Söt video

Publicerat: 2011-03-31 @ 18:38:39


Berömda bröllopsklänningar del. 11

Avril Lavigne och Deryck Whibley

Publicerat: 2011-03-31 @ 18:34:00


Personliga blommor

När det gäller bröllop kan man verkligen hitta det mesta, man kan köpa M&M´s med personlig text som jag skrivit om tidigare och så kan man "självklart" köpa blommor med egen text på!
http://www.paroles-de-roses.com/mariage-5-26.html

Publicerat: 2011-03-30 @ 21:00:00


Strumpeband?

Jag har försökt läsa mig till varför det är så vanligt att bruden använder strumpeband på bröllopet. Det verkar inte vara någon som egentligen vet varför...? De flesta skriver bara att det är tradition och att det är ett bra sätt att få in "någonting blått". Men är det inte skönare och mer praktiskt då att ha ett par blåa trosor istället? Jag får för mig att strumpeband inte är så jättebekvämt. Sen vet jag inte riktigt, är det verkligen snyggt??

Det jag har hittat om traditionerna är detta:
Enligt svensk tradition ska man egentligen ha ett broderat strumpeband och det är tärnan som ska göra det till bruden. Det ska knytas över vänster knä och även bestmannen ska ha ett. Det ska han ha på sig under vigseln och se ge till sin brud när han gifter sig.

Jag har läst att i syrien, och säkert även i andra länder, är det tradition att brudgummen tar av strumpebandet och kastar det till de ogifta männen likt traditionen med att kasta brudbuketten. Den mannen som fångar det blir då alltså den näste att gifta sig.

Publicerat: 2011-03-29 @ 14:45:00


Klänningar från Amsale

Wedding Dresses Collection 2010

http://www.amsale.com/

Publicerat: 2011-03-28 @ 18:42:00


Utan dina andetag

Publicerat: 2011-03-27 @ 19:44:44


Smycken från Frozza.se

Publicerat: 2011-03-27 @ 12:06:52


Sminkinspiration

Brukar kika in på den här bloggen ibland och hon har mycket snygg sminkinspiration både till vardag och fest! Jag tycker ni ska kika in där om ni inte har sett bloggen tidigare :)

http://solomag.se/killercolours/

Publicerat: 2011-03-27 @ 10:17:00


Förberedd på regn

Vissa säger att regn på bröllopsdagen bringar tur medan andra säger tvärsom så det är nog helt upp till brudparet att tro som dom vill, men det kan ju vara tråkigt om regndropparna tynger ner den vackra frisyren. Om du vill vara förberedd på regn på bröllopsdagen så finns det ju självklart paraplyer för just det ändamålet. Dessa nedan kommer från www.balunz.se. Sedan finns det en uppsjö av "bröllops-paraplyer", även om jag tycker att ett "vanligt" paraply gör jobbet lika bra så kan dom vara ganska charmiga ;)

Cremefärgat paraply från Lisbeth DahlRomantiskt paraply från Lisbeth DahlParaply Grått/silver från Lisbeth DahlCremefärgat paraply med volang, från Lisbeth DahlParaply puderrosa med glittriga prickar, från Lisbeth Dahl

Publicerat: 2011-03-27 @ 09:56:00


Några olika namnskyltar

När bordsplaceringen väl är gjort måste ju gästerna också veta var de ska sitta. Här är några bilder som jag har hittat på hur man kan märka upp gästernas platser på ett finurligt sätt.

Publicerat: 2011-03-26 @ 19:09:00


Att göra bordsplaceringar

Jag har försökt läsa mig till vad som är det smartaste sättet när man ska pyssla ihop bordsplaceringen. Det finns ju en hel del regler kring vem som ska sitta brevid vem och på vilken sida (bifogar det längst ner i det här inlägget) Men när det kommer till hur man ska pussla ihop allt så verkar det inte finnas nåt bra svar. Jag har testat sitta i Excel och sätta ihop en placering. Men när jag flyttat runt folk ett tag börjar jag inse att några namn försvunnit efter vägen, så då gav jag upp. Jag orkar inte gå igenom inbjudningslistan hur många gånger som helst för att dubbelkolla att ingen blir glömd. Så jag kommer använda mig av en gammal klassiker! Papper, penna och post-it lappar! Jag planerar att skissa upp på ett papper, helst ett papper modell större och sen skriva alla namn på små post-it lappar. Då kan jag flytta runt folk hur mycket som helst tills jag känner mig nöjd, och om någon inte kommer kan jag fortsätta möblera om bland våra gäster. När vi sen är nöjda med placeringen så tänker jag inte sitta i nåt program utan jag ska nog klippa och klistra ihop en skylt så att gästerna kan se var de ska sitta.

