Hemma igen!

Nu är vi hemma igen efter en helt underbar vecka på Marmaris! Vi kom hem igårkväll och jag tog ledigt från jobbet idag också vilket jag inte ångrar, var skönt att sova ut efter en heldag med resande. Nu är det dock tillbaka till verkligheten som gäller och vi ska ta oss i kragen och åka med bröllopsklänningen till kemtvätten.

Våran fotograf Magdalena har lagt ut en liten sneakpeak av våra foton på sin blogg, gå in på länken under fotot och kika och ni är nyfikna. :)http://vatto.blogg.se/2011/september/peter-elin.html?_tmp=2a78093b5625f53786696bc5ea0debc1ac9b0fc7

Publicerat: 2011-09-30 @ 10:42:51


Mina naglar

En liten bild på mina naglar, jag var helnöjd! Nagelförlängning med akryl och sen fransk manikyr med glitter. :)

 

Publicerat: 2011-09-20 @ 20:01:57


Vinnare av presentkort på www.upplevelse.com

Vinsterna är utdelade mellan Kalix i norr och Malmö i söder! Stort grattis till er som har vunnit, ett mail har ramlat in i eran inbox under kvällen. Hoppas ni unnar er en riktig upplevelse för livet nu!

Publicerat: 2011-09-18 @ 19:53:45


Våra toalettkorgar

Vi valde att göra korgar som vi ställde in på toaletterna, en på damernas och en på herrarnas. Vi tyckte att det var en rolig idé plus att det är väldigt praktiskt.

I damernas korg fanns det bindor, tamponger, hudcreme, nagelfilar, tops, tandpetare, munskölj, huvudvärkstabletter, inside, kondomer, hårspray, parfym, säkerhetsnålar, våtservetter och skavsårsplåster.

I herrarnas korg fanns hudcreme, nagelklippare, tops, tandpetare, munskölj, huvudvärkstabletter, inside, kondomer, hårspray, parfym, säkerhetsnålar, våtservetter, skavsårsplåster och tre små flaskor med olika snapsar.

Bilderna är tagna innan vi åkte till lokalen och började ställa i ordning, vi ställde dem på varsitt mindre ståbord med en vit duk och ett ljus så att våra gäster inte skulle missa det.


Publicerat: 2011-09-15 @ 14:13:00


Våran gästbok

Så här såg den ut innan folk började fylla i de vita fälten. Det togs foton på alla gäster som vi ska framkalla och sätta in vid respektive hälsning, på så sätt blir gästboken även ett fotoalbum. Vi gissar att det kommer vara riktigt kul att bläddra i det om 20 år :)

Publicerat: 2011-09-14 @ 12:26:00


Min brudbukettJag ville ha en rund "busig" bukett och det känner jag att jag fick! Är väldigt glad över min bukett, känns som att Interflora träffade rätt. Och den blev inte fasligt dyr heller, buketten och coursagen hamnde på omkring 1300 kronor trots att det var med fyra orkidéer i min bukett och de kan ju lätt dra iväg priset. Det kommer nog fler snygga bilder på den sen när vi får bilderna från fotografen. :)

Publicerat: 2011-09-13 @ 18:05:00


Våran dukning och dekorationer

Några bilder på våran dukning, de jag har åtminstone. Vi valde att ha svarta dukar, vita höga ljusstakar med vita blockljus, vita glasvaser med gula (och några vita) rosor i, vitt porslin, vita tygservetter och små dekorationskristaller. Bordsplaceringen var små askar med några av våra favoritgodisar i och festprogrammen såg ut som inbjudningarna och vigselprogrammen. Vinetiketterna beställde vi via vistaprint. Vårat honnörsbord hade en vit duk längst "fram" och en annan sorts vas. Bakom där vi satt hade vi ställt upp våra fina frigolitbokstäver! :)

Våran lokan var omgiven av stora fönster, även i fönstrena ställde vi vita ljusstakar och vi hade även stora vita heliumballonger blandat med mindre gula på sina ställen. Bordet där fördrinken stod och där gästboken och diverse annat fanns hade vita dukar men samma blommor och ljusstakar samt bordskristaller. På baren stod en stor bukett med rosor och en ljusstake. Vi hade även fäst en ljusslinga med "hängande delar" på framsidan av baren som gjorde hela baren väldigt inbjudande. Ovanför dansgolvet hängde vi discokulor och några färgade lampor för att få stämningen.

