Glad midsommar!

Jag önskar er alla en trevlig midsommar!
Det här brukar dom säga är en stor bröllopshelg så jag skickar även ut
ett litet grattis  om det är någon av er läsare som gifter er i helgen!


Publicerat: 2011-06-24 @ 10:17:00


Rispåsarna igen

Nu har påsarna jag beställde från Ebay kommit och dom kommer passa perfekt. Storleken var riktigt bra och vi satsar på en matsked ris per påse. Så då ser det ut som bilden här nedanför.

Dock är jag ju inte riktigt som jag ska, så istället för att bara fylla påsarna och njuta av hur enkelt det var så jag har jag självklart bestämt mig för att byta ut banden så att de matchar färgtemat och så att vi kan få en söt rosett på dem. Det var faktiskt inte så svårt att göra så då kommer våra rispåsar se ut så här:Jag har trätt in de gula banden mellan de sömmar som de vita banden först var inom, jag gjorde det enkelt genom att klippa av de vita banden alldeles vid knutarna, sen tog jag bort ett av banden då jag bara ska ha ett och knyta rosett istället. I det andra bandet, som var kvar, knöt jag sedan fast det gula och drog det enkelt igenom "fållorna". De gula banden är bredare men passar perfekt. Har dessutom en massa gula band hemma som jag köpt för nästan inga pengar alls på Ebay, så den totala kostnaden för rispåsarna kommer inte bli särskilt hög (ca. 1 krona per påse utan ris), tack vare mitt älskade Ebay!

Publicerat: 2011-06-24 @ 08:34:47


Svart-vit-gula bröllopstårtor

Försöker hitta mer inspiration på bröllopstårtor om än vi är ganska bestämda på vad vi vill ha. :)
Några av dessa kommer ligga till grunden för utseendet på våran tårta. :)


Publicerat: 2011-06-23 @ 11:06:00


Skulle prova klänningen igen men...

Ska först ge er bakgrundshistorien. Den 7 maj var jag och provade klänningen för första gången, sen bokade vi in att jag skulle komma och prova den igen efter ändringarna. Vi bokade in den 14 juni. Veckan innan det datumet insåg jag att butiken enbart hade öppet till klockan 17, vilket är ett stort problem då jag jobbar till kl.16 här i Piteå och klänningen finns i Luleå på Briar Rose. Det är en resesträcka på ca. 6 mil enkel väg. Efter många om och men fick jag äntligen tag på butiken och förklarade att jag inte skulle hinna dit i god till innan kl.17 och frågade om jag kunde komma veckan efter på onsdagen då jag slutade tidigare då (alltså igår). Vi bokade in att jag skulle komma klockan fyra.

Min värdinna tar ledigt några timmar så att hon kan sluta tidigare och jag pusslar lite på jobbet så jag kan åka lite tidigare än vanligt. Vi kör så snabbt man får till Luleå för att ha gott om tid att vara där klockan fyra som överrenskommet. När vi kommer dit är det mörkt och låst, på dörren finns en lapp som meddelar att de har öppet mellan 16.30-18.00 på vardagar under sommaren. Varför informerade dom mig inte om detta när jag påpekade att jag inte skulle hinna till klockan fem?? Och varför bokade dom in mig klockan fyra när det inte ens öppnat då??


Så vi fördriver halvtimmen som är kvar, när jag kommer till butiken är det en vikarie som jobbar (visar sig sen att det är sömmerskan) och de ordinarie är på semester. Jag börjar med att påpeka att jag faktiskt hade bokat tid och att dom måste sätta upp de nya sommartiderna på hemsidan! Hon visste inte ens om att jag skulle komma. Sen sa jag nåt i stil med: Jag skulle komma in idag och prova min klänning som skulle vara klar. Hon går in och kikar där bak och sen kommer hon ut och säger att "nej, den har nog inte kommit ännu". Jag blir lite uppretad och förklarar att jag faktiskt redan provat den och att det är bekräftat att ändringarna skulle vara färdiga. Vi diskuterar endel och jag förklarar att jag faktiskt egentligen skulle ha provat den förra veckan. Mycket diskussioner följde varpå hon erbjöd oss att följa med till hennes lägenhet när hon har stängt butiken efter klockan sex, då den KANSKE kunde finnas där för det var tydligen där hon satt och sydde alla ändringar. Vi förklarade att vi inte riktigt hade den tiden att vänta på i 1 ½ timme för att åka och KANSKE hitta klänningen där och hon ville inte ringa den ansvariga och fråga var den fanns och vad som hänt när det blivit så här fel. Efter mycket om och men åker vi utan att ens ha sett klänningen. Som tur var hade vi planerat en sushimiddag så vi hade nåt annat att se fram emot, om än det kändes onödigt att köra cirka 12 mil tur och retur för att äta sushi.