Vissa bröllops-sidor har program som ska hjälpa till med bordsplaceringen, och det ser ju snyggt ut om inte annat! Bröllopstorget och Bröllopsguiden har verktyg för bordsplacering till sina medlemmar, alltså program där du kan skriva in dina gästers namn och försöka möblera. Jag har bara varit in och klickat litegrann men inte provat något av de ordentligt, så jag vågar inte ge något utlåtande. Om det är någon av er som testat kan ni väl lämna en kommentar om vad ni tyckte!
www.brollopstorget.se
www.brollopsguiden.se
"Regler" kring bordsplacering

Bordsdamen sitter alltid till höger om bordsherren.
Brud och brudgum sitter i mitten av honnörsbordet, bruden sitter till höger om brudgum.
Till höger om bruden sitter brudens far
Till höger om brudens far sitter brudgummens mor.
Till vänster om brudgummen sitter brudens mor
Till vänster om brudens mor sitter brudgummens far.
Enligt traditionen sitter närmaste släkten nära brudparet.
Vänner och lite mer avlägsna släktingar sitter lite längre bort.
Den enda gången gifta par har varandra till bordet är på sitt eget bröllop.
Sambor och syskon ska inte heller enligt traditionen sitta bredvid varandra.
Nyförlovade som inte bott ihop en längre tid har varandra till bordet.
Toastmaster ska ofta sitta så att han har ögonkontakt med serveringspersonalen och så att han hörs bra.
Tärnor och marskalkar har ofta varandra till bordet.


Sen är min personliga åsikt att det kan vara bra att försöka blanda personligheter litegrann, det kommer liva upp festen litegrann. Om alla blyga och tysta personer hamnar i samma ände av bordet kan ni räkna med lugn och ro där, och tvärtom om alla pratglada hamnar tillsammans. Det är himla svårt att försöka koppla ihop människor som aldrig träffat varandra, men vet man att två personer har något gemensamt så tycker jag man ska placera dom nära varandra. Dom lär ju ha nåt att prata om när dom insett att de delar intresse.
Publicerat: 2011-03-26 @ 08:54:00


Våra färger

Nu när dom flesta inbjudningarna är utdelade är vi officiella med vilket färgtema vi har valt:

Gul är färgen för solsken och uppfattas som uttryckande optimism, upplysning, glädje, lycka, intellekt och energi enligt Wikipedia. Vi valde den för att det är lite ovanligare i bröllopssammanhang, det är en färg som livar upp, det är en ljus höstfärg och gult är snyggt tillsammans med dom andra färgerna vi valt.

Svart
kan ge uttryck för styrka, auktoritet, elegans, formalitet och mysterier. Det anses vara en väldigt formell, elegant och prestigefull färg. Det finns forskare som har påstått att folk i många kulturer har ett automatiskt negativt uppfattande av den svarta färgen då den ofta sammankopplas med sorg. En positiv association, som i alla fall tidigare återfanns i en särskild del av Indien, är synen på svart som det allra vackraste. Inbjudningarna är baserade på det svarta, för att få en lite tuffare känsla. Vi ska se till att ge svart positiva associationer! ;)

Vitt är den klassiska bröllopsfärgen då klänningen oftast är vit. Den skapar kontrast med det svarta och är ljus och fräsch. "Egentligen är inte vit någon färg, utan endast närvaron av ljus."
Jag kommer lägga ut bilder på inbjudningskorten inom en snar framtid. Håll utkik!

Publicerat: 2011-03-25 @ 19:55:49


Klänningar från Alvina Valenta

Alvina Valenta 9017Alvina Valenta 9005Alvina Valenta 9013Alvina Valenta 9000Alvina Valenta 9910Alvina Valenta 9907Alvina Valenta 9914Alvina Valenta 9913

www.projectwedding.com
Publicerat: 2011-03-25 @ 16:41:00


Lite mer exklusiva diadem

Diadem kristallDiadem med blommorDiadem Swarovski-rosExtravagant maffigt diadem

www.balunz.se

Publicerat: 2011-03-25 @ 09:44:00


Lite om bröllopsmässan

Bröllopsmässan på Stadshotellet var riktigt trevlig! Det kändes lyxigt och alla var glada och trevliga. Vi möttes av marschaller efter hela gången fram till dörren, ett glas alkoholfri skumpa och snittar. Lovely! Kikade på lite buketter, provade smycken och bedömde olika dukningar. Det var en liten modevisning med brudkläder och även lite andra kläder, brudklänningarna var inte helt olika de som vi såg på bröllopsvisningen för ett tag sen och dom andra kläderna var lite tantiga. Men det var kul att se lite andra uppsättningar och sådant :) Vi var upp och spanade på hotellets sviter och ett dubbelrum och kollade in olika menyer. Så jag är faktiskt nöjd efter den här kvällen, vilket är ett bra betyd för jag ljuger inte om jag säger att jag är svår att tillfredställa när det gäller såna här evenemang. ;)

Publicerat: 2011-03-24 @ 22:23:00


Rockig tiara

Fick ett tips av en Nina S om en tiara från Rock by Sweden. Och den är ju verkligen hur häftig som helst, om än det är som hon skrev att den kanske inte riktigt passar sig på ett bröllop eller i en kyrka.

