Lila dukningar

Vad jag har sett när jag suttit och googlat en hel massa bilder på bröllopsdukningar så verkar ljuslila i kombination med vitt vara ett vanligt alternativ. Jag tycker att syrener är otroligt fina och skulle nog satsa på sådana som bordsdekoration och en mörkare lila som går litegrann mot grått om jag hade lila som temafärg. När det gäller lila tror jag man får vara lite försiktig med hur man kombinerar olika nyanser, spektrat på lila färger är väldigt brett och går från skarp lila till det mjuka nästan "puderlila". Otroligt svårt att förklara men det är en väldigt fin färg i alla fall. Längst ner i högra hörnet finns det även lite tips på billigare ljusstakar, vänd glas upp och ner och lägg blommor i själva kupan, jag tycker det var en väldigt fiffig idé!Publicerat: 2011-02-28 @ 18:41:00


Ovanliga ringkuddar

Hittade en blogg som heter http://hemmafloristen.blogg.se/ där hon hade lagt upp olika kuddar till ringbäraren som var gjord av blommor. Jag får för mig att konceptet med ringkuddar och ringbärare är lite mer ovanligt i Sverige och som hon skriver är det ännu ovanligare att de är gjorda av blommor. Men jag tycker dom var riktigt fina! Jag skulle hellre ha en sån här än en kudde med en massa spets och krams.

Publicerat: 2011-02-28 @ 17:09:00


Bröllop på Aftonbladet

Ni har väl inte missat att Sofis Mode på www.aftonbladet.se har en "flik" just för brud och bröllop?

Länk: http://www.aftonbladet.se/sofismode/brudbrollop/
Publicerat: 2011-02-28 @ 14:00:27


Bröllopstrender 2011

Såg en artikel på aftonbladet där experterna Anna Lundgren, chefredaktör på Bröllopsguiden och Anna Fürst, chefredaktör på Allt om Bröllop, försökte förutspå trenderna för 2011. Artikeln hittar du här.

Så här säger som att 2011 kommer se ut:

Buketten
- Spretigt. Just nu är det stort och spretigt som gäller.
- Vilt. I vår kommer de vilda ängsblommirna att synas i många brudbuketter.
- Rosor. Den klassiska blomman är aldrig fel.

Tårtan
- Amerikainfluerat.
Stort och pampigt med flera våningar.
- Cupcakes. Bröllopstårtan är inspirerad av ”Sex & the city” och alla de cupcakes-kiosker som poppat upp som svampar i New York. Gärna ett kakfat i flera våningar med cupcakes. På den översta våningen finns en liten tårta som brudparet traditionsenligt kan skära tillsammans.

Fotograferingen
- Dokumentera dagen.
Nytt är bröllopsalbum i dokumentärstil. Och gärna att fotografen är med under förberedelserna, vigsel, festen och däremellan. Bilderna är allt annat än poserande studiobilder och ska helst vara ”in-action”.
- Sepia. Färg och svarvitt har hängt med ett tag. ”Men nu får de konkurrens av sepia, den bruna, solblekta ­stilen där bilderna ser ut att vara tagna för länge sedan”, säger Anna Fürst.

Festen
- Utomhus.
Ute i det fria blir vanligare.
- Klassisk herrgårdsfest. Eller elegant slott. Hett alternativ om budgeten tillåter.
- Bohemisk bygdegård. Servering eller självservering och buffé. Båda alternativen är vanliga i vår.
- Färgtema. Låt en viss färg fungera som en röd tråd genom hela bröllopsevenemanget.

Ringarna
- Bling-bling.
Brudens ring har en stor sten eller flera mindre. De släta ringarnas storhetstid är nog förbi.
- Vitt guld fortsätter att vara väldigt populärt. Anna Lundgren tror däremot att gult guld snart kommer tillbaka.
- Olika parringar. Bruparets vigselringar behöver inte ­längre gå i samma stil. I stället blir det viktigare att välja en ring som passar ens personlighet och då kan det ibland, eller till och med ganska ofta, bli två helt olika ringar.

Mat & Dryck
- Närproducerat.
Precis som i vardagen blir närproducerat och ekologiskt ännu mer populärt.
- Nordiska smaker och säsongsbetonade måltider fortsätter att vara rätt.
- Bröllopets färgtema syns även i mat och dryck. Varför inte skåla i ­rosa champagne?

Inbjudan
- Presentask.
Den traditionella inbjudan skriven på papper får konkurrens. Allt vanligare blir det att skicka inbjudan i en liten och vackert utsmyckad presentask, gärna med rosenblad.
- Inbjudan på film. ”Varför inte en dvd-skiva med ett inbjudande filmklipp,” säger Anna Fürst.
- Färgtema. Redan här har brudparet ­ofta valt en speciell färg som sedan går igen i till exempel blommorna under vigseln och dukningen på festen.
Publicerat: 2011-02-28 @ 13:54:58


Lyxiga och DYRA ringar

Har hittat lite ringar som mest troligt kostar en förmögenhet. Om än man kanske inte är intresserad att lägga hela livsbesparingen på en ring så är dom åtminstone fina att titta på. ;) Jag har inte kollat upp vad de kan kosta för det vill jag nog inte ens veta, vill ni se fler kan ni googla på "Celebrity wedding rings" (de första till vänster tillhör tex. Eva Longoria och Tony Parker) Skulle man våga lämna huset om man hade en av dessa ringar på sitt finger??

Publicerat: 2011-02-28 @ 07:27:00


Pusselbitar

"Människor är som pusselbitar, det finns alltid två som passar ihop."

                                                                                          -Okänt ursprung

Publicerat: 2011-02-27 @ 22:08:00


Blåa dukningar

Blått är en färg som sägs kopplas ihop med stillhet och lugn och finns i många fina nyanser. På ett vinterbröllop skulle jag kunna tänka mig dukning i vitt, silver och blått. Men man bör nog försöka hitta en varmare nyans av blått i så fall så att det inte får en kall känsla.