Sen ringer hon på kvällen och förklarar att klänningen fanns i hennes lägenhet. Sen kommer det fram att de ändringar som var planerade att göras i början på maj inte ens var gjorda ännu. Så om vi hade väntat till efter klockan sex och följt med henne till lägenheten så hade klänningen ändå inte varit förändrat utan haft samma passform som första gången jag provat. Men hon resonerade som så att eftersom jag ska gifta mig först i september så är det ju "ingen fara". Och hade jag inte pusslat med arbetstiderna och kört totalt 12 mil för att prova den igen så hade det inte varit någon fara. Om dom bara hade meddelat att de hade mycket just nu och ville skjuta på min tid till efter midsommar så hade jag inte blivit upprörd överhuvud taget utan haft stor förståelse för deras arbetssituation. Men när jag har bokat in en tid som vi dessutom ändrade och bekräftade förra veckan och klänningen inte är i närheten att vara klar, ja då blir jag redigt förbannad!

Den ordinarie tjejjen skulle vara tillbaka den 4:e och jag var tydlig med att jag ville att hon skulle ringa mig då. Nu hoppas jag bara att hon ringer mig i början av den veckan, annars blir jag ordentligt arg och besviken!

Publicerat: 2011-06-23 @ 08:17:28


80 dagar kvar :D

Ja som rubriken säger, nu är det bara 80 dagar kvar. Tiden går fort nu och dagarna bara springer iväg! Wohoo! :D

Publicerat: 2011-06-22 @ 13:11:00


Några favoriter från Etsy

Här är några favoriter från www.etsy.com :) Om jag hade haft obegränsat med pengar hade jag verkligen kunnat shoppa hur mycket som helst från den sidan!!

White Rose Earrings with Silver Bows. Modern. Romantic. SummerRibbon Bow Ring - Forget Me Knot in Sterling SilverLittle Black Ribbon Necklace. Silver Ball Chain25 Percent off Coupon Code Inside - Sun Chrysanthemum Blossom Ring - Victorian Era- Purchase of this ring supports Autism Society of AmericaMelody . Vintage style Orchid rhinestones and Swarovski Pearls bridal bracelet

Publicerat: 2011-06-20 @ 15:04:00


Kläder, kläder, kläder

Ja just nu tänker jag mycket på kläder, men främst är det faktiskt vad vi ska ha på oss när vi ska vara bröllopsgäster om två veckor som jag grubblar på. Vi ska försöka ta oss ner på stan i veckan och spana, hoppas lite på att Peter är sugen på att prova lite kavajer och sådant också inför september ;)

På onsdag ska jag och prova bröllopsklänningen igen, jag har dessutom släppt ner min gard och låter värdinnan följa med och se den. Än så länge är det bara blivande maken och hon som ska styla mig som vet hur den ser ut så jag är faktiskt lite nervös haha. Sen hoppas jag att klänningen ska passa bättre efter ändringarna så att jag känner mig mer nöjd. Håll tummarna! Men det känns faktiskt bra att värdinnan ska få se den live, för jag har lite problem med vad jag vill ha för accesoarer. Så det blir skönt att kunna bolla idéer med någon om än Peter försöker så gott han kan :)

Publicerat: 2011-06-19 @ 19:49:51


En rosett i håret

Vid provuppsättningen insåg vi att den hårkam jag har mest troligt blir för tung. Om än den inte är helt uträknad så har jag börjat kolla på andra alternativ. Den här blev jag kär i, hittade den på Etsy. Nu sitter jag mest och grubblar på om denna går att matcha med klänningen och det övriga (är lite tveksam). Plus att den kostar cirka 600 spänn vilket kändes lite väl mycket! Det är svårt sånt här!