Rock by Sweden Tiara, GråRock by Sweden Tiara, Silver

 


Den kostar 2700 kronor och ni kan hitta den här.
Publicerat: 2011-03-24 @ 21:43:41


Lustigt ändå...

Jag är nästan lite förvånad! Plötsligt känns det som att det inte finns så mycket mer att planera, inte just nu i varje fall. Vi behöver hitta någon som kan sjunga i kyrkan och det är inte det lättaste men vi söker vidare. I övrigt går jag mest runt och väntar på att dom ska ringa och säga att klänningen har kommit, även om jag vet att det är många veckor kvar...

Vi håller fortfarande på att dela ut några inbjudningar, men alla som ska postas är skickade. Hoppas dom tar sig fram ordentligt!

Om det är nåt speciellt ni vill att jag ska fördjupa mig mer i här på bloggen kan ni väl skriva en kommentar så lovar jag att ta upp det! :) Jag har nämnligen lite skriv-torka för stunden, kan nog höra ihop med att det inte är så mycket som vi grubblar på och planerar just nu. Så alla tips är välkomna :)

Publicerat: 2011-03-23 @ 16:06:16


Diadem,tiaror och kronor

BrudkronaDiadem Ursnyggt diadem från Lisbeth Dahl
Diadem strass i korsGnistrande underbar tiara
Fantastisk, exklusiv kristalltiaraDiadem med strass och pärlor

www.balunz.se

Publicerat: 2011-03-23 @ 09:42:00


Klänningar från Pattis

Pattis FabiolaPattis GallianoPattis GiaPattis FranchescaPattis FaePattis FernandaPattis GracePattis GiambattistaPattis GaelanPattis GianniPattis GemmaPattis Florance

www.projektwedding.com
Publicerat: 2011-03-22 @ 16:28:00


Jag älskar dig

Jag älskar dig
inte bara för vad du är
men för vad jag är
när jag är med dig.

Jag älskar dig
inte endast för vad
du har gjort av dig själv
utan för vad du gör av mig.

Jag älskar dig
för det stycke av mig
som du lockar fram.

(Roy Croft)http://www.vigselringen.com/textotel.html

Publicerat: 2011-03-22 @ 12:39:00


Bröllopsmässa på Stadshotellet

På torsdag 24 mars är det bröllopsmässa på Piteå Stadshotell från kl.19, entrébiljetten kostar 30 kr och du har chans att vinna på biljetten.

brollop_stora_stunder_2011

Här kommer utrag från deras hemsida: http://www.piteastadshotell.com/evenemang/broellop_stora_stunder1/

Bröllop & Stora stunder
Vi ser fram emot att hälsa dig hjärtligt välkommen till årets upplaga av Bröllop & Stora stunder 2011. I vackra lokaler med tidlös sekelskiftescharm kommer du att få en trevlig upplevelse, präglad av fest, romantik, skönhet och inspiration.

Här kommer du att få ta del av de senaste trenderna och det mest inspirerande branschen kan erbjuda inom bröllops- och festarrangemang. Du får också en chans att ställa frågor om vigselakten och svar på dina juridiska funderingar.

Aftonen vänder sig till alla som ska gifta sig, gå på bal, ha barndop, ordna födelsedagsfest, planera företagsevent eller bara vill komma för en stunds inspiration i vacker miljö.

På plats: Resia, Piteå Kommuns vigselförrättare, Sparbanken Nord, Cinderella, MG's Mode, Bryggmans Blommor, SPA Pite Havsbad, Korpen - Extravaganza, CL Media Fotograf, PXC Underkläder, Sara Marklund Fotograf, Ekbergs Konditori, Atelje Elisabeth Victoria, Sivs Ur & Guld, Svenska Kyrkan, Resia, Rima, Vejm Make Up, Smycka, EB Consulting, High Score Design, Cau & Co, Hotell Nordkalotten, Hotell Storforsen.

Under aftonen får du möjligheten att titta närmare på de vackra rummen nr 510, 600 och 222 samt övriga festlokaler & restauranger.