Publicerat: 2011-02-27 @ 18:28:00


Blir galen för mindre

Det har blivit en liten utseendeförändring här i bloggen, den högra sidomenyn har försvunnit och bilderna har hamnat till vänster istället. Den ena sidomenyn har försvunnit av den enkla anledningen att något blivit fel och jag förstår inte vad. Jag blir galen! Html-koden ser ut som den ska vad jag kan se så det borde inte vara nåt fel. Hursomhelst. Nördig som jag är har jag även lagt till en liten nedräknare högst upp i sidomenyn till vänster. Blir spännande att se om den fungerar ;)

Publicerat: 2011-02-27 @ 13:57:33


Sjukdom och pyssel

Idag skulle jag behöva sätta mig och fortsätta pyssla med inbjudningskorten då jag inte har lyckats komma så långt med dom ännu. Har i och för sig fortfarande inte fått allt jag behöver till dom men jag kan göra ganska mycket ändå. Lyckades få magsjuka fredag natt så orken har inte varit på topp men sakta börjar jag kunna få i mig mat igen så jag borde orka pyssla idag tycker jag. Ska bara försöka få i mig lite lunch och se klart "Say yes to the dress" på TLC.

 

Publicerat: 2011-02-27 @ 12:03:52


Olika placeringskort

dsc_4845
Publicerat: 2011-02-26 @ 19:15:45


Rosa dukningar

Rosa är inte färgen för mig men det är många som väljer att ha rosa som temafärg på sitt bröllop. Här kommer lite inspirationsbilder i rosa. Mamma önskar sig nog att jag skulle vilja ha rosa på vårt bröllop, men då det inte kommer hända kan jag ju bjuda henne på det i bloggen istället ;)

Publicerat: 2011-02-26 @ 13:19:23


Gröna dukningar

Jag tycker att grönt och vitt är väldigt fräscht och snyggt på bröllop. Här ser ni lite tips där man kan duka med grönsaker och frukter. Tänk att fylla cylindervaser med härligt gröna äpplen som dekoration, det kan vara riktigt snyggt! Med grönt som färgtema kan man hämta mycket inspiration från naturen och även få ner kostnaderna lite genom det. Ett billigt alternativ till placeringskort ser ni längst ner, några snygga löv och en penna så är det fixat!

Publicerat: 2011-02-25 @ 07:03:00


Säg alltid att hon är vacker!

Hur skulle du få ditt äktenskap att fungera?
Säga att hon var vacker, även om hon såg ut som en lastbil.

                                                                                                                   - Rick, 10 år

Publicerat: 2011-02-24 @ 22:12:40


Hur vet du...?

Hur vet du vem du ska gifta dig med?
Ingen bestämmer sig förrän de växt upp. Gud har bestämt det långt innan, och tid nog inser du vem du får dras med resten av livet.

                                                                                                                                      - Helena, 10 år

Publicerat: 2011-02-24 @ 22:11:33


Inbjudningskorten

Jag har sakta men säkert börjat pyssla på inbjudningskorten. Bara att skära ut alla papper som ska vara till tar ju en evighet! Men förhoppningsvis flyter det på när dom ska monteras ihop. Väntar dock fortfarande på "delar" till dom, måste nog åka in till stan imorgon och ifrågasätta hur länge jag ska behöva vänta. Snart letar jag upp nån försäljare på internet och beställer, det kommer nog gå fortare! Men jag ska inte bli bitter riktigt ännu, rätt vad det är kanske jag får sakerna imorgon (håll tummarna!) Det är mycket kring som här inbjudningskorten som har tagit tid och det är väldigt frustrerande när det handlar om att de butiker jag beställt genom inte kan vara mer konkreta och tydliga med leveranstider etc. När jag skulle hämta ut en av sakerna så var det inte ens samma färg på den som på den som jag beställt, och när det blir så så drar det ut på tiden... och så ska ju korten göras också! Det hade ju varit väldigt smidigt att beställa färdiga kort från till exempel www.calligraphen.se men man ska inte göra det för enkelt för sig ;)

Publicerat: 2011-02-24 @ 21:50:58


Glöm inte....

...bort min tävling! För visst kommer ni ihåg att skicka in ert bidrag?

Om du har missat tävlingen kan du klicka på denna länk:
http://jagblirsnartfru.blogg.se/2011/february/tavla-om-ett-diadem.html
Publicerat: 2011-02-23 @ 10:12:00


Lite ändringar i bokningen

Idag har jag ändrat lite i bokningen av lokalen, först hade vi lokalen till klockan tre på söndagen men jag har förlängt det så att vi har lokalen till 18.00. Då borde vi hinna plocka ihop och städa i lugn och ro dagen efter :)

Publicerat: 2011-02-22 @ 17:58:00


Två klänningar till...

Lägger upp två söta klänningar till men nu är det dags att fixa lite middag! :) 
wedding-dresses-in-2009

Publicerat: 2011-02-22 @ 16:55:41


Klänningar

Nu har jag ju i och för sig bestämt mig för vilken klänning jag vill ha men jag kan ändå inte låta bli att titta. Det finns ju så många snygga klänningar! Jag tycker den i mitten med fickor är hur söt som helst! Tänk vad kul att äga en bröllopsbutik och kunna hålla på med bröllopsklänningar hela dagarna :)
a line wedding dress
Publicerat: 2011-02-22 @ 16:49:26


Äntligen utskrifter!

Vi har bråkat hela helgen med att få ut de utskrifter vi vill ha (vi gör inbjudningarna själva). Vi skulle få låna en laserskrivare då det blir bättre kvalitet än med min gammelskrivare men datorn har inte velat "känna av" den trots att det ska vara en så kallad "plug and play" och vi provade även installerade den via cd-skivan utan resultat. Det har blivit många svängar kring denna skrivare i helgen men igårkväll lyckades Peter äntligen få det att fungera! Så nu har vi en hel hög med papper hemma som väntar på att bli ihop-pysslade med varandra. Gjorde även första riktiga test-inbjudan igår och jag känner mig nöjd. Det var en väldigt spännande känsla att sitta och hålla den i handen då det varit en skiss så länge. Så nu kommer jag väl spendera hela veckan och helgen med att pyssla inbjudningar, förhoppningsvis kommer det jag har beställt snart också så att jag kan göra dom helt klara. Det vore skönt att få det gjort!