EVERLEIGH FLOURISH- made to order

Publicerat: 2011-06-17 @ 10:39:00


En pysselkväll som blev en vinkväll

Jag och värdinnan skulle ha en pysselkväll igår och göra rispåsar att dela ut i kyrkan. Jag hade hittat riktigt billigt organzatyg på Ebay och tänkte att det skulle vara lätt som en plätt att klippa ut bitar, fylla med ris och knyta en rosett runt. Men vi insåg snabbt att det var svårt att klippa rakt och snyggt i detta tunna tyg och vi kanske inte hade koncentrationen som krävdes för att få det så bra som man skulle vilja. Så vi gjorde två testpåsar sen insåg vi att det där var en otroligt tidsödande aktivitet så våran pysselkväll blev mer en vinkväll med en hel massa bröllopsprat och ja, två rispåsar haha. En stor eloge till alla brudar och brudtärnor som gjort hundratals sådana påsar!   Men nu har jag löst problemet, jag har köpt 100 st färdiga påsar på Ebay för 75 riksdaler inkl. frakt. Och med så bra priser var det inget att tveka på. Hoppas nu bara att det blir bra ;)

Publicerat: 2011-06-16 @ 21:19:00


18 dagar kvar till Malmö

Jag börjar bli skuttig som en liten skolflicka av tanken på att det är 18 dagar kvar till min barndomsvän gifter sig i Malmö. Och med tanke på hur löjlig jag känner mig kring detta så kan jag bara ana hur hon har det ;) 70 dagar efter dem är det våran tur! wohoo! Det känns att det börjar dra ihop sig då jag och värdinnan ska träffas imorgon och gå igenom litegrann kring våra planer och förhoppningar, samt pyssla lite. Juli kommer vara fullspäckat med allt möjligt annat än bröllop så det är väl kanske bäst att försöka göra så mycket som möjligt nu så att inte augusti behöver bli mer stressigt än nödvändigt. :)

Publicerat: 2011-06-14 @ 15:13:46


Uppdatering efter provuppsättning

I torsdags var jag hos Annica och provade håruppsättningar och lite olika ögonskuggor och liknande. Jag tror att vi har hittat en riktigt bra kombination. Håret kommer bli riktigt bra och jag känner mig väldigt trygg kring sminket också. Jag är så nöjd över att hon vill fixa mig! :) Jag kommer vara skitsnygg! ;)

Publicerat: 2011-06-13 @ 12:22:00


Förvirrad tårtbeställare

När det gäller bröllopsplanering så erkänner jag att jag inte undersökt detta med tårtor särskilt noga. Jag har trott att det kan finnas begränsningar gällande smaker hos konditorierna i stan så tanken var att komma fram till något tillsammans med dem. Jag ringde dom idag (då hon i butiken i fredags inte visste nåt) för att prata om detta och det lät ungefär så här:

Jag - Hej, jag skulle vilja höra vad det finns för smakalternativ på bröllopstårtor.
Konditoriet - Vi har inga direkta fasta alternativ utan det är upp till er vilka kombinationer ni vill ha.
Jag - Okey, men vilka brukar vara era populäraste kombinationer?
Konditoriet - Tja, jag vet inte riktigt. Vi kan ju göra det mesta.
Jag - Okey, jag hade hoppats på lite tips. Trodde ni hade några alternativ (skrattar till lite)
Konditoriet - Nä vi har ju inga fasta alternativ... men vad tycker ni om?
Jag - eh... ja... hallon och choklad är ju goda tillsammans så det har vi funderat lite på.
Konditoriet - tänkte du chokladmousse då eller?
Jag - eh... ja jag vet inte. Hur brukar man göra?
Konditoriet - Det är ju som sagt en smaksak och upp till er hur ni vill göra, vi har inga begränsningar.
Jag - okey, kan ni göra en tårta med typ hjortron då eller?
Konditoriet - nja, då måste jag nog prata med min chef först...

