Våra färger

Nu när dom flesta inbjudningarna är utdelade är vi officiella med vilket färgtema vi har valt:

Gul är färgen för solsken och uppfattas som uttryckande optimism, upplysning, glädje, lycka, intellekt och energi enligt Wikipedia. Vi valde den för att det är lite ovanligare i bröllopssammanhang, det är en färg som livar upp, det är en ljus höstfärg och gult är snyggt tillsammans med dom andra färgerna vi valt.

Svart
kan ge uttryck för styrka, auktoritet, elegans, formalitet och mysterier. Det anses vara en väldigt formell, elegant och prestigefull färg. Det finns forskare som har påstått att folk i många kulturer har ett automatiskt negativt uppfattande av den svarta färgen då den ofta sammankopplas med sorg. En positiv association, som i alla fall tidigare återfanns i en särskild del av Indien, är synen på svart som det allra vackraste. Inbjudningarna är baserade på det svarta, för att få en lite tuffare känsla. Vi ska se till att ge svart positiva associationer! ;)

Vitt är den klassiska bröllopsfärgen då klänningen oftast är vit. Den skapar kontrast med det svarta och är ljus och fräsch. "Egentligen är inte vit någon färg, utan endast närvaron av ljus."




Jag kommer lägga ut bilder på inbjudningskorten inom en snar framtid. Håll utkik!

Publicerat: 2011-03-25 @ 19:55:49


1 kommentarer
Postat av: Emma (före detta frugan) ;)

Så jäkla snyggt tema tummen upp

2011-03-27 - 21:32:08 |

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!