Borde även få min beställning från Rusta i slutet av veckan/helgen, pratade med dom nyss. Det är många månader kvar men det är hemskt skönt att sprida ut alla kostnader och börja göra inköp redan nu. Det är väl mitt största tips om det är någon som planerar bröllop som läser: sprid ut kostnaderna! Det kanske känns tidigt att börja handla men så fort du har bilden klar för dig hur du vill tex. duka tycker jag du ska sätta igång! :) Det gör då vi ;) Plus att man kan aldrig veta hur modet svänger, är det en speciell sorts dekoration du vill ha så kan det faktiskt bli så illa att den inte går att få tag på några månader senare. Ingen idé att chansa! :)

 

Publicerat: 2011-02-21 @ 07:39:41


En ordentlig lista...!

Jag hittade denna lista på bloggen http://giftassugen.blogg.se och tog den faktiskt utan att fråga. Sorry. Men listan är inte nådig och om än det finns en hel del i den som är bra att ha tänkt på så är vissa saker kanske är lite överdrivna...


ATT KOMMA IHÅG PÅ BRÖLLOPSDAGEN

Allmänt om gäster:

*Be gästerna stänga av mobiltelefonen under vigselakten. Be toastmastern säga det muntligt till alla eller skriv ner det i festhäftet o dela ut redan vid vigseln. Alternativt be prästen säga det. (Idé: Be pastorn ha hög ringsignal på mobilen, ringa innan intåg, hon säga – det var brudparet som ringde och önskade att allas telefoner skulle stängas av) Informera om fotografering i kyrkan.

*Be alla rökare försöka hålla sig till de rökpauser som finns för att inte störa ordningen och programmet under middagen.

*Märka ut ordentligt vilka dörrar och fönster i festlokalen man får öppna utan att dra igång ett larm.

* Var noga med att utrymmen som inte används i festlokalen går att låsa eller bomma igen för att undvika spring och smällande i dörrar samt minska risken för pillandet på saker som man inte äger.

*Kolla noga hur länge ni får vara i festlokalen. Att behöva stänga o gå hem redan kl 23 kan inte vara kul för att man missat informationen.


Allmänt om brudparet:

* Se till att du som brud äter en ordentlig frukost, även om du är nervös o pirrig så måste du försöka äta. Det är en låååång dag och det dröjer tills du får mat nästa gång. Ta en kopp te och några kex om du är nervös och fyll på sen under dagen med små mellanmål som fruktsoppa, en smörgås, något gott att dricka, lite frukt osv..

*Drick mycket!! En varm sommardag är vatten ett måste! Det hjälper även till att hålla magen lugn och hålla huvudvärken borta. Det går alldeles utmärkt att ha en flaska vatten ståendes vid altarringen i kyrkan, be prästen ställa dit den åt dig.

*Ta det lugnt på toaletten!! Stressa inte på toaletten utan sitt där i lugn och ro och dra inte på dig urinvägsinfektioner och förstoppningar bara för att du är nervös och hispig.

*Ta med extra trosor! En varm sommardag känns det kanske inte så fräscht att ha samma trosor på sig sedan kl 6 på morgonen när klockan börjar närma sig 4 på natten… Ha ett par ombyten med dig och byt trosor under dagen för att slippa svettdoft och andra ofräscha dofter som kan bildas under en syntet-klänning. En våtserviett tar bort den värsta ofräschheten.

*Se till att du som brud har med dig den där nöd-väskan. Där ska du kunna hitta Alvedon, plåster, bindor/tamponger, extra trosor, säkerhetsnålar, nål o tråd, samarin, extra strumpor vid hål/maskor, extra smink, deo/parfym, borste/hårspray, hårnålar, våtservietter för intimhygien. Och stoppa gärna ner dina personliga saker också som klocka, mobiltelefon, plånbok osv.

*Be någon pålitlig person ta hand om väskan till bröllopsnatten där även en lapp med viktiga telefonnummer dit ni ska finns uppskrivet samt adress och färdväg. Stoppa gärna ner pengar också.

*Glöm inte att PACKA väskan för bröllopsnatten!

*Se till att ni kan ta er hem från bröllopsnatten dagen därpå. Dubbelkolla under kvällen på bröllopsfesten att chauffören inte glömt att hämta er nästa dag.

TA MED

Säkerhetsnålar (ifall klänningen går sönder)
Nål och tråd (av samma orsak)
Lakan (att lägga på golvet hos frisören + vid fotografering)
Johnsons baby wipes (för att ta bort fläckar på klänningen)
Näsduk (om man är lättrörd)
Compeed plåster och vanliga plåster (vid eventuella skoskav och sår)
Värktabletter
Novalucol (eller annan medicin mot magsyra)
Allergitabletter
Halspastiller/Tuggummi (om man vill fräscha upp sig i munnen)
Extra strumpbyxor/strumpor
En flaska vatten
Något sockerrikt mellanmål (vid blodsockerfall, inga sura miner en dag som denna!!!)
Hårnålar
Puder
Läppstift
Bomullspinnar (om man blir svart under ögonen av sminket)
Parfym
Deodorant
Tamponger och/eller binda (man vet ju aldrig!)
Liten behändig kamera
Kreditkort (för att kunna köpa sådant man ändå glömde ta med sig)
Körkort
Handlotion (många vill titta på din hand!)
Nagelfil
Mobiltelefon
Hårspray (i miniformat)
Hårborste (i miniformat)
Babypuder (att täcka över fläckar med och lindra skavsår med)
Bekväma skor
Extra knappar
Virknål (om man har sådana knappar som knäpps med små öglor)
Penna
Papper eller liten anteckningsbok
Liten fickspegel
Pincett (att ta bort flisor och oönskade hårstrån med)
Liten tub/burk med ansiktskräm (om man blir för torr i ansiktet)
Nagellack (samma färg som naglarna)
Nagellack (genomskinligt att laga maskor i strumporna med, om reservparet går sönder)
Puderborste
Concealer
Mascara
Minitandborste och tandkräm
Tandtråd/tandpetare
Solskydd (om man ska vara utomhus mycket)
Ögondroppar (för att torra ögon ska bli klara ögon, allra viktigast för linsbärare)
Extra kontaktlinser (tänk om man skulle råka tappa en...)
Extra örhängen
Lite pengar, både mynt och sedlar.