Vi är grymt nöjda över dukningen och när kvällen kom var det otroligt mysigt med alla blockljus som var spridda över hela lokalen!

Publicerat: 2011-09-13 @ 10:01:00


Tävlingen är förlängd

Då det är få som har tävlat så förlänger jag denna tävling till söndag 18 september. Så skicka in ditt bidrag direkt, vinstchansen är otroligt hög och kraven är små!


Publicerat: 2011-09-12 @ 23:48:00


Våran bröllopsdag

Tänkte försöka skriva ner hur våran bröllopsdag blev.

Min morgon började kring 6.30 då jag hoppade i duschen, Peter klev upp strax efter. Efter det åt jag lite frukost och väntade på att Annica skulle komma och börja med smink och hår. Hon gled in på gården som avtalat kring 8, då hade mitt hår nästan torkat om än det fortfarande var nog så fuktigt. Vi ville behålla mina naturliga lockar så vi undvek att föna och hålla på då det kan få mitt hår att bli lite risigt. Smink och hår fixades och jag är supernöjd över båda. Men håret var helt fantastiskt!! Vi var oroliga hela morgonen då regnet fullkomligt öste ner, men det stannade upp och hann till och med torka upp lite till kl.13 då det var dags för fotografering. Vi träffade Magdalena nedanför stadshuset vid vattnet där vi skulle fota, solen kikade till och med fram en liten sväng. Vi kände oss väldigt bekväma med henne bakom kameran och hann faktiskt ta de allra flesta bilderna innan det började regna igen. Enligt tidsplanen skulle vi ha kunnat fota en halvtimme till men regnet satte stopp för det. Så då åkte vi till kyrkan en halvtimme tidigare än planerat och var där en hel timme innan vigseln. Men det var ganska skönt, vi hann lyssna på Patrik och Rikard när de körde igenom alla solosånger och många av våra gäster var tidiga så hade vi kommit som planerat hade de hunnit se oss.

Vigseln var magisk, vi var båda förvånandsvärt lugna före då vi satt i brudkammaren. Vi skrattade, lyssnade på musik och åt godis. Men när vi kom fram till altaret så kände vi båda av alla känslor, rösten höll på brista för oss båda och nog fällde jag en tår eller tre. Lyckades hålla mig samman till sista låten men då gick det inte längre haha. Då det öste ner under hela vigseln fick vi göra om planerna lite och gå ut genom en annan dörr än vi först hade tänkt, så vi kom ut där det fanns lite tak. Men när vi kom ut var det uppehåll och regnet lyste med sin frånvaro. Efter alla grattis så åkte vi iväg i en svart Mustang GT 500 (typ) årsmodell 2000-tal. Jag älskar dessa bilar så det var en fröjd ;) När vi väl åkte till festlokalen så skålade vi och minglade lite innan det var dags för maten. Det hölls några fina tal, det blev lite spex och några lekar. Alldeles lagomt av allt! :) Det var en riktigt trevlig fest och allt flöt på som planerat. Vi velade lite in i det sista men tillslut körde vi även den dans vi hade försökt öva in. Vi hade ju inte hunnit öva så mycket som vi hade hoppats men det fungerade, det var jag som ville till och dansa fel medan Peter verkade ha koll på läget ;) Det är svårt att sammanfatta en dag som är så omvälvande, känslosam, underbar och magisk i ord. Men det här var väl i grova drag hur det blev. Jag är då lyrisk, det blev till och med bättre än förväntat! :)

Publicerat: 2011-09-12 @ 21:47:03


Magiskt

Nu har några bilder börja komma upp på facebook, längtar tills vi får fler och hoppas att våra gäster kan skicka sina bilder till oss. Känns fortfarande lite overkligt ska jag erkänna!

