckan och gjort bröllopsärenden nästan varje eftermiddag. Vi har bland annat köpt det sista till dekorationerna och fixat det mesta av Peters kläder. Igår var vi på Dollarstore och hittade skålar till snaxen som matchar vaserna så bra att man nästan blir tårögd! Haha! Och även helgen som kommer blir fullspäckad med bröllopsförberedelser! Vi ska skriva ut alla festprogram, spika bordsplaceringen, beställa tårtan (ja nu SKA vi verkligen göra det), skicka iväg förlovningsringarna på putsning (guldsmedsbutiken gör det inte själva då de är av titan) + att Peters ring ska graveras, förhoppningsvis fixa min vigselring lite mindre då den är för stor och så ska jag köpa lite nytt smink som tex. en mascara. Sedan planerar vi även att stryka dukarna och hänga upp dom på en galge. Sedan fraktar vi dem i en "resegarderob" när det är dags, tror att det kommer funka utmärkt så att vi slipper stå och stryka dom när vi väl ska duka och fixa i lokalen.

Nästa vecka är också fullspäckad, det börjar kännas att det bara är någon vecka kvar. Det som står på agendan för v.34 vecka är just nu:
- Beställa kläder till serveringspersonalen.
- Prova bröllopsklänningen igen med alla smycken och detaljer, har så svårt att föreställa mig hur det kommer bli så jag vill se det på! Har grym beslutsångest när det gäller smycken just nu.
- Fixa en väst till Peters kläder.
- Gå in skorna ordentligt.
- Träffa serveringspersonalen och diskutera upplägget och ge dem en chans att träffa varandra.
- På lördag ska vi träffa prästen!
- Vi ska köpa den sista läsken mm. till baren.
- Sätta ihop alla festprogram om vi inte hinner göra det i helgen.
- Jag måste fixa klipptid så att håret är nyklippt och fräscht inför den stora dagen, Peter har varit duktig och bokade sin tid när han klippte sig sist! :)
- Skriva listor på ALLT så att vi inte missar nånting!

v.35 ser ut ungefär såhär:
- Efter mötet med prästen ska vigselprogrammen göras klart.
- Helt orelaterat till bröllop så fyller min pappa 50 år, så det ska vi ju fira!
- Slänga i en toning i håret så det är glänsande och snyggt ;)
(Vi har säkert massor att fixa som jag inte kommer på just nu hehe.)

v.36 - This is it!
- Köpa färskvarorna till baren.
- Packa ihop allt som ska med till lokalen.
- Fredagen: duka och ställa i ordning. Hämta allt porslin och blommor till bordsdekorationerna.
- Lördag: Bröllopsdags! Hämta brudbukett och coursage, fixa smink och hår. Bli man och hustru!


Puuuh! Intensiv tid just nu. Jag längtar tills vi är gifta!

Publicerat: 2011-08-19 @ 09:48:23


Sexig lite mörkare ögonmakeup

Publicerat: 2011-08-19 @ 09:17:00


Bröllopsfrisyrer med flor

Eller "birdcage" som flor kallas på engelska ;)


Publicerat: 2011-08-18 @ 21:05:00


Peters kostym fixat

Äntligen har han nu fixat sin kostym! Sömmerskan ska bara lägga upp den lite så får vi hämta den. Skönt att ha det ordnat så jag kan sluta oroa mig att något ska gå snett! Vi har länge haft lite diskussioner angående när han ska fixa sina kläder, jag har tyckt att han skulle ha fixat det för länge sedan och han har sagt att jag är ute i aaaaalldeles för god tid. Igår fick jag äntligen säga "vad var det jag sa". Planen var att han även skulle ha en väst, de hade inga sådana inne men det fanns att beställa i samma tyg som kostymen. Med omkring två månaders leveranstid! Och vårat bröllop är om cirka 3 veckor. Man ska vara ute i god tid om man vet vad man vill ha, var det inte det jag sa? ;)

Publicerat: 2011-08-18 @ 08:29:38


Passen är klara

Passen är klara och hämtade så nu kan vi släppa allt kring resan till efter bröllopet då vi inte åker direkt efter vi gift oss. Skönt! :D

Publicerat: 2011-08-17 @ 23:08:00


Håll full koll på bloggen

Följ min blogg med Bloglovin så missar du inga inlägg!
Publicerat: 2011-08-17 @ 07:52:05


Mitt "bröllops-nördande"