• Gammalt lakan till bilen (för att skydda klänningen mot smuts)
• Vita gympaskor och/eller en liten vit handduk att stå på till fotograferingen. Så slipper brudskorna få gräsfläckar. (Gympaskorna kan vara sköna att ha frampå småtimmarna också när brudskorna börjar klämma.)
• Paraplyer - så att det inte regnar.
• Block och penna för att anteckna vem man fått vad av - om ni väljer att öppna presenterna på festen.
• Tejp för att tejpa fast korten på rätt paket - om ni inte vill öppna presenterna på festen.
• Övernattningsväska (med bl.a. vardagskläder till dagen efter), ev. kan någon checka in den åt er på hotellet.
• Förvaringsväska/påse för brudklänningen och ev. även till mannens klädsel.
• Riktigt bra balsam/inpackning för att reda ut håret på bröllopsnatten. Ett schampo kan också vara praktiskt.
• Badbomd/badolja om ni vill bada på hotellet.
• Morgongåva till respektive
• Liten CD-spelare och CD med romantisk musik till hotellrummet.


TÄNK PÅ INNAN

• Ordna hindersprövning + efternamnsblanketter
• Näsdukar om det kommer tårar eller svett under vigseln.
• Förbered kuvert med namn och kanske ett vykort i och lägg pengarna där till de ni ska betala kontanta pengar under bröllopsdagen, t ex solist, bilhyra, band, DJ etc.
• Gör något tillsammans dagen före bröllopet. Koppla av, ladda batterierna och pyssla om varandra. Gå och bada och få massage kanske?

• Be någon av gästerna ta med kamera att ta bilder i kyrkan med. (Skulle vara tråkigt om alla glömde ta med sig kamera)
• Prata med några av gästerna i förväg så att de dansar även om inga andra dansar. Dansen kan vara lite trög att få igång annars.
• Förbered ett kort tacktal till gästerna. Det är inte säkert att man hinner prata med alla, men man kanske ändå vill tala om att man verkligen är glad att alla är närvarande och firar med oss.
• Förbered ett kort tacktal till de som hjälpt till med att ordna festen och alla förberedelser.
• Om ni är på lokal, kontrollera att hemgjorda CD går att spela på deras stereo. (Om ni ska ha sådana)
• Det är alltid trevligt att ställa ut skålar med godis till kaffet - tex små
snickers, Fazer Mint eller gelehjärtan.
• Tänk på dem som inte dricker alkohol. Ramlösa eller Coca-Cola kvällen igenom kanske inte är så roligt. Någon alkoholfri drink i baren och t ex Martini Flash som fördrink brukar uppskattas.
• Se till så att det finns en stadig vas på bordet vid er plats att ställa brudbuketten i. Även tärnans bukett kan behöva en vas.
• Om har borden är placerade i ett U kan det vara en bra idé att ha en duk som går ända ner till golvet framför brudparet. (Så slipper gästerna se om ni sparkar av er skorna.)
• Se till att ni gått in skorna så ni slipper ömma tår och skavsår. Ta för säkerhetsskull med Compeed eller plåster.
• Ta bort eventuella prislappar under skorna så att de inte syns när ni knäböjer i kyrkan.
• När ni pratar med prästen, be denne säga till när ni får pussas (alla präster gör inte det i kyrkan).
• Om ni inte ska gifta er i er hemförsamling - fråga prästen/kyrkan om ni behöver ordna ev. vigselblankett från er hemförsamling.
• Tänk igenom vilka bilder ni vill ska bli tagna så att ni verkligen får kort som kan passa som tackkort. Ställ också upp er med respektive föräldrapar eller andra som vi vill bli fotograferade tillsammans med.
• Om ni ska låta någon anhörig ta bilderna så kan det vara idé att knäppa ut en hel rulle med bilder bara till tackkort och sedan framkalla med dubbla kopior. Det kan bli billigare än att efterbeställa.
• Ta både svart/vita- och färgkort så att ni kan välja de som känns bäst.
• Skriv ett schema över dagen med vad som ska hända och vem som ska göra det och ge alla inblandade. Gå genom dagen så att ni vet att någon hämtar blommor osv.
• Se till att den som är ansvarig för kvällen (värd, tostmaster?) har pratat med dem som har hand om middagen och maten så att de är samspelta.
• Gå igenom en gång till med restaurang/catering om allergiker, diabetiker osv.
• Gå igenom allt med toastmastern och/eller värdparet. Det kan finnas små detaljer som man förutsätter att värdparet har samma uppfattning om som man själv, men när stunden är inne kan det visa sig att så inte var fallet.
• Om ni inte vill öppna paketen själva på festen så be någon annan öppna dem och anteckna vad ni har fått av vem, eller be någon packa ner paketen och korten så att de kan transporteras därifrån.
• Om ni gifter er på sommaren - se till att hyrbilen har AC.
• Har ni festen i egen lokal kan det vara roligt att göra något åt toaletterna, tex små dekorationer och fina tvålar . På Panduro finns ett startset med allt man behöver för att göra egna hjärtformade tvålar.
• Ställ ut mysiga ljus som passar in. Kan vara fint att göra egna geléljus med små röda hjärtan i, startkit finns på Panduro.
• På en fest med många gäster kan det vara svårt att komma ihåg vad alla heter och då kan det vara roligt att göra placeringskort som också fungerar som namnskyltar (genom att t ex klistra fast en liten klädnypa på baksidan av placeringskortet). Gästerna kan efter middagen sätta fast namnskylten i bröstfickan eller på klänningen.
• Beställ gamla frimärken på Posten, t ex gamla Alla Hjärtansdag-frimärken. På så sätt kan man ha samma frimärken både på inbjudningskort och tackkort.
• För att hjälpa minnet hos era gäster kan det vara bra att skriva ut bröllopsdatumet på tackkorten.
• Se till att gästerna får påfyllning på fördrinken om minglet drar ut på tiden.
• Se till att ni har tillräckligt många som serverar.
• Ställ ut nikotintuggummin i små skålar på borden om ni har många rökare som gäster och räknar med en lång middag.
• Engångskameror är roligt att ha med. Tänk på att berätta hur de fungerar och att det nästan inte är någon idé att fotografera när det blir mörkt. Även kameror med blixt kan det bli dåliga kort av när det inte är tillräckligt med ljus.
• Satsa på makeupen och låt ett proffs lägga den.