Publicerat: 2011-03-22 @ 10:28:00


Planering 2011-03-21

Har haft denna lista tidigare. Nu är den uppdaterad med hur långt vi kommit i planeringen till idag. Det som är i fet stil är det som redan är fixat. På vissa ställen har jag lagt till kommentarer i kursivt och det som är överstruket är det vi inte ska ha. Bara som en liten indikation om hur långt vi har kommit.

 
Tolv månader före bröllopet

 • Bestäm datum för bröllopet
 • Bestäm vilket slags bröllop ni vill ha
 • Bestäm hur många gäster ni vill bjuda till bröllopsfesten
 • Boka kyrka eller lokal för vigseln

Nio månader före bröllopet

 • Gör upp en budget över vad bröllopet får kosta
 • Bestäm bröllopsklänning.
 • Boka festlokal
 • Boka hotellrum för er själva och eventuellt reservera åt gästerna Vi ska sova hemma
 • Boka fotograf
 • Sätt ihop gästlistan
 • Dela ut roller till gästerna  Påbörjat men inte riktigt klart.

Sex månader före bröllopet

 • Börja planera arrangemanget kring festen
  Utse en toastmaster/värdinna
  Bestäm tema för bröllopet
 • Bestäm kläder till tärnor och brudnäbbar Ska ha "värdar" som hjälper till tex. i kyrkan, inga tärnor
 • Beställ brudbukett och övriga blomsterarrangemang Har varit och pratat med dom, de behöver ha beställningen max två månader innan. 
 • Beställ trycksaker, t ex inbjudningar och tackkort  Börja göra inbjudningar med mera.
  Börja planera bröllopsresan Vi får se om det finns plats i budgeten för någon resa...

Fyra månader före bröllopet

 • Planera vigselcermonin och träffa vigselförrättaren
 • Välj och boka in musik till vigsel och bröllop
 • Bestäm menyn och ordna mat och dryck till festen
 • Planera och boka in övriga tillbehör till festen, t ex musikutrustning, möbler, porslin och trycksaker
 • Boka in alla transporter under bröllopsdagen

Tre månader före bröllopet

 • Planera bröllopsdagen i detalj
 • Välj ut ringar och gravering
 • Skicka in hindersprövning till skatteverket
 • Införskaffa brudens övriga tillbehör, t ex skor och underkläder
 • Boka tid för hår och make-up
 • Boka bröllopsresa

Två månader före bröllopet

 • Skicka ut inbjudningskort -  sätt osa-datum senast en månad före bröllopet
 • Beställ bröllopstårta
 • Skriv inköpslista för det ni själva ska stå för
 • Skriv presentlista och informera gästerna om hur de får tag på den Vi ska ha kuvertavgift. 
 • Skriv eventuellt äktenskapsförord

En månad före bröllopet

 • Prova brudklänningen ifall det skulle behövas någon justering
 • Gör bordsplacering Påbörjat
 • Förbered byte av id-handlingar om någon av er ska byta efternamn 
 • Öva på brudvalsen

Två veckor före bröllopet

 • Hämta vigselringarna
 • Kontakta fotograf om detaljer kring fotograferingen
 • Besök festlokalen och planera festen i detalj
 • Stäm av slutliga detaljer med eventuellt cateringföretag
 • Informera alla berörda om schemat för bröllopsdagen
 • Uppdatera bordplaceringen när ni vet vilka som kommer

En vecka före bröllopet

 • Repetera vigselcermonin med alla berörda
 • Packa och ordna praktiska detaljer inför bröllopsresan

Dagen före bröllopet

 • Lämna in ombyte och eventuell packning till hotellet
 • Dekorera med blommor och annan utsmyckning i kyrka och festlokal
 • Slappna av så mycket det går och lägg er tidigt

Bröllopsdagen

 • Hämta blommor
 • Dubbelkolla att ringarna är med.
 • Gift er!

Efter bröllopet

 • Lämna tillbaka allt som ni har hyrt
 • Skicka ut tackkort till bröllopsgästerna
Publicerat: 2011-03-21 @ 12:46:00


Olika klädkoder

Olika klädkoder brukar anges på inbjudan. Här följer de vanligaste:

Kavaj:
Klädkoden kavaj är vanligast och minst formell. När det står kavaj innebär det att männen ska vara iförda en mörk kostym, enfärgad ljus skjorta och svarta skor. Kvinnorna ska inte vara alltför uppklädda, men ändå vackert.