Jag har tagit mitt bröllops-nörderi till en ny nivå! Idag satt jag och skrev ned en nedräkning i min kalender på jobbet så att jag verkligen inte kan missa att det inte är många dagar kvar till bröllopet. När jag såg siffrorna sådär på papper så pirrade det till lite extra i magen kan jag lova. 25 dagar kvar. Imorgon SKA vi fixa Peters kläder och jag ska TVINGA expediterna att hjälpa oss ordentligt om jag måste. Sådeså! (det gick inte riktigt som planerat i fredags när vi var in och kollade kostymer, hoppas på en bättre upplevelse imorgon)

Annat jag hoppas vi hinner imorgon som vi fortfarande inte gjort:
- Bröllopstårtan!!
- Prata med floristen igen och höra om priserna hon skulle kolla upp.
- Några inköp, det där lilla extra till festdekorationerna.
- Köpa en ny mascara bl.a så jag har en ny och fräsch på bröllopet.
- Prata med guldsmeden angående vigselringen som behöver minskas och putsning av förlovningsringarna.

Jag trodde inte jag skulle skriva det här men det har nog hänt och jag erkänner: jag är lite less på bröllopsplanerandet nu. Kan vi inte bara få gifta oss nån gång! ;)

Publicerat: 2011-08-16 @ 15:56:26


"Romantiska" bröllopsfrisyrer

Publicerat: 2011-08-16 @ 11:55:00


Vinnare i tävlingen!

Efter många bra bidrag har vi tillslut lyckats utse vinnaren med den enkla motiveringen att hon var den enda som gav detta förslag, men vi tycker även att det verkar vara en bra lek för att få igång gästerna och ge dom lite "ledtrådar" om vilka som finns med på bröllopsfesten.


Grattis Maria i Örebro till vinsten!
Örhängena landar i din postlåda inom kort :)


Det vinnande bidraget:

"Servettleken"

Ett bra sätt för gästerna att lära känna varandra. Alla gäster har sin servett redo och viftar med den som svar på frågorna som toastmastern ställer. Frågorna kan vara till exempel: Vem är brudens syskon? Vem är gift? Vem har pallat äpplen tillsammans med brudgummen? och som sista fråga kan man ha något i stil med: Vilka vill önska brudparet lycka till? För att få alla gäster att vifta med sina servetter på slutet.

Publicerat: 2011-08-15 @ 08:26:54


Bröllopstårtor

Publicerat: 2011-08-14 @ 08:49:00


Jisses, bara 4 veckor kvar!

Idag är det bara fyra veckor kvar och bröllops-stressen börjar göra sig påmind! Ännu har vi alldeles för mycket att fixa. Förstår inte riktigt hur det kunde bli så, vi som har varit ute i så otroligt god tid. Fast det kanske är så att vi har haft så gott om tid att vi har kunnat göra utsvävningar på detaljer. Den här helgen blir det inte riktigt lika mycket gjort kring bröllopet som jag hade hoppats då brorsan och hans lilla dotter är här till söndag. Men det gör ingenting, för då får jag mysa med min söta lilla brorsdotter istället! :)

Publicerat: 2011-08-13 @ 08:53:00


Kom ihåg tävlingen!

På måndag annonseras vinnaren!!VINSTEN:


Det är jag och min blivande make som är enhällig jury, vi tar inte emot mutor
och det är ingen idé att försöka överklaga om du är missnöjd över vinnaren. Vi bestämmer! ;)

Publicerat: 2011-08-12 @ 12:49:00


"efter bröllopet så..."

Det är lustigt hur jag har börjat dela upp livet i "Före bröllopet" och "Efter bröllopet". Nu är våra helger bokade ända fram till den stora dagen så jag har kommit på mig själv med att tänka att "det där kan vi spara till efter bröllopet". Det har till och med gått så långt att jag sagt till Peter att "det där kan vi ju diskutera efter bröllopet" så jag vill inte ens prata om vad som helst. Hujedamig.

Här i Piteå har vi plötsligt nästan fått höst-väder. Träden är fortfarande gröna men det har blåst så kraftigt att många löv har blåst av och i morse hade vi bara 10 grader ute. Vet inte direkt hur det stavas men jag skulle beskriva vädret som hurveligt, man får "hurrvens" av att gå ut ;)

Jag har egentligen inte så mycket att "rapportera" gällande bröllopsplaneringen. Har en A4-lång lista på saker vi måste komma ihåg och vi siktar på att bocka av en hel del av dem imorgon och på lördag. Hoppas bara att allt går som planerat. Vi hade tänkt åka på IKEA och fixa det sista men när jag tittar på internet så finns självklart inte allt vi behöver på varuhuset, och inte på andra IKEA-varuhus heller. Så jag har skickat ett mail till kundtjänst och frågat om de utgått så vi vet om det är någon idé att avvakta med att åka dit eller om vi ska försöka hitta nya alternativ. Cake toppern vi hade tänkt köpa var också slut. Suck. Man ska inte vänta så länge när man vet vad man vill ha!