TÄNK PÅ UNDER DAGEN

• Glöm inte att titta din man/fru i ögonen och genom blickarna visa er kärlek till varandra.
• Le och sträck på dig denna dag! Kan vara en bra idé att hinta till den blivande mannen också.
• Tänk på att le i kyrkan. Ett glatt brudpar påverkar stämningen för hela kvällen.
• Gå lugnt och sakta i kyrkan.
• Andas med magen istället för att andas med bara bröstkorgen om ni känner er nervösa, det brukar lugna.
• Drick vatten så att ni slipper huvudvärk, det är en lång dag.
• Ät gärna något stadigt till lunch, inte bara en lätt sallad. Maten gör att man orkar mer under dagen, och med tanke på att man förmodligen äter ganska lite innan själva middagen och kommer dricka en del alkohol så kan det vara en bra idé.
• Pussas när ni kommer ut på kyrktrappan så att ni är säkra på att få kyssen förevigad.
• Ha någon som kan hålla i släpet om det blåser vid fotograferingen.
• Slappna av och tänk på något roligt under fotograferingen, det brukar synas på korten om man verkligen är avslappnade.
• Sträck på er under fotograferingen. Om många personer fotograferar, bestäm i vilken ordning ni ska titta in i deras respektive kameror. Fråga gästerna om de kan skicka dubbletter av sina bilder.
• Vinkla buketten så den ser maffigast ut, och hållaren syns minst.
• Håll inte brudbuketten för högt. Den ska inte vara i brösthöjd, utan i midjehöjd.
• Om ni har vickning eller liknande se till att någon (orkestern, toastmastern) talar om det för alla.
• Om brudbuketten ska konserveras, se till att förvara den i kylen innan den lämnas till floristen (ibland finns en liten minikyl på rummet, kontrollera för säkerhets skull)


DAGEN EFTER

*Dubbelkolla städningen innan nycklar lämnas tillbaka och kolla att inget är glömt eller att inget är trasigt.
*Lämna in den hyrda fracken eller klänningen och var med när klänningen gås igenom så du inte åker på extra utgifter i form av kemtvätt eller lagning.

Publicerat: 2011-02-20 @ 12:50:00


Berömda bröllopsklänningar del.6

Victoria och David Beckham

Publicerat: 2011-02-20 @ 11:15:00


Tårtfunderingar

Har suttit och läst en tråd på Bröllopstorget.se där dom skriver att tårtor staplade på höjden måste vara lite torrare och stabbigare. Och att vissa konditorier endast vill göra det med sockerkaka och ingen fyllning, det lät ju inget vidare... Måste nog ta mig förbi konditoriet med en bild och fråga om möjligheten. Läste dessutom om ett par vars tårta hade rasat ihop, och det vill vi ju inte heller vara med om...

Little Posy
http://giftassugen.blogg.se/category/allmant-5.html

Ni kan ju säkert gissa hur tårtan skulle se ut genom att titta på dessa bilder. Tårtan är ju säkert lika god ändå men ganska sorgligt skulle det kännas om den rasade i och med att dom inte är så jättebilliga...

Publicerat: 2011-02-20 @ 10:41:06


Lite motvind

Ja just nu går inte allt så bra som vi hade hoppats, även om det nu inte är nåt allvarligt som blivit tokigt...

Jag hade en plan att min vigselring skulle vara en kopia av gammelmormors ring men då i titan för att matcha förlovningsringen. Jag, som i och för sig inte har nåt egentligt kunnande inom det yrket, tycker inte att den ringen verkar så avancerad men de jag har varit i kontakt med kunde inte göra ringen som jag ville. De kunde infatta stenarna på samma sätt men inte fasa ned kanterna vilket är den detaljen som gör så att båda ringarna liknar varandra. Det hade varit kul att kunna säga att min ring var en kopia av hennes, lite sentimentalt sådär, men nu får jag tänka om. På bilden här nedan ser ni min förlovningsring nedan och hennes (lilla) ring ovanpå.Sen hade vi hoppats att våran guldsmed, som stängde precis, skulle vara kopplad på något sätt till en guldsmed i Luleå med samma namn och att vi genom dom kunde få lite hjälp då Peters ring är lite för stor trots att vi lyssnade på butiksbiträdets rekomendationer. Men dom har ingen koppling till varandra överhuvudtaget... Typiskt!

Men det finns ändå saker som går bra, genom att Rusta är villig att beställa in ljusstakarna vi vill ha så halverar vi plötsligt den kostnaden! Helt perfekt! Budgeten är ju inte direkt obegränsad så när det plötsligt blir sådana förändringar i den kan man inte bli annat än glad :)

Publicerat: 2011-02-17 @ 18:18:17


Berömda bröllopsklänningar del.5

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel


Publicerat: 2011-02-17 @ 11:11:00


Bröllopsskrock

“Något gammalt, något nytt, något lånat, något blått och ett silvermynt i din sko” har väl de flesta av oss hört tidigare. Det finns gott om Bröllopsskrock, men tror på det gör vi väl inte, eller …?


Bära över tröskeln

 • Brudgummen skall bära sin brud över tröskeln till deras hem, för att skydda bruden från farligheter

Brudklänningen

 • Den som syr sin egen brudklänning får gråta lika många tårar som stygn hon sytt

Brudkronan

 • Regn eller snö i brudkronan betyder rikedom

Slöjan

 • Slöjan symboliserar oskuld och bärs enligt traditionen bara den första gången man gifter sig
 • Regn i slöjan kan betyda tur och pengar men även tårar i äktenskapet och fattigdom, allt beroende var man kommer ifrån
 • Ju mer sönderriven slöjan är efter bröllopet, dessto lyckligare blir äktenskapet
 • Tidigare bars slöjan för att mota bort illvilliga andar

Skor

 • Bruden bör sätta på sig höger sko först, det ger tur

Ringen

 • Man blir inte gift om man provar någon annans vigselring
 • Om brudgrummen glömmer ringen, blir äktenskapet stormigt

