Var ska man sitta i kyrkan?

Kyrkomarskalken tar emot gästerna i kyrkan och visar dem till sina platser. Enligt gammal sed ska brudens släkt och vänner sitta på den vänstra sidan i kyrkan och brudgummens släkt och vänner på den högra sidan. De första bänkarna på båda sidor är alltid reserverade för den allra närmaste familjen.

Idag följer vi inte gamla seder så strikt, men det är fortfarande viktigt med brud- och brudgumssida för den närmaste familjen. Det är ser trevligast ut om övriga släktingar och vänner placerar sig så att den vänstra och högra sidan i kyrkan blir jämnt besatta.

Även om föräldrarna är skilda och kanske också omgifta, så har de sina roller vid sitt barns bröllop. Om relationerna är goda kan biologiska föräldrar och styvföräldrar sitta bredvid varandra. Annars får styvföräldern sitta någon bänk bakom.

Långsamt och under tystnad intar gästerna sina platser i kyrkan och väntar under stillhet på brudparet.

Brudgummens familj kommer efter de sista gästerna och sätter sig längst fram på första bänk till höger. Sist kommer brudens närmaste familj som sätter sig på första bänk på vänster sida. Strax efter brudens föräldrar, tågar brudparet in.


www.brollopssidan.se

Publicerat: 2011-09-08 @ 11:00:00


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!