Hur jag än försökte få henne att ge lite tips och förslag så mötte hon det bara med att det är upp till oss hur vi vill kombinera. Jag var ganska tydlig med att jag ville ha tips men inte det, hon nämnde inte ett endaste förslag. Så nu ska jag leta upp nån annan konditor som kanske kan vara lite engagerad och hjälpa oss på traven och försöka googla en massa smakkombinationer. Någon som har tips på en god tårta???

Publicerat: 2011-06-13 @ 08:57:13


Grattis älskling!

Grattis älskling på födelsedagen! :)

Publicerat: 2011-06-12 @ 12:14:00


3 månader kvar!

Om tre månader, gissa var vi står då den här tiden?? :D

Ledtråd:

Publicerat: 2011-06-10 @ 16:00:00


Info om hindersprövning

Innan ni kan gifta er måste du och din partner ansöka om hindersprövning hos Skatteverket. Hindersprövning innebär att Skatteverket undersöker om det finns något lagligt hinder för att ni gifter er. Enligt svensk lag finns följande hinder för att få gifta sig:

 • om man är under 18 år och inte har tillstånd från länsstyrelsen
 • om man är nära släkt med den man vill gifta sig med
 • om man redan är gift, eller registrerad partner enligt den tidigare lagen.

De svenska hindren gäller alltid när man ska gifta sig i Sverige, alltså även om ingen av er som gifter er är svensk medborgare eller bor i Sverige.

Så här ansöker du om hindersprövning

Ansök om hindersprövning genom att fylla i Skatteverkets blankett SKV 7880. Om ni båda är folkbokförda i Sverige skriver ni under och skickar eller lämnar blanketten till Skatteverket i original.

De intyg ni får av Skatteverket när hindersprövningen är klar kallas "Intyg hindersprövning" och "Intyg vigsel" och gäller i fyra månader. Ta med intygen till vigselförrättaren.

Om du varit gift eller registrerad partner tidigare måste du styrka att det senaste äktenskapet eller partnerskapet är upplöst. Om det inte finns någon uppgift om detta i civilståndsintyget eller folkbokföringsregistret kan du till exempel visa upp en lagakraftvunnen skilsmässodom eller en dödsattest.

 
Anmäla efternamn till Skatteverket

Du som är svensk medborgare måste anmäla till Skatteverket vilket efternamn du ska ha efter att du gift dig. Det gäller oavsett om du bor i Sverige eller inte. Även du som är medborgare i Danmark, Finland eller Norge måste anmäla efternamn, men bara om du om du bor i Sverige.

Du som är medborgare i något annat land kan anmäla ditt efternamn till Skatteverket om du vill, men du är alltså inte skyldig att göra det.Källa: www.skatteverket.se

Publicerat: 2011-06-10 @ 10:20:00


Idag är stora hårdagen

Ikväll ska jag åka till Annica som ska fixa hår och smink på bröllopsdagen och göra provuppsättning. Jag har fixat lite inspirationsbilder att ta med. Sen ska hon bli den första som får se bilder på klännigen också. Ska bli spännande!

Publicerat: 2011-06-09 @ 10:31:00


Skickat iväg fler inbjudningar

Jag tror att jag skrivit för ett tag sedan om inbjudnings-dilemmat som det säkert är många som går igenom: Vilka ska man bjuda? Var drar man gränsen? Hur många har vi möjlighet att bjuda? Och nu är vi väldigt glada för vi har fått utrymme att bjuda in några fler! Har suttit och pysslat ihop några fler inbjudningskort i helgen och det känns väldigt kul att få chans att bjuda in dessa personer också! :)

Publicerat: 2011-06-08 @ 21:39:51


Mitt hjärta tillhör digFantastisk låt!