Före vigseln

 • Om bruden tar en sista titt i spegeln innan vigseln, för det lycka med sig  
 • Förr trodde man att det förde otur med sig för en kvinna att gifta sig med en man, vars efternamn började på samma bokstav som hennes
 • Det för otur med sig om bruden använder sitt nya efternamn före vigseln 
 • Brudgummen ska inte se bruden i sin bröllopsklänning före vigseln
 • Om brudparet ser en sotare när de är på väg till sitt bröllop, ger det lycka i äktenskapet 
 • Det för lycka med sig om den färdigklädda bruden ser sin brudgum innan han får syn på henne

Vigseln

 • Bröllopet får inte vara på en måndag, onsdag eller fredag om det ska bli lyckligt
 • Vid dubbelbröllop blir det ena paret olyckligt
 • Juni ansågs tidigare vara en lycklig månad att gifta sig i eftersom den är uppkallad efter Juno, den romerska gudinnan för kärlek och äktenskap
 • Undvik Påsk-bröllop, då det för otur med sig
 • Två syskon ska inte gifta sig samtidigt, då kommer båda paren bli olyckliga
 • Ingen får komma mellan bruden och brudgummen när de går till och från kyrkan
 • Den som svarar ”Ja” högst, blir den som bestämmer
 • Brudparet skall stå så nära varandra som möjligt under vigseln, då får de ett lyckligt äktenskap

Ris

 • Ris bringar fruktbarhet och rikedomar till hemmet

Bröllopstårtan

 • Bruden får inte baka sin egen bröllopstårta, det bringar olycka i äktenskapet
 • Den av brudparet som stampar hårdast i golvet efter att de har ätit av bröllopstårtan, kommer att bestämma i äktenskapet
 • Tårtan symboliserar äktenskaplig lycka och fertilitet


www.brollopssidan.se
Publicerat: 2011-02-15 @ 13:25:00


Alla hjärtans dag

Jag hoppas att ni alla får en glad och trevlig alla hjärtans dag!
Passa på, det är inte många måndagar som det är "okey" att vräka i sig godsaker ;)

Publicerat: 2011-02-14 @ 07:29:38


Orkidéer i håret

Bridal hair comb---headpiece, hair accessories

Den här tycker jag är riktigt snygg! www.etsy.com

Publicerat: 2011-02-13 @ 19:12:32


Etsy.com

Om du har missat den sidan kan jag varmt rekomendera den! Mycket fina saker : www.etsy.com
Publicerat: 2011-02-13 @ 17:31:05


Sminkinspiration

Försöker inte bara komma på hur jag vill ha mitt hår utan jag försöker grunna även på sminket. Det blir en ganska naturlig bröllops-sminkning, så långt har jag kommit. Men jag är lite sugen på att ha ganska synlig eyeliner, känns som att jag ska passa på när nån annan sminkar mig för jag klarar inte av att göra det själv haha. Lägger in några bilder som exempel. Och kanske ha lite av våra temafärger representerade i ögonskuggan.Skulle mycket väl kunna tänka mig att hämta lite inspiration från Angelina Jolie och Gwen Stefani, mörk eyeliner och långa ögonfransar men i övrigt väldigt neutralt.

 

 

 

 

 

Publicerat: 2011-02-13 @ 12:36:00


Hår-ångest

Jag sitter och försöker hitta bilder på frisyrer som verkligen beskriver vad jag är ute efter. Mitt enda problem är att ena stunden är jag bestämd att jag vill ha det lite utsläppt med lockar dinglande över mina axlar, avslappnat men ändå ordnat. Men sen så ramlar jag över bilder som den nedan och tycker ändå att det lite romantiskt "slarvigt" uppsatta är min grej.Hur ska jag göra??

Utsläppt liknande detta:
(jaa jag vet, Paris Hilton igen...)


Eller uppsatt som detta:
(liknande bilden ovan)HJÄÄÄÄLP!
Publicerat: 2011-02-13 @ 11:12:51


En rosett av hår

Sitter och googlar på frisyrer och ramlade över denna bild på Paris Hilton. Är kanske inte fröken Hiltons största fan men jag tycker att den här frisyren var ganska charmig.

[paris-hilton-hair-bow]

Publicerat: 2011-02-13 @ 10:58:56


Personliga M&Ms

Vill du ha godis på ditt bröllop som är utöver det vanliga? Spana in detta:

http://www.mymms.com/ideas/weddings.aspx

Du kan specialbeställa M&Ms med valfri text eller varför inte en bild?! Jag tycker det var en ganska rolig detalj som jag tror att många av gästerna skulle reagera på :)

Publicerat: 2011-02-12 @ 23:07:23


Middagen

Vi har kikat på lite olika cateringalternativ och fastnat för Tommys kök och Catering i Jävre. Vi satt tidigare idag och komponerade ihop ett menyalternativ som vi skulle vilja ha så nu har jag skickat en förfrågan till dom vad det kan kosta. Vi är inne på upplägget att ha en förrätt, att varmrätten sedan är i buffé-form med några olika alternativ och så bröllopstårtan som efterrätt. 

Några cateringalternativ i Piteå:
Tommys Kök och Catering - http://tommyscatering.se/
Turbobaren - http://www.turbobaren.se/
Valdino - http://www.valdino.se/
Bölefisk - http://www.bolefisk.se/
Furuborg - http://www.furuborg.net/
Doktorsvillan - http://www.doktorsvillan.se/

Publicerat: 2011-02-12 @ 22:01:06


Bridezilla?

Vissa jag känner har läst min blogg och gett mig titeln "Bridezilla". Det är fler än en och jag har lessnat lite. Vad är egentligen en bridezilla? För mig är det ett negativt ord, det är en person som inte bryr sig om någon annans åsikt och som får mentala sammanbrott om det inte är EXAKT som hon vill. En blivande brud som får sin omgivning att leva i skräck för att de tror att minsta felsteg ska kunna släppa lös den "bridezilliska vreden".  Jag erkänner att jag har ett kontrollbehov men jag tycker ändå inte att den titeln passar mig, inte det minsta. Jag älskar att planera, att googla på bilder och hitta ovanliga idéer. Att uppdatera bloggen är ett nöje. Men när det kommer till kritan vill jag att Peter är med och bestämmer, detta är vårat bröllop och vi är båda två personer som uppskattar detaljer. Detta ska vara dagen då vi firar att just vi har funnit varandra och att vi varje dag i hela våra liv ska försöka göra varandra lika lyckliga som vi är idag. Jag tycker att det är så roligt att planera bröllop att jag mycket väl skulle kunna tänka mig att jobba med det. Men någon Bridezilla är jag inte.Jag hittade listan nedan på bröllopsguidens hemsida, om ni tycker att en endaste av dessa punkter stämmer in får ni gärna kalla mig Bridezilla, annars får ni helst hålla tyst.Från att ha varit den där softa, sköna tjejen som zappade bland tv-kanalerna iklädd pojkvännens boxer och med en låda take away från kinaresturangen börjar du sakta med säkert förvandlas till brudgummens och omgivningens värsta mardröm - bridezillan. Så här upptäcker du alla tecken i tid.