Publicerat: 2011-08-11 @ 11:49:18


Längtar ännu mer!

Värdinnan med respektive var förbi ikväll med en rolig överraskning (som jag sjäääääääälvklart håller hemlig ett tag till haha). Värdarna har inte bara löst ett problem de har dessutom löst det med bravur!! ÅÅÅÅH vad jag längtar!!

Publicerat: 2011-08-10 @ 19:59:31


Det närmar sig

Enligt datumet idag är det nu bara en månad kvar, om än det är först på lördag om man räknar antalet veckor. 

När denna vecka är slut ska vi förhoppningsvis ha hunnit fixa detta:
- Nya pass
- Peters kläder
- Elins underkläder
- De inköp vi behöver göra till dekorationerna
- Bröllopstårtan!

Publicerat: 2011-08-10 @ 11:29:00


Marmaris

I september kommer vi att åka till Marmaris, dock klassar vi det inte riktigt som våran bröllopsresa då vi inte åker ensamma. Det är en tradition som håller på att byggas upp (förra året var vi i Kemer) att vi åker iväg ett gäng i september och då vi inte hittade någon annan resa som kändes aktuell så vill vi självklart inte bryta traditionen. Tror vi kommer få en härlig vecka! Sen satsar vi på att ta en "bröllopsresa" bara vi två vid årsskiftet eller i början på nästa år istället :)

Publicerat: 2011-08-09 @ 10:36:00


SVENSEXA!

Det är ju Elin som främst har hand om denna blogg men nu tänkte jag göra ett inlägg och lite kort beskriva gårdagens svensexa.

När Elin åkt iväg på motorcykeln på morgonen så gick jag och la mig igen och såg på tv. Omkring 9.30 knackade det baki dörren och där stod grannen och hennes son med ett meddelande till mig. Där stod det vad jag skulle packa och att jag skulle befinna mig på en parkering några hundra meter från huset klockan 10 för att hämta mitt fordon. När jag kom dit möttes jag av en cykel med plåtburkar och stora gula skyltar med texter i stil med "Snart är mitt liv slut" och på andra sidan "Snart börjar livet". Jag fick välja vilken väg jag skulle ta till en bensinmack, antingen rakt genom centrala stan eller en lättare omväg vilket dock kunde medföra ett straff under dagen. Jag tog självklart vägen genom centrum, laglydig som jag är promenerade jag på gågatan med min cykel i släptåg vilket jag sen fick höra under kvällen. ;) På bensinmacken möttes jag av grabbarna för en frukostkorv.

När den delikata frukosten ätits upp hoppade vi in i bilarna och begav oss mot en skjutbana för lerduveskytte. När skjutningen var avklarad fick jag första ölen så jag behövde inte börja lika tidigt som Elin. :) Vi drack lite kaffe och fikade sedan åkte vi till en grillplats vid en liten sandstrand. Där grillade vi lunch, umgicks, spelade kubb och volleyboll. Jag fick precis som Elin måla en tavla med fingerfärg föreställande min blivande fru. Efter det fick jag hoppa upp på cykeln igen och fick börja trampa in mot stan, blev tack och lov upplockad efter några kilometer då det var en bit att cykla hela vägen. Sedan körde vi runt lite för att fördriva tid. Sen släppte de av mig en liten bit från målet och så fick jag cykla sista biten. Väl framme på Havsbadet så fick jag cykla tio varv i rondellen utanför huvudentrén, jag var inte ledsen att alla burkar hade lossnat på vägen så att det hade slutat skrammla haha. Sedan fick jag åka till slutdestinationen där vi bastade, drack öl och surrade. Jag tvingades även hoppa i havet då  jag trodde jag behövde rädda en full flaska Lagavulin (whiskey) som kastats på botten. När jag väl fått upp flaskan och skulle ta en värmande slurk så var det bara äppeldricka i flaskan!! Som kompensation fick jag sedan en flaska Laphroaig (annan whiskey).