Publicerat: 2011-09-11 @ 19:02:20


Äntligen gifta!

Detta är enda bilden jag har just nu och den har jag lånat från makens systers facebook, längtar tills vi får resten av bilderna! Kommer lägga in uppdateringar hela veckan och försöka sammanfatta denna fantastiska dag!


Publicerat: 2011-09-11 @ 10:47:04


Något gammalt, något blått...

Något gammalt
Till minne av brudens föregående liv och hennes familj. Det kan vara ett smycke från mormor eller hennes mors brudklänning.

Mitt något gammalt
:
Har inte helt bestämt mig men det blir antingen ett halsband från min mormor eller från min mamma.

Något nytt
Någonting som symboliserar framtidshopp. Det är vanligast att välja en ny brudklänning, men även något annat som ingår i brudutstyrseln kan väljas som t.ex. skor eller underkläder.

Mitt något nytt: Här finns det mycket då nästan hela min outfit är ny, men vi kan väl säga klänningen.


Något lånat

Det är viktigt att låna någonting från en vän som är lyckligt gift, för då kommer deras lycka att smitta av sig till det blivande brudparet. Ett smycke eller näsduk är vanligt.

Mitt något lånat
:
Jag har lånat ett armband med ett hjärta på från min vän Jessica, jag är övertygad om att dom är lyckligt gifta :)


Något blått

Blått symboliserar trofasthet, renhet, kärlek och är även hoppets färg. Det vanligaste är att bära ett strumpeband i blått eller med blå dekoration. Det kan också vara en blå blomma istoppad i brudbuketten. Förr var det vanligt att sy in en blå tråd någonstans i klänningen.

Mitt något blått: Jag kommer ha blåa rosetter på min strumpebandshållare.

Silvermynt i skon

Detta symboliserar rikedom, inte bara ekonomisk utan även av lycka och glädje.

Jag kommer ha ett silvermynt i skon ;)


Kass bild... jag vet ;)

Publicerat: 2011-09-09 @ 11:57:00


SMHI börjar förstå ;)Wohoo! Hoppas det stämmer och att regnet håller sig borta imorgon!!

Publicerat: 2011-09-09 @ 10:37:22


Dags att pynta lokalen!

Idag är det äntligen dags, vi ska förflytta en sinnessjuk mängd saker till festlokalen och börja dekorera. Det ska bli så jädra kul! :D Ska bli spännande att höra vad folk tycker sen om vår dukning, får för mig att man antingen kommer älska den eller hata den haha. Men vi gillar den och det räcker för oss ;)

Publicerat: 2011-09-09 @ 07:59:00


Full rulle!

Idag har vi handlat dom sista färskvarorna och jag varvar just nu mellan att göra klart bordsplacerings-lappar och vigselprogram. Planen var att vigselprogrammen skulle vara klara för länge sen men då var det ju lite strul med utgångslåten så vi vågade inte göra det klart innan det var spikat hur det skulle bli. Vi har växlat lite pengar till baren, betalat tårtan, köpt lite ny parfym så vi luktar smaskens och pennor till gästboken. Har även varit till Jessica och lånat ett armband av henne som mitt "något lånat". Ikväll ska vi försökta strukturera upp allt som ska med till lokalen imorgon så att det går så smidigt som möjligt.

Igår lovade SMHI sol på lördag, idag ser det ut så här:Med den där luftfuktigheten kommer mitt självlockiga hår inte ha nåt problem med volymen i varje fall haha. Jag hoppas det blir uppehåll under fotograferingen som ska äga rum ca 13.00-15.00 på lördag. Vi träffade fotografen igår och det kändes väldigt bra! Vi hittade så många ställen att ta bra bilder på att jag verkligen vill att det ska gå att genomföra. Snälla snälla! På kvällen får det regna hur mycket det vill!