 • Två hekton har tagit över ditt liv. Du står framför spegeln och klämmer och klämmer på dina för omgivningen osynliga nya hekton. När fästmannen försöker smeka dig över magen lite kärleksfullt får han en rak höger och ett morrande till svar eftersom han ”gör sig lustig över din kropp”.
 • Du som hittills varit nästintill färgblind ser plötsligt en oerhörd skillnad mellan äggskalsvitt och äggskalsvitt, duvgrått och duvgrått samt puderrosa och puderrosa.
 • Du stryker lite diskret bort din nyvunna ärkefiende moster Ylva från gästlistan eftersom hon antydde att det inte är livsavgörande ifall det var vanlig choklad eller mintchoklad i tårtan.
 • Du hintar till din kille om att Hasse kanske inte borde vara best man trots allt eftersom han blivit lite väl trind.
 • När din fotbollsfanatiska fästman vägrar att springa i brudbutiker med dig under Allsvenskans sista match sliter du dramatiskt av dig ringen eftersom du inte kan gifta dig med ”en jävla egoist”.
 • Det är inte bara moster Ylva som förvandlats till fiende utan även dina brudtärnor eftersom de stänger av mobilerna nattetid numera och inte bryr sig om att du drömmer mardrömmar om blomsterarrangemang som ser hemska ut, vänner ska väl finnas där för att trösta?
 • Din nya hotbild inför bröllopet består plötsligt av din fästman, som vägrar gå på kemisk peeling, bleka tänderna och gå till frisören för att slinga håret.
 • Din klänning har blivit hopplöst omodern en månad efter att du köpt den och skulle inte ens klä Askungen. Du behöver genast bränna hela ditt kapital på något från Vera Wang istället för att skämma ut dig som bruden med världens sämsta koll.
 • Du är så psykisk utbränd av all stress att du ställer in bröllopet dagen innan det är dags att skrida till altaret. Som förklaring lämnar du att bröllopet fått dig att ”gå in i väggen”.
Känner du igen dig i ovanstående - coola ner dig, annars måste du kanske skrida uppför kyrkgången ensam...


Källa: http://www.brollopsguiden.se/artiklar/bridezilla/index.php
Publicerat: 2011-02-12 @ 19:33:00


Berömda bröllopsklänningar del.4

Ellen de Generes och Portia de Rossi


Publicerat: 2011-02-12 @ 11:08:00


Bröllopsöverdos?

Nä nu tror jag inte att det är så illa. Men dom säger ju att man inte ska gå och handla när man är hungrig, för då handlar man mer än nödvändigt. Jag tror att det blev lite samma grej när vi var på ICA igår. Jag visste att jag hade ett paket att hämta ut där det fanns en bröllopsbok, ett häfte om inbjudningskort och ett häfte om ja... bröllop. Men ändå så "råkade" jag köpa två bröllopstidningar. Hm... Det är kanske inte så konstigt att jag till och med drömde om bröllop inatt ;)

Boken "Bröllop och fest" från Panduro tycker jag var väldigt trevlig att sitta och bläddra i, en hel del inspiration uppdelat efter årstiderna och härlig känsla i bilderna. Tummen upp!

Publicerat: 2011-02-11 @ 19:05:00


En produktiv dag

Idag har jag hunnit med en hel del efter jobbet, och kvällen har inte ens börjat! Jag har varit förbi på Pappersgrossen och beställt mer papper och så har jag varit och beställt lite fler detaljer till inbjudningskorten. Sen har jag även hunnit prata lite hår och smink med hon som jag hoppas ska fixa dom detaljerna på den stora dagen. Ska sitta och söka lite mer bilder på frisyr och make-up så jag kan smalna av vad jag är ute efter. Längtar tills det är dags att göra provuppsättning... wiiii! :D Just nu önskar jag att vi valt en månad i början av sommaren istället för mot hösten, jag vill ju börja med allt NU!

Publicerat: 2011-02-09 @ 17:16:34


Lokalen

Detta är våran lokal där vi ska ha middagen och den efterföljande festen; Norrmalmias Foaje.

Publicerat: 2011-02-09 @ 08:55:00


Vilka man ska bjuda

Det är väldigt svårt att dra gränsen när det kommer till vilka vi ska bjuda till bröllopsfesten. Det är ju så många vi egentligen skulle vilja bjuda men det finns ju alltid begränsningar. Familjen är självklar och dom vänner vi umgås med regelbundet. Men då är det ju dom där vännerna som vi umgåtts intensivt med förut och tycker om, men egentligen inte träffar så ofta numera. Hur drar man gränsen? Jag vet att det är vi själva som ska bestämma det, men ibland är det himla svårt då vi nu inser hur många fina människor vi känner...!

Publicerat: 2011-02-08 @ 18:17:33


Priser på fotograf

Nu har ju vi visserligen bestämt oss för fotograf redan och har valt en väldigt duktig hobbyfotograf men jag tänkte lägga upp prislistan jag fått från Daniel Photo i Luleå så att andra norrländska brudar kan ta del av det. Dom tar riktigt fina bilder! www.danielphoto.nu. Kom ihåg att ni måste kontakta Daniel Photo för en aktuell prislista!


Publicerat: 2011-02-08 @ 18:11:36


Berömda bröllopsklänningar del.3

kronprinsessan Mette-marit och kronprins Haakon

Publicerat: 2011-02-08 @ 10:31:00


It is you - Dana Glover

Publicerat: 2011-02-07 @ 18:37:12


Svarta skor

När jag var på bröllopsvisning hade de flesta modeller svarta skor på sig till klänningarna, och jag tycker absolut att det kan vara ett alternativ. Jag har hittat några snygga på www.brandos.se som jag tänkte dela med mig av.