Publicerat: 2011-06-07 @ 14:31:00


Möhippa för min vän Emma

Igår smet jag iväg till Umeå för en liten mini-möhippa för Emma. Hon har redan fått en ordentlig möhippa i Malmö där hon bor men vi ville ha chans att träffa henne och fira litegrann innan den stora dagen. Vi satt och väntade i hennes föräldrars hus när de kom från deras stuga och hon blev ordentligt överraskad. Jag tycker vi var ganska snälla med henne, hon fick något enstaka uppdrag och vi spökade ut henne lite. Sen gick vi på indisk restaurang och avrundade kvällen tidigt. Jag är mest glad att jag hunnit träffa henne och att vi fick chans att prata lite på kvällen om allt möjligt (mest bröllop hehe), för när vi väl är nere i Malmö för bröllopet (om sisådär 26 dagar!) så kommer det vara så mycket annat som tar hennes tid och uppmärksamhet.

Jag funderade på att lägga ut en bild men jag ska vara snäll och spara den för mig själv ;)


Publicerat: 2011-06-06 @ 18:46:13


Hindersprövning och byte av efternamn

Igårkväll skickade vi iväg blanketterna för hindersprövning och byte av efternamn. Hindersprövningen gäller sedan i fyra månader, jag vet inte om vi är ute i god tid men sommaren är en stor bröllopstid så vi vill inte riskera att det blir försenat eller så då vi klarar oss med marginal på fyra månaders giltighet. Bytet av efternamn går igenom först när vi sedan skickar in vigselbeviset om jag förstått det rätt, men nu kan dom åtminstone registrera att ett byte ska ske. Det känns faktiskt väldigt spännande att ha skickat iväg dom här blanketterna men det är lite svårt att greppa att det bara är tre månader kvar!

Publicerat: 2011-06-05 @ 09:40:37


Åka i en snygg bil på bröllopet?

Egentligen ska vi ju inte färdas så långt då vi har gångavstånd från kyrkan till festlokalen. Men samtidigt är det ju en lite rolig tradition att åka en extra snygg bil på bröllopsdagen (tycker jag i varje fall). Om jag får drömma skulle jag vilja åka i en av dessa som visas i videon. Jag går lite mot strömmen och är förälskad i den nya modellen (den röda) men vilken som skulle göra mig väldigt glad ;)Ps: Älskling, om du har svårt att komma på en morgongåva så önskar jag mig en sån här hehe ;)

Publicerat: 2011-06-03 @ 22:17:43


Love of My Life

Publicerat: 2011-06-03 @ 08:21:00


I want to

romantic quotes for her

Publicerat: 2011-06-02 @ 21:16:00


Festprogramverktyg

Hittade ett "festprogramverktyg" på Bröllopsguidens hemsida: http://www.brollopsguiden.se/festprogram/

Jag har suttit och testat det lite men lyckas inte få till något bra, tyckte det var lite omständigt att använda då det kan vara svårt att tex. få tag på "rutan" man skrivit texten i mm. Någon som har använt sig av det här när de gjort sitt festprogram?

Publicerat: 2011-06-02 @ 17:20:05


100 dagar kvar!

Snart är siffran bara tvåsiffrig. Oj vad jag längtar till den 10 september. Tror vi kommer ha en helt fantastisk dag!

Publicerat: 2011-06-02 @ 13:15:00


Bokat in provuppsättning

På torsdag nästa vecka ska jag iväg och göra provuppsättning och kanske även provsminka. Det ska bli riktigt spännande! Måste bara komma ihåg att fixa lite bilder att ha med mig också så vi har nåt att gå efter. Det är ju lättare att förklara vad man vill ha om man kan visa upp exempel. Jag ser fram emot och se om frisyren jag vill ha överhuvudtaget funkar på mig hehe :)

Publicerat: 2011-06-02 @ 11:08:35


Att göra lista - juni

Cirka 3 månader kvar - NU är det nära!

 • Skicka iväg blanketterna för hindersprövning och ändring av efternamn. De gäller sedan i fyra månader.
 • Ordna det sista till fest-dekorationerna.
 • Skissa på bordsplacering (även om det är ett tag kvar till sista OSA)
 • Gå igenom vigselprogam och festprogram, göra dom klara!
 • Bestämma fyllning på bröllopstårtan.
 • Prova bröllopsklänningen igen efter ändringarna som skulle göras.
 • Provuppsättning och provsminkning.

 

Publicerat: 2011-06-01 @ 10:46:00RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!