Igår var jag och fixade naglarna. Ska försöka lägga upp en bild, långa blev de i varje fall så det är inte det lättaste att skriva haha. Hur går det för er andra som ska gifta er på lördag? Har ni mycket kvar? :)Publicerat: 2011-09-08 @ 16:58:34


Var ska man sitta i kyrkan?

Kyrkomarskalken tar emot gästerna i kyrkan och visar dem till sina platser. Enligt gammal sed ska brudens släkt och vänner sitta på den vänstra sidan i kyrkan och brudgummens släkt och vänner på den högra sidan. De första bänkarna på båda sidor är alltid reserverade för den allra närmaste familjen.

Idag följer vi inte gamla seder så strikt, men det är fortfarande viktigt med brud- och brudgumssida för den närmaste familjen. Det är ser trevligast ut om övriga släktingar och vänner placerar sig så att den vänstra och högra sidan i kyrkan blir jämnt besatta.

Även om föräldrarna är skilda och kanske också omgifta, så har de sina roller vid sitt barns bröllop. Om relationerna är goda kan biologiska föräldrar och styvföräldrar sitta bredvid varandra. Annars får styvföräldern sitta någon bänk bakom.

Långsamt och under tystnad intar gästerna sina platser i kyrkan och väntar under stillhet på brudparet.

Brudgummens familj kommer efter de sista gästerna och sätter sig längst fram på första bänk till höger. Sist kommer brudens närmaste familj som sätter sig på första bänk på vänster sida. Strax efter brudens föräldrar, tågar brudparet in.


www.brollopssidan.se

Publicerat: 2011-09-08 @ 11:00:00


Lite stirrig

Musikerna som har spelat utgångslåten har hoppat av. Fick veta det i söndags eller måndags (börjar vara lite dygnvild). "Tack" för den! Men det är bara att rycka upp sig och planera om, därför kommer låten att spelas via CD. Har pratat med prästen och dom har till och med en cd-anläggning i kyrkan. Yes! Så vi behöver inte ändra utgångslåt! Sen igår ringde en av servitriserna och meddelade att hon hade akutopererats och inte kommer kunna jobba på lördag, hon mår under omständigheterna bra och jag blev mest orolig för henne (är kompisar som ska servera) och efter ett litet ryck i kontakterna så löste det också sig snabbt. Skönt! Så nu hoppas jag att M tar sig tid att krya på sig ordentligt!

Sen blir jag också stirrig över att alla inte betalat kuvertavgiften ännu, har försöka skicka påminnelser via sms men det verkar inte gå fram. Avskyr att tjata om pengar men vi har ju satt kuvertavgift av en anledning, att vi inte riktigt har råd att bjuda på allt. Suck! Så maten blev inte betalad igår som planerat. Är lite less nu ska jag erkänna!

Inte många dagar kvar, hoppas nu att allt löser sig!

Publicerat: 2011-09-07 @ 06:50:36


Bröllopsmagasinets oktobernummer

Tips: kolla lite extra i Bröllopsmagasinets oktobernummer. Finns en stor chans att jag är med där på ett liiiitet hörn ;)

Publicerat: 2011-09-05 @ 07:41:37


Sista veckan

Det här är det vi har framför oss i veckan i grova drag, listan kommer nog fyllas på ordentligt allt eftersom. Men jag känner mig skrämmande lugn haha.

Måndag
Städning hemma står på schemat så det känns fräscht när kläderna ska dras fram på lördag.

Tisdag
Betala cateringen

Onsdag - Slutar kl.12
Träffa fotografen och kolla på fotoplatsen
Fixa naglarna

Torsdag - Ledig!
Förbereda och organisera allt som ska med till lokalen
Köpa färskvarorna
Stryka Peters skjorta och lite sånt fix

Fredag - Ledig!
Hämta porslin mm. vi ska hyra
Hämta blommorna till bordsdekorationerna
Göra förrätten
Hämta nyckeln till festlokalen och börja dekorera!