Skor - Chinese Laundry: Haylie | ParbildSkor - Pura López: ZAN604 | ParbildSkor - Menbur: Arda | Parbild

Publicerat: 2011-02-07 @ 13:54:00


Frimärken

Det kanske känns som en obetydlig detalj men på postens hemsida kan man välja bland olika frimärksmotiv. Här kommer exempel på de lite mer romantiska som funkar perfekt till bröllopsinbjudningar eller kärleksbrev!

RingarTillsammansPussmun


http://www.posten.se/ebutik_v2/product.action?articleID=241827&articleGroupID=401&lang=sv
Publicerat: 2011-02-07 @ 07:28:00


Vita skor

När det kommer till skor finns det ju lite att fundera på, jag vill inte att dom ska vara för höga men dom ska inte vara för låga heller. Jag vill ju också orka gå i skorna hela kvällen och forthoppningsvis kunna dansa lite. Jag har suttit och kikat på www.brandos.se och valt ut några av deras vita skor som jag tycker är helt okey. Men skorna behöver ju inte vara vita heller bara för att det är bröllop...

Skor - Wildflower: Camelia | ParbildSkor - Menbur: 04204/4202 | Parbild
Skor - Wildflower: Camisha | ParbildSkor - Menbur: 4324-04 | ParbildSkor - Menbur: 4322-04 | ParbildSkor - Chie Mihara: Irene | Parbild


Något som ni däremot ALDRIG kommer att få se mig i är som "klassiska" brudskorna (se bilden nedanför). Förhoppningsvis är dom bekväma... Men med risk för att göra någon ledsen ska jag nu erkänna att jag tycker att dom är gräsligt fula och det finns ju ingen chans att du nånsin kommer vilja använda dom igen. Varför inte istället köpa ett par snygga skor som matchar klänningen, oavsett om dom är vita eller nån annan färg, som du kan använda senare också?!

Skor - Gabor: 25.461-60 | ParbildSkor - Gabor: 05.591-21 | Parbild

Urk.

Publicerat: 2011-02-06 @ 20:23:00


BuketterExempel 16Exempel 9Exempel 7
Publicerat: 2011-02-06 @ 18:03:22


Guldsmeden har gått i konkurs

Gick på stan igår och skulle kika förbi guldsmeden där vi köpte våra förlovningsringar (i december). Jag hade tänkt prova en till likadan ring för att se om min vigselring kan vara lika bred och så skulle jag höra om att ta in Peters ring då den är på gränsen till för stor. Jag blev riktigt förvånad när jag stegar fram och ser att butiken är tillbommad, bakom gallerdörren ser jag en lapp "Butiken upphör". Whaaat??! Jag står några minuter framför butiken och känner hopplösheten och frustrationen, det var den enda butiken i stan som hade ett vettigt utbud av titanringar, och våra ringar är ju försäkrade där - vad gör jag nu? Så jag fick stega iväg till en annan av stans butiker och dom ska tydligen ta in ett utbud av titanringar. Så det är väl bara att hålla andan och hoppas.

Publicerat: 2011-02-06 @ 10:51:57


Boendet

Till våra gäster: När inbjudan kommer ut så finns det där ett hotell vi kan rekomendera som har ordnat med lite bättre pris för just er, jag har reserverat ett antal rum. Mer information kommer finnas i inbjudan men om ni är rastlösa och vill boka nu kan ni höra av er till mig!

Publicerat: 2011-02-04 @ 08:16:00


Tävla om ett diadem!
Det är detta diadem du tävlar om:

Modell 1058

Gnistrande vackert diadem med Austrian rhinestone-kristaller och svarta kristaller som löper som ett band i mitten. Smycket är gjort i silverfärgad metall. Det är flexibelt och designat för att passa alla storlekar, och passar till bröllop, bal eller andra speciella tillfällen. 1,6 cm högt och 15 cm i diameter


Klicka på bilden på diademet för att komma till www.diadema.se

LYCKA TILL!

Publicerat: 2011-02-03 @ 16:49:01


Berömda bröllopsklänningar del.2

Drottning Silvia och Kung Carl Gustav

Publicerat: 2011-02-03 @ 12:28:00


En liten eloge till Rusta

Jag erkänner direkt att jag aldrig riktigt sammankopplat Rusta-butikerna med service. Dom har saker till bra priser och där har jag varit nöjd. Men nu har dom verkligen gett mig service och anstränger sig så att jag ska kunna få tag i de ljusstakar jag sökt efter och i rätt mängd. Vi kommer spara många tusenlappar genom att köpa dom på Rusta istället för på IKEA och ingen är gladare än jag! Nu är det bara att hålla tummarna att det går som planerat, jag ska ringa och påminna dom i slutet av februari så dom beställer in det antal jag vill ha. Härligt! :)


Länk: www.rusta.se

Publicerat: 2011-02-02 @ 10:16:27


Buketter med orkidéer

Jag har suttit och googlat lite på brudbuketter och kommit fram till att jag tycker det är väldigt vackert med orkidéer i buketten. Känslan just nu säger att jag vill ha en droppformad bukett, inte någon stor variant som hänger nästan ner till fötterna, utan en liknande någon av dessa nedan som jag upplever är ganska "små". Kombinationen vita orkidéer och färgade rosor kanske är nåt att satsa på?
 

Publicerat: 2011-02-01 @ 12:25:00


Att göra lista - februari

Cirka 7 månader kvar

 • Bestämma vad vi ska ha för underhållning på festen.
 • Boka underhållningen!
 • Prata med fotografen och förhoppningsvis boka henne. Redan fixat
 • Bestämma vilken sorts mat vi vill ha på festen, kontakta cateringbolag.
 • Göra inbjudningarna.
 • Kolla upp angående Elins vigselring då den mest troligt kommer bli en liten specialare som kan ta tid efter beställningen.
 • Beställa bröllopsklänningen. Med upp till fyra månaders leveranstid är det bra att ha tid över så att dom hinner sy in den så den passar perfekt också!
 • Börja köpa dekorationer till festen och lite av det som behövs till dukningen. Det är bra att sprida ut kostnaderna så gott det går.
Publicerat: 2011-02-01 @ 10:29:00RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!