Smoking:
Smoking eller aftondräkt innebär för mannen smoking med svart väst och rosett. Gördel går också bra, men då ska den helst inte vara vit. På fötterna kan det gärna vara lackskor. För kvinnorna gäller en elegant kort klänning eller en mindre elgant långklänning. Alternativt till klänningarna är fina aftonbyxor.

Högtidsdräkt:
Högtidsdräkt eller frack innebär för mannen frack, vit väst och rosett. Lackskor på fötterna och eventuellt handskar på händerna. För kvinnorna är det galaklänning och fina skor som gäller. Till högtidsdräkt räknas även folkdräkt och uniform.

Valfri klädsel:
Om det står valfri klädsel, väljer man som gäst vad man vill ha på sig.Vi har valt klädkoden kavaj just för att det är den minst formella av alla klädkoder, sedan la vi även till vårdad festklädsel i förhoppning att det skulle föra lite mer ljus över att kraven är inte så stora. :) Vi har inga krav på att våra gäster ska ha mörka kostymer och svarta skor men vi förväntar oss självklart att folk är finklädda, hela och rena. Vi kände att klädkoder som "valfri klädsel" kan skapa mer frågetecken än vägleda våra gäster...

Publicerat: 2011-03-21 @ 11:15:00


Pyssel

Nu när inbjudningskorten är klara ska jag fortsätta pyssla med framsidan till festprogrammet och vigselprogrammet så att de alla matchar varandra snyggt. :) Jag planerar även att göra små rispåsar att dela ut efter vigseln för de som vill kasta saker på oss och placeringskort med mera. Så pyssel finns det så att det räcker men jag har ju valt det själv så jag ska inte klaga. :)

Publicerat: 2011-03-21 @ 10:57:00


Holy Love Crown

Vackra brudkronan Holy Love Crown från Efva Attling finns bara i ett enda exemplar, kostar 30 000 kr att köpa och 2 500 kr att hyra, www.efvaattling.com

Publicerat: 2011-03-21 @ 09:10:28


Berömda bröllopsklänningar del.10

Christina Aguilera och Jordan Bratman

Publicerat: 2011-03-21 @ 07:31:00


Klänningar från Vera Vang

Vera Wang 7749Vera Wang 7539Vera Wang 7582Vera Wang 7613Vera Wang Vera Wang 13Vera Wang Vera Wang 01Vera Wang Vera Wang 12Vera Wang Vera Wang 16Vera Wang Vera Wang 14Vera Wang Vera Wang 02

www.projektwedding.com
Publicerat: 2011-03-20 @ 16:21:06


Nära dig

Jag vill hålla av dig
utan att hålla fast dig
Jag vill ha dig
utan att äga dig
Jag vill älska dig
utan att göra om dig
Jag vill vara nära dig
utan att kväva dig
Jag vill ge dig kärlek
utan att ställa krav eller villkor
Jag vill ge upp mig jämte dig
Utan att gå före, utan att sacka efter
Jag vill vara din människa på jorden

(Okänd)


http://www.vigselringen.com/textotel.html
Publicerat: 2011-03-20 @ 15:37:00


Idag står utdelning på schemat

Vi har valt att åka och dela ut inbjudningskorten i brevlådorna, dels för att dom blev rätt tunga och portot blev högt men även för att de flesta bor inom alldeles lagomt avstånd att det är enkelt att åka och dela ut de själva, det skulle nästan kännas löjligt att åka och posta dom. Så det är vad vi ska göra idag :) När alla inbjudninskort är utdelade kommer jag lägga in bilder på dom här i bloggen så att ni också får se :)

Publicerat: 2011-03-20 @ 12:26:08


Långsamt på planeringsfronten

Som ni kanske har märkt så kommer inte inläggen riktigt lika tätt just nu. Det är ganska stilla på "bröllops-planerings-fronten" för tillfället och vi koncentrerar oss på att sakta skicka ut våra inbjudningskort, vi ska ta en sväng runt kommunen i helgen och lämna ut dom i brevlådorna och posta de som ska långt. Förhoppningsvis hinner vi med alla! Jag hoppas bara att ingen blir besviken om de inte får någon inbjudan, alla är välkomna i kyrkan och vi har varit tvugna att dra gränsen någonstans. Jag måste säga att det har verkligen varit svårt att dra den gränsen för egentligen skulle man vilja dela den här dagen med alla man nånsin pratat med och som man tycker är trevliga!

Nu när inbjudningskorten är klara så tänkte jag ganska snart forsätta med det andra jag ska pyssla ihop och åtminstone förbereda så mycket som möjligt. Dels för att det är väldigt skönt att kunna lägga undan det i några dagar när man börjar känna sig less och dels för att så mycket strulade när jag gjorde inbjudningskorten så rätt vad det är kan jag behöva så mycket tid som möjligt för att inte förlora förståndet fullständigt...

