Olika klädkoder

Olika klädkoder brukar anges på inbjudan. Här följer de vanligaste:

Kavaj:
Klädkoden kavaj är vanligast och minst formell. När det står kavaj innebär det att männen ska vara iförda en mörk kostym, enfärgad ljus skjorta och svarta skor. Kvinnorna ska inte vara alltför uppklädda, men ändå vackert.

Smoking:
Smoking eller aftondräkt innebär för mannen smoking med svart väst och rosett. Gördel går också bra, men då ska den helst inte vara vit. På fötterna kan det gärna vara lackskor. För kvinnorna gäller en elegant kort klänning eller en mindre elgant långklänning. Alternativt till klänningarna är fina aftonbyxor.

Högtidsdräkt:
Högtidsdräkt eller frack innebär för mannen frack, vit väst och rosett. Lackskor på fötterna och eventuellt handskar på händerna. För kvinnorna är det galaklänning och fina skor som gäller. Till högtidsdräkt räknas även folkdräkt och uniform.

Valfri klädsel:
Om det står valfri klädsel, väljer man som gäst vad man vill ha på sig.Vi har valt klädkoden kavaj just för att det är den minst formella av alla klädkoder, sedan la vi även till vårdad festklädsel i förhoppning att det skulle föra lite mer ljus över att kraven är inte så stora. :) Vi har inga krav på att våra gäster ska ha mörka kostymer och svarta skor men vi förväntar oss självklart att folk är finklädda, hela och rena. Vi kände att klädkoder som "valfri klädsel" kan skapa mer frågetecken än vägleda våra gäster...

Publicerat: 2011-03-21 @ 11:15:00


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!