Sedan tittade vi på när Elin kom inåkande på vattenskotern och snurrade runt i full fart ute på havet. Och sedan fortsatte festen med mer bastu, öl, mat och lite lekar. Hade en riktigt trevlig dag, kväll och natt och mår som jag förtjänar idag ;) Stort tack till alla inblandade!

Publicerat: 2011-08-07 @ 19:08:29


MÖHIPPA!

Jag hade det på känn att det skulle bli igår, hade fått lite indikationer och så visste jag att Peters svensexa skulle äga rum då. Dock hade jag inte räknat med att bli hämtad först ;)

Strax före klockan åtta på morgonen så bankade det på dörren, stackarn fick banka länge och ordentligt då våran ringklocka inte fungerar och vi hade lagt oss i källaren då det var så varmt i sovrummet på övervåningen. Det tog alltså ett tag innan vi hörde ;). Jag trodde ju då att det var Peter som skulle hämtas så jag skickade han att öppna och låg kvar i sängen och lyssnade, sen ropade han väldigt munternt: "Elin, det är till dig". Eh? Okey! Gick upp och fick se en man i motorcykelkläder, hjälm och mörka solbrillor. Han hade ett kuvert med mitt namn på. I det kuvertet låg det tre numrerade kuvert med dels vad jag förväntades göra, vad jag skulle packa med mig och vad jag skulle ha på mig. Fick även en "liten" burk (!) med Tequila Rose att få i mig innan avfärd. Det var inte smaskens på morgonen kan jag lova, hade dessutom hunnit borsta tänderna haha. Sen fick jag en hjälm med en krona och rosa tyll och så bar det av på motorcykeln.

Vi åkte till några ställen och tog kort på mig och chauffören (för att bevisa att vi varit där) och jag var tvungen att fråga folk om dom kunde fota oss utan att ta av mig hjälmen. Chauffören sa självklart ingentint under hela färden utan kommunicerade via fler meddelanden och charader. :) Sedan åkte vi tillbaka till vårat bostadsområde och stannade hos grannen tvärs över gatan som är en kär vän. Där väntade en massa underbara tjejjer på mig och de hade dukat upp lite champagnefrukost med goda mackor och allt man kan behöva för att starta dagen. Under furkosten var det lite utfrågningar.  Sedan klädde dom på mig i min outfit, alla var rörande överrens om att jag var lik karaktären Grynet haha. Efter smink och fix fick jag gå till datorn och se en video, där var det mina älskade barndomsvänner i Malmö som hade knåpat ihop en film där dom gav mig mina uppdrag. Blev väldigt glad och rörd över arbetet dom hade lagt ner för att få vara med, TACK tjejjer! Sen bar det av mot stan, klockan var omkring 10 och vi gick ner på loppisen i Badhusparken som är väldigt populärt här i stan. Där fick jag 60 kronor som jag skulle använda för att köpa kvällens outfit till min blivande man. Det var inte det lättaste men jag lyckades! Han blev riktigt snygg haha. Sen försökte jag genomföra mina andra uppdrag, att samla lite saker (något blått, nytt, lånat, fått och ett silvermynt) samt att klippa kalsonglappar. Dock verkar karlarna i den här stan vara lite svårflirtade på morgonen så jag fick många nej när det gällde kalsonglapparna. Lyckades få ihop tio stycken i alla fall!

Sen åkte vi hem till värdinnan för lunch och mer utfrågningar. Fick även måla en tavla av Peter :) När vi hade umgåtts där ett tag åkte vi vidare till "Heta Hyttan" där jag fick prova glasblåsning och göra en egen skål som jag får hämta på tisdag. Riktigt häftigt att prova kan jag lova! Transportmedlet därifrån blev vattenskoter! Killen som körde vattenskotern körde på av bara f*n och hade fått i uppdrag att kasta av mig. Men icke sa nicke! Envis som jag är så klamrade jag fast mig för kung och fosterland. Bestämde mig även tidigt att om jag åkte av skulle jag se till att ta honom med mig i fallet haha. Det var riktigt roligt i varje fall! Mycket runt runt runt i snäva cirklar och hoppande på vågorna, lovely!