Publicerat: 2011-03-17 @ 22:16:52


Vad skulle du göra?

Ja, vad skulle du göra om det här hände dig? Skratta bort det eller ge killen 10 sekunders försprång? ;)


Publicerat: 2011-03-16 @ 21:46:57


Inbjudningskorten är klara!

Äntligen är jag färdig med inbjudningskorten! Jag hade tur för även om jag hade haft sönder ett kuvert så räckte de precis, för jag hade ju inte varit så noga när jag räknade hur många jag behövde. Bild kommer kanske någon gång i nästa vecka, vill se till att alla inbjuda får sina innan jag visar här hur de ser ut :) Skönt att ha det klart, då är det bara att börja på nästa pyssel ;)

Publicerat: 2011-03-14 @ 21:26:29


VINNARE I TÄVLINGEN!

Efter ett svårt beslut kan vi nu glatt gratulera Daniella i Göteborg till vinsten i vår tävling!

Hennes bidrag: "Mitt förslag är att man på sista sidan av programmet har möjligheten att skriva en rad till brudparet om vad man skulle ge dem om man kunde skänka precis vad som helst, det behöver alltså inte vara en sak utan kan även vara ett gott råd på vägen. Sidan rivs av och samlas in! Kan också leda till intressanta diskussioner bland gästerna."

Juryns motivation: Det var ett personligt och roligt inslag. En möjlighet för gästerna att bryta isen och något som garanterat kommer ge brudparet ett gott skratt efteråt.VINST: Modell 1058

Diademet från www.diadema.com är på väg i brevlådan och vi önskar er ett fantastiskt bröllop!

Publicerat: 2011-03-13 @ 12:00:00


Berömda bröllopsklänningar del. 9

Grace Kelly och Rainier III, Prinsen av Monaco

Publicerat: 2011-03-12 @ 13:26:00


Att beställa klänning

Om det är någon av er som funderar över hur det går till att beställa klänning så ska jag nu beskriva gårdagen när jag beställde min.

Jag hade med mig en bild från butikens hemsida på "grundklänningen" jag ville ha, sedan hade jag med några andra bilder som visade att detaljerna jag ville ha var möjliga och så hade jag skrivit några anteckningar mer precist. Efter att vi diskuterat ändringarna och jag kommit fram till att jag ville beställa så gick jag in i ett provrum med hon som är sömmerska där och hon mätte mig ungefär överallt. Från axeln ner till midjan, från midjan ner till golvet (hade med mig skorna jag ska ha på bröllopet vilket är ett plus!), runt midjan, runt höfterna, över brösten, under brösten, ja det blev en hel del mått! Sen var det fixat, hon behöll mina bilder och jag fick veta priset, de la endast på 1000 kronor från grundpriset för alla mina ändringar. Jag fyllde i mina kontaktuppgifter och bestämde om klänningen skulle vara vit eller ivory. Sen var det klart :)

Jag frågade hur det fungerade om klänningen skulle vara stor där i slutet på augusti (tränar en hel del nu och har redan minskat över en decimeter i midjemått wohoo!) och de sa så här: När klänningen kommer in så får jag komma och prova den och se så att den är så som jag vill ha den, och jag ska ha med mig skorna jag ska använda om jag har dom för att se att den är nog lång med mera. Sedan kan jag komma in ett tag innan bröllopet och så kan de ta in den om det behövs. Samt att de tog måtten ganska snävt. Jag är så nöjd med Briar Rose i Luleå, de har mitt fulla förtroende! Nu längtar jag så oerhört tills jag får prova den! :D

Publicerat: 2011-03-12 @ 11:40:56


Klänningen är beställd!

Nu har vi beställt klänningen! Ändringarna som jag ville göra var inte möjliga på den klänningen så vad jag förstår syr de upp en klänning speciellt för mig. Det känns lite läskigt att ha beställt en klänning jag aldrig provat och inte ens sett, men jag hoppas att de lyckas göra den så som jag vill ha för då kommer den bli fantastisk. Om cirka 12 veckor får jag prova MIN klänning för första gången :D

Publicerat: 2011-03-11 @ 22:08:23


Dags att beställa klänning!

Idag är planen att åka och beställa klänningen!! Hoppas bara att allt går som planerat och att mina ändringar är möjliga att genomföra... håll tummarna!

Publicerat: 2011-03-11 @ 08:24:00


Exakt sex månader kvar

Om exakt sex månader vid den här tiden har vi varit gifta i ungefär en timme! :D Oj vad vi längtar!