Lördag - Bröllopsdags!
8.00 Smink och hår
Peter hämtar bukett och coursage
10.00 Någon utvald får hämta tårtan
12.00 Serveringspersonalen blir insläppt i lokalen av värden och börjar fixa
13.00 Fotografering
16.00 Vigsel!

Publicerat: 2011-09-04 @ 17:05:00


Tävla!

Kom ihåg att tävla innan 12 september, än så länge är det inte många som har tävlat så vinstchansen är hög! ;)  Gå in på www.upplevelse.com och läs mer om deras upplevelser.

Publicerat: 2011-09-04 @ 15:55:12


Helgens fix

I helgen har vi fått endel gjort och jag känner mig ganska lugn inför den intensiva veckan vi har framför oss. Peter har provat sina kläder och han var så snygg att jag blev riktigt knäsvag! Vi har varit och shoppat läsk (till baren och som alkoholfritt till maten), korv är inhandlat till vickningen och tillbehör till det. Det vi behöver shoppa sen är korvbröd och färskvaror som tex. lime till baren, mjölk till kaffet och det vi behöver till förrätten. Vi har spikat bordsplaceringen och gjort en stor bordsplaceringsskylt. Vi har planerat lite till fotograferingen och strukit dukar. Vigselprogrammen är fortfarande inte klara då det tyvärr ser ut som att vi i sista minuten kommer tvingas ändra utgångslåt då en av musikerna hoppat av och den andre inte svarar så snabbt som det skulle behövas. Panik! Men kyrkans musikern är förberedd och då får vi se vad det blir, hon får bestämma nån pampig låt på orgeln helt enkelt. Inte vad vi hade tänkt oss men det blir nog bra ändå! Avvaktar till imorgon så får vi väl se vad som händer...

Nu har Peter åkt till stugan till imorgon tillsammans med värden för att fiska och fixa lite. Så ikväll ska jag tona håret och försöka ta tag i att gå in mina skor. Jag har varit lite dålig på att göra det på sistone så risken är att jag kommer ha ont i fötterna på bröllopsdagen, men jag har bara mig själv att skylla på ;)

Nu ska jag fortsätta pyssla och städa, och "njuta" av sista söndagen som ogift! ;)

Publicerat: 2011-09-04 @ 14:38:32


Våran bordsplacering

Så här kommer våran bordsplacering se ut på den stora dagen.

Publicerat: 2011-09-04 @ 12:00:13


Nu är det nära

Jag trodde inläggen skulle komma tätare ju närmare bröllopet det blev men just nu koncentrerar vi oss mest på att få allt klart och att ta det lungt dom lediga stunder vi har. Men något som är lite kul är att nu är det så nära att vi kan se vilket väder dom tror det kan bli här i Piteå. Mycket kan ju i och för sig hända innan dess på den fronten men så här säger SMHI just nu:I helgen ska festprogrammen häftas klart, de sista dukarna ska strykas, vi ska sätta fast etiketter på vinflaskorna och så ska vi gå igenom allt och se så att inget är missat plus att vi ska shoppa det sista till baren samt varmkorv och sådant till vickningen. Vi ska även spika bordsplaceringen och förhoppningsvis kunna skriva ut vigselprogrammen. Ja, det är nog en hel del till som ska göras men det är vad jag kommer på nu. Full rulle - som det ska vara så här helgen innan gissar jag :)

Psst. Ni glömmer väl inte bort tävlingen? http://jagblirsnartfru.blogg.se/2011/august/tavling-i-samarbete-med-wwwupplevelsecom.html

Publicerat: 2011-09-02 @ 15:13:45


Att göra lista - SEPTEMBER

Nu är det bara några dagar kvar till dagen med stort D!

  • ANDAS!
  • Dubbelkolla alla detaljer kring våra kläder.
  • Stämma av med alla som blivit tilldelade uppgifter så dom vet vad som förväntas av dom.
  • Kolla igenom bordsplaceringen en sista gång.
  • Köpa färskvarorna till baren mm.
  • Dubbelkolla, dubbelkolla, dubbelkolla!

 

Publicerat: 2011-09-01 @ 10:54:00RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!