När vattenskoterföraren insett att jag inte planerade att flyga av inom dom närmaste timmarna så lämnade han av mig på Havsbadet, där fick jag en ljuvlig massage och vi mötte upp med Peters svensexa för middag och fest. Dagen blev lite lång så jag hann bli lullig av alla drinkarna vid lunch och sen nyktra till innan festen och då jag var lite slut efter en intensiv dag så blev det en lugn fest för min del. Och det var ju lite tråkigt dock att många gjorde tidig kväll men förståeligt då det varit en lång dag. Men vi hade riktigt kul! Vi somnade nog först vid fyra i morse, glada över att så många av människorna som betyder mycket för oss hade möjlighet att vara med! :D TACK till er allihopa! Gårdagen var verkligen ett minne för livet!


Bilden nedan togs under lunchen, alla härliga brudar var tyvärr inte med på bilden men det är den enda jag har just nu, jag hoppas på att få ta del av fler bilder senare :) Hoppas ingen har något emot att jag lägger in den här!

Publicerat: 2011-08-07 @ 12:47:28


Fem veckor kvar!

Nu börjar nedräkningen på allvar och jag kan erkänna att jag börjar känna mig lite stressad då vi har en hel del kvar att fixa. Vi har inte riktigt börjat gå in skorna, Peters kläder är fortfarande inte fixade, vi vet inte vad vi vill ha för någon fyllning i tårtan och allt är inte inköpt ännu med mera. Listan kan göras lång. Men fem veckor är ju ändå ett tag kvar så vi hinner nog allt utan problem! Wihoo snart blir vi man och hustru!!

Publicerat: 2011-08-06 @ 09:28:00


Vinn snygga örhängen!!

NU kära bloggläsare är det dags för en tävling igen!VINSTEN:


Det är jag och min blivande make som är enhällig jury, vi tar inte emot mutor
och det är ingen idé att försöka överklaga om du är missnöjd över vinnaren. Vi bestämmer! ;)

Publicerat: 2011-08-04 @ 21:39:11


Orange och höstigt

Det är ju inte alla som längtar till hösten men vi har svårt att låta bli. ;) Här kommer lite inspiration, vi hade ju hoppats på lite gula löv på träden lagomt till bröllopet men fortsätter vädret vara så här varmt och somrigt lär det väl inte hända. Det är väl nästan som att svära i kyrkan men nu har vi haft nog med värme, lite svalka tack!

Publicerat: 2011-08-03 @ 20:30:30


Stora ballonger

Stora ballonger som dekoration är ju hur fint som helst. Vill ha! :D

Publicerat: 2011-08-01 @ 17:12:00


Sång i kyrkan fixat!

ÄNTLIGEN kan vi bocka av det från listan! Jag har haft  mycket ångest över detta då vi inte har haft det helt enkelt men nu har vi någon som kan sjunga i kyrkan och vi är jättenöjda över vem som ska göra det :) Kaaaanske jag kan ge er någon ledtråd sen men just nu ska jag fortsätta vara hemligare än hemlig. ;)

Publicerat: 2011-08-01 @ 15:37:15


Att göra lista - augusti

cirka 1 månad kvar - nu kommer bröllopsnerverna!

 • Följa upp icke besvarade inbjudningar. Ni har väl kommit ihåg att svara? :)
 • Bekräfta antalet mat till cateringbolaget när alla anmält sig.
 • Bekräfta bokningen av porslin när alla anmält sig så vi har antalet.
 • Träffa fotografen och gå igenom detaljer.
 • Träffa floristen igen och diskutera detaljer på buketten.
 • Träffa prästen den 27/8.
 • Öva på vigseln med alla inblandade.
 • Göra klart med sången i kyrkan.
 • Prata med musikern i kyrkan angående in- och utgångsmusik.
 • Gå in skorna så vi slipper skavsår.
 • Köpa Peters kläder!!
 • Lämna in förlovningsringarna för putsning/gravering och vigselringen kommer behöva minskas.
 • Göra sista detaljerna på trycksakerna och annat pyssel.
 • Bjuda våra värdar på middag och gå igenom det sista.
 • Åka till IKEA och shoppa det sista.
 • Tårtan måste beställas!
 • Finns en hel del detaljer som måste fixas och shoppas, en cake topper till exempel :)
 • Ta djuuuuupa andetag!
 • Gå på en romantisk middag tillsammans och bara njuta av känslan! Snart är det dags!
Publicerat: 2011-08-01 @ 10:51:00


Sista dagen för O.S.A

Idag är våran sista dag att anmäla sig till bröllopet - du har väl inte glömt bort att meddela att du kommer och betalat in kuvertavgiften? Du får gärna meddela även om du inte kommer, så att vi inte behöver vara oroliga att du bara har missat sista o.s.a-dagen.
Publicerat: 2011-08-01 @ 08:00:00RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!