Idag har dom efterlängtade skorna jag beställde på Ebay kommit, dom sitter lite tight men passar absolut! Jag är så glad, nu behöver jag inte ha ångest över skorna något mer. Jag tror faktiskt att skorna har varit det svåraste hittils när det kommer till alla förberedelser. Så det är skönt att ha sex månader kvar och ha den biten fixad. :) Tråkigt för er så tänker jag tyvärr inte visa någon bild, de hör ju till hela bröllopsutstyrseln som jag inte visar upp förrän jag står i kyrkan ;)

Publicerat: 2011-03-10 @ 17:40:34


Kom ihåg tävlingen!

Ni glömmer väl inte bort tävlingen jag har där ni har chans att vinna ett gnistrande vackert diadem från www.diadema.se? Idag är sista dagen ni kan vara med och tävla. Gå upp i rutan "kategorier" och välj kategorin "TÄVLING" för att se all information! 

Publicerat: 2011-03-10 @ 08:53:00


Lucky

Jag bara älskar den här låten!!

Publicerat: 2011-03-09 @ 10:42:00


Örhängen igen

Även www.tribe.se hade alternativ, om än det i slutändan bara var ett par örhängen jag gillade. Men det är bäst jag lägger upp det här i bloggen så jag kommer ihåg dom haha.

Publicerat: 2011-03-08 @ 21:18:12


Äktenskapsjuridik

Vad säger äktenskapsbalken, vad menas med giftorätt, vilka arvsregler gäller, vad menas med ett äktenskapsförord m m. Det är viktigt att man vet vad som gäller angående juridik och ekonomi, även om det kanske inte är det roligaste att prata om när man går i giftastankar.

I äktenskapsbalken står det att gifta makar ska "bidra till det som behövs för att deras gemensamma och personliga behov ska tillgodoses". Med personliga behov menas de mest primära behoven, såsom mat, kläder och husrum. Således innebär det att båda är skyldiga till hushållets försörjning. Är hushållets ekonomi inte i fara får man göra vad man vill med "sina" pengar. Man har alltså kvar sina egna tillgångar i ett äktenskap och man kan t ex inte ta ut pengar på den andres konto (om det inte är ett gemensamt konto). Däremot får man en så kallad giftorätt i varandras tillgångar när man gifter sig. Det innebär att man vid en skilsmässa delar lika på samtliga nettotillgångar. Giftorätten aktiveras alltså först vid en skilsmässa eller dödsfall.

Giftorätten innebär alltså att om den ena parten har med sig samtliga tillgångar in i boet delas ändå boet upp 50-50 vid en skilsmässa eller dödsfall. Om man istället har ett samboförhållande är det sambolagen som gäller. Då delar man lika på allt som har införskaffats under parets gemensamma tid tillsammans. Alltså får man behålla det som man hade införskaffat innan man flyttade ihop. Ytterligare en skillnad med att vara sambos är att man inte ärver varandra. Arvsregler kan dock vara komplicerade, speciellt om man har egna barn när man flyttar ihop. Om man vill åsidosätta giftorätten ska man skriva ett äktenskapsförord. Äktenskapsförord kan speciellt vara viktigt om den ena parten har en firma, eller om det finns barn från tidigare äktenskap. Om man ska skriva äktenskapsförord, kan det vara bra att ta kontakt med en jurist som kan reda ut begreppen ytterligare.
www.brollopssidan.se

Publicerat: 2011-03-08 @ 18:30:00


Tävla innan torsdag!

Nu är det inte lång tid kvar på min tävling. Vill du ha chansen att vinna ett fint gnistrande diadem? TÄVLA!

Det är detta diadem från www.diadema.se du tävlar om:

Modell 1058
Gnistrande vackert diadem med Austrian rhinestone-kristaller och svarta kristaller som löper som ett band i mitten. Smycket är gjort i silverfärgad metall. Det är flexibelt och designat för att passa alla storlekar, och passar till bröllop, bal eller andra speciella tillfällen. 1,6 cm högt och 15 cm i diameter.

 

Publicerat: 2011-03-08 @ 07:24:08


I´m in love

Publicerat: 2011-03-07 @ 18:40:05


Berömda bröllopsklänningar del.8

Gwen Stefani och Gavin Rossdale

Gavin Rossdale and Gwen Stefani wedding

Publicerat: 2011-03-06 @ 22:16:00


Bubbly

Publicerat: 2011-03-06 @ 20:21:00


Fler buketter med orkidéer

200344820-004, Walter B. McKenzie /Stone200344841-002, Walter B. McKenzie /Stone
Publicerat: 2011-03-06 @ 10:40:35


I was made for... cover

Maria Mena har gjort en härlig version av en väldigt bra låt :) Känner ni igen den? :)

Publicerat: 2011-03-05 @ 18:31:35


Skor är riktigt svårt!

Oj vad jag tycker det är svårt att hitta skor som passar! Jag vill kunna gå i dom hela kvällen och då får dom verkligen inte ha högre klack än 10 cm (och platå om de blir så höga), dom ska passa stilen på klänningen och jag vill gärna kunna använda dom fler gånger än bara några timmar den 10 september. Plus att jag har en bild i mitt huvud vad jag vill ha vilket inte förenklar nånting... Nu har jag hittat ett alternativ på Ebay för ca 200 kronor (inkl. frakt) som jag har köpt, och jag hoppas dom passar! De skickas till mig från Storbritannien (frakten var nästan dyrare än skorna) och jag tackar mycket för de storleksomvandlare som finns på internet så jag åtminstone har en chans att hitta rätt storlek. Och även att det finns omvandlare som smidigt visar hur många centimeter klackarna är då de anges i inches. Det är en djungel det där! Och min kära vän "The shoe whisperer" är inte ens i Sverige just nu, så jag har slitit mitt hår haha. Delar med mig här nedan av länkar till de omvandlare jag använde mig av. Förhoppningsvis passar skorna, det vore skönt om skorna är fixade när jag ska beställa klänningen (vilket jag planerar att göra snart) så vi vet alla mått på en gång. Jag lovar att uppdatera er när dom kommit :)

Storleksomvandlare:
http://www.onlineconversion.com/clothing_shoes_womens.htm
http://www.easyunitconverter.com/shoe-size-conversion/shoe-size-converter.aspx

Omvandlare från inches till centimeter:
http://manuelsweb.com/in_cm.htm

Publicerat: 2011-03-05 @ 17:35:00


Örhängen

Jag har funderat lite kring vilka örhängen jag skulle vilja ha på mitt bröllop. Jag har töjningar i öronen och kan alltså inte köpa örhängen varsomhelst. Det är också en av anledningarna till att jag börjat fundera på det redan nu så jag hinner söka reda på några då det dessutom måste finnas i rätt storlek för mina hål. Jag har suttit idag och kollat på www.barbarella.se där jag brukar beställa mina smycken och hittat dessa. Någon av dessa skulle kunna vara ett alternativ för mig.

Jag fick förslaget att ta ut mina töjningar till bröllopet men det skulle inte vara jag plus att då tycker jag nästan att det blir ännu svårare att komma på vad jag ska ha för örhängen för till exempel pärlor (som är ett vanligt bröllops-smycke) är verkligen inte jag!


Publicerat: 2011-03-05 @ 13:20:58


Dukningar i silver

Silver verkar vara en färg som oftast används i bröllopssammanhand men då i kombination med andra färger. Jag tycker att silver är väldigt fräscht och klassiskt. Det finns nog fler dekorationsalternativ till ett tema med silver än med till exempel guld. Men det är bara en känsla jag har, kanske för att det är modernt med ordentliga silverljusstakar etc. så man ser mer sådant i butikerna. Att spraya silverglitter på blommorna på borden kan vara en liten extra detalj om man väljer silver.

Publicerat: 2011-03-03 @ 19:04:00


Äntligen!

Som jag har väntat! Nu har jag äntligen fått allt jag behöver för att kunna göra inbjudningskorten klara. Så det kommer bli kort-verkstad här hemma hela helgen medan Peter är på kurs ;)
Publicerat: 2011-03-02 @ 16:54:26


Berömda bröllopsklänningar del.7

Elvis och Priscilla Presley

Publicerat: 2011-03-02 @ 13:33:00


It´s so easy loving you

Publicerat: 2011-03-02 @ 11:22:00


When you tell the world you're mine

Publicerat: 2011-03-02 @ 10:36:00


Dukningar i guld

När det kommer till metallfärgerna kan det bli precis hur pråligt som helst! Går ju även alldeles utmärkt att kombinera med andra färger. Personligen tycker jag att man ska tänka efter ordentligt om man dukar med metallicfärger, ger dukar i guldfärg det intrycket ni vill eller blir det kanske för mycket? Jag tycker det ger mest lyxig känsla att ha dukar i vitt och sedan ha detaljer i guld som till exempel bordstabletter och ljus med mera.

Publicerat: 2011-03-01 @ 18:49:00


Att göra lista - mars

Cirka 6 månader kvar

 • Göra klart inbjudningskort (och börja på andra trycksaker)
 • Fortsätta att köpa in dekorationer till festen.
 • Beställa klänningen!!
 • Kolla upp Peters kläder.

 

Publicerat: 2011-03-01 @ 10